روسیه: پوتین تحولات اوکراین را به اطلاع رئیسی رساند

روسیه: پوتین تحولات اوکراین را به اطلاع رئیسی رساند
به گزارش گروه بینالملل یولن، وزارت خارجه روسیه در بیانیهای امروز پنجشنبه (۲۴ فوریه/ ۵ اسفند) اعلام کرد رئیسجمهور این کشور در گفتوگوی تلفنی با «سید ابراهیم رئیسی»، ایشان را از آخرین تحولات درباره اوکراین مطلع کرده است.
طبق گزارش اینترفاکس، کرملین در بیانیهای اعلام کرده که ولادیمیر پوتین با ابراهیم رئیسی گفتوگو کرده است.
در بیانیه کرملین آمده است: «پوتین با توجه به تصمیم برای انجام یک اقدام نظامی ویژه برای محافظت از جمعیت غیرنظامیان در جمهوریهای دونباس که مطابق با قوانین بینالمللی و تعهداتش ذیل پیمان مودت با جمهوریهای دونباس و لوهانسک انجام میشوند[رئیسی را] از وضعیت اوکراین مطلع کرد.»
در این بیانیه آمده است رئیسی به نوبه خود تصریح کرد که نگرانیهای امنیتی روسیه را در خصوص فعالیتهای بیثباتکننده ایالات متحده و ناتو درک میکند.
در بیانیه کرملین تصریح شده دو طرف «درباره تلاشهای دیپلماتیک برای حفظ و اجرای کامل برنامه جامع اقدام مشترک در خصوص برنامه هستهای ایران رایزنی کردند. خاطرنشان شد که رسیدن به توافق نهایی بر سر برجام به حفظ ثبات و امنیت منطقه کمک خواهد کرد.»
دو طرف همچنین بر قصد خود برای افزایش همکاریها در حوزههای مختلف با توجه به نتایج نشست ۱۳ ژانویه میان ایران و روسیه در مسکو تأکید کردند.
پیش از این دفتر ریاستجمهوری ایران هم اعلام کرده بود آیت الله سید ابراهیم رئیسی در گفت وگوی تلفنی با رئیس جمهور روسیه با بیان اینکه گسترش ناتو به سمت شرق تنشزا است، تاکید کرد: «گسترش ناتو تهدیدی جدی علیه ثبات و امنیت کشورهای مستقل در مناطق مختلف است.»
رئیس جمهور اظهار امیدواری کرد که آنچه اتفاق میافتد به نفع ملتها و منطقه تمام شود. رئیسی با اشاره به مذاکرات هستهای با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران به دنبال توافقی پایدار است و نه متزلزل اظهار داشت: «ارائه تضمین معتبر، پایان بخشیدن به ادعاهای سیاسی و لغو واقعی تحریمها از ضرورتهای دست یافتن به توافق پایدار هستند.»
روسیه از صبح پنجشنبه (۲۴ فوریه/ ۵ اسفند) دستور حمله نظامی به اوکراین را صادر کرد. این تحول چند روز بعد از آن رخ داد که مسکو رسماً استقلال جمهوریهای «دونتسک» و «لوهانسک» در شرق اوکراین را به رسمیت شناخت. روسیه میگوید اوکراین به تعهداتش ذیل توافقات مینسک که در سالهای ۲۰۱۴ و ۲۰۱۵ برای حل مناقشههای موجود میان جداییخواهان و کییف حاصل شده بود عمل نکرده است.
اوکراین ساعاتی بعد از حمله روسیه اعلام کرد تمامی ارتباطات دیپلماتیک با این کشور را قطع کرده است. ولادیمیر پوتین گفته هدف از عملیات نظامی روسیه گرفتن توانمندیهای نظامی اوکراین و «نازیزدایی» از این کشور است.
پوتین در چند سخنرانی از کشورهای غربی به دلیل نادیده گرفتن نگرانیهای امنیتی روسیه و ارسال سلاحهای پیشرفته به اوکراین انتقاد کرده است. رئیسجمهور روسیه گفته که این اقدام نظامی برای جلوگیری از خونریزیهای بیشتر در آینده ضروری است.
کشورهای غربی اقدام روسیه علیه اوکراین را محکوم کرده و تحریمهایی را علیه مسکو وضع کردهاند. انگلیس ۸ فرد و ۱۱ نهاد از جمله ۶ بانک روسیهای را در فهرست تحریمها قرار داده است. لندن همچنین گفته شمار زیادی از اعضای دومای روسیه نیز هدف تحریم قرار خواهند گرفت.
«جو بایدن»، رئیسجمهور آمریکا هم تحریمهایی را علیه چند بانک روسیهای و برخی از دیگر نهادهای این کشور وضع کرد. دولت بایدن علاوه بر این بانکها و اشخاص آمریکایی را از انجام معامله با نهادهای تحریمشده روسیه منع کرده است. اتحادیه اروپا نیز ۲۷ شخص و نهاد را که میگوید در «تضعیف حاکمیت اوکراین» نقش داشتهاند در فهرست تحریمها قرار داده است. همچنین ۳۵۱ عضو دوما که از به رسمیت شناختن جمهوریهای خودخوانده لوهانسک و دونتسک حمایت کردهاند نیز در فهرست تحریمهای این اتحادیه قرار گرفتند.
انتهای پیام/