علمی و فناوری

رویداد سکوی پرتاب روش های نوین ساخت و ساز

به گزارش گروه دانشگاه یولن، این مراسم در سالن حبیبی واقع در واحد علوم و تحقیقات تهران و با حضور ریاست دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شرق، مدیر عامل گروه مالی بانک مسکن، رئیس باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان، نائب رئیس کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی، ریاست دانشگاه آزاد اسلامی و ریاست مرکز نوآوری و شکوفایی گروه مالی بانک مسکن برگزار شد.

هدف از برگزاری این رویداد، تقاضامحور کردن پژوهش‌های رسمی دانشگاهی در قالب پایان‌نامه کارشناسی ارشد و رساله دکتری از طریق تعامل، شناسایی نیازهای واقعی صنعت ساختمان و برطرف کردن آنها به صورت علمی با استفاده از ظرفیتها و توانمندیهای موجود در جامعه دانشگاهی می باشد. به منظور تحقق اهداف و سیاستهای تحقیق و توسعه و استمرار این تعامل، در این مراسم تفاهم نامه همکاری میان ریاست باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان و ریاست راهبردی مرکز نوآوری و شکوفایی گروه مالی مسکن امضاء شد.

در ابتدای مراسم عباس گوهری، ریاست دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شرق ضمن خوش‌آمدگویی به میهمانان این مراسم، با توجه به روایات اشاره کرد: از جمله نشانه‌های سعادت یک انسان ازدواج موفق و مسکن نیکوست و یکی از چیزهایی که نیازهای مبنایی برای هر انسانی است مسئله مسکن است، در حیطه مسکن یکی از کارهایی که وظیفه دینی ما است سریع سازی و محکم سازی است، ایشان با بیان اینکه مومن هر کاری را که انجام می‌دهد محکم، متقن و درست انجام می‌دهد گفت، در زمینه مسکن هم باید دقت کنیم ساختمان‌هایی بسازیم که سالیان سال دوام بیاورد و هم پروژه ها به زودی به نتیجه برسند . انسان مومن در همه زمینه‌ها با عقل و درایت و بینشی الهی پیش می‌رود و  متاسفانه یکی از نقائص ما این است که پروژه ها دیر پیش می رود و کیفیت لازم را ندارد. وی همچنین بر اهمیت نقش مسکن خوب در افزایش کیفیت زندگی در سطح جامعه و ترغیب جوانان به ازدواج و فرزند آوری، و لزوم توسعه پایدار مسکن و ساخت مسکن با کیفیت تاکید کرد.

جواد جوان مجیدی، ریاست مرکز نوآوری و شکوفایی گروه مالی بانک مسکن، به تبعیت از فرمایشات مقام معظم رهبری، در ادامه مراسم افزود بنده و همکارانم در گروه مالی بانک مسکن، خودمان را مکلف به حمایت از نخبگان جامعه می دانیم و در این مسیر برای علمیاتی شدن ایده های دشمن شکن جوانان این مرز و بوم از هیچ تلاشی فروگذاری نخواهیم کرد. ایشان از تکنولوژی به عنوان یکی از شاخص های اساسی توسعه و پیشرفت در جهان امروز یادکردند و تکنولوژی را لازمه رشد و توسعه یک جامعه دانستند که در این بین انسان مهم ترین رکن تکنولوژی است و دانشگاه به عنوان محل پرورش و تربیت نیروی انسانی اهمیت ویژه ای در این راه دارد چراکه موجبات پیشرفت کشور را فرآهم می کند. لذا ارتباط بین دانشگاه و صنعت در این بین چاره ساز است، بایستی نیازهای صنعت شناسایی و با انجام پژوهش هایی علمی بر طرف شود. در بخش صنعت باید تحقیقات و نتایج بدست آمده  از پژوهشهای دانشگاهی بکار گرفته شود و زمینه توانمند سازی و حضور بیش از پیش نیروهای دانشگاهی در صنعت فرآهم گردد. متاسفانه  در حال حاضر در این بین شکاف وجود دارد و ما در گروه مالی مسکن با تاسیس مرکز نوآوری و شکوفایی بانک مسکن در تلاش هستیم تا با هدفمند و تقاضا محور شدن پایان نامه های تحصیلات تکمیلی گام اساسی برای تبلور استعدادهای جوانان برداریم و شاهد نوآوری و نوآفرینی فزاینده در تمام بخش ها باشیم که البته با حمایت های مدیرعامل جهادی و انقلابی بانک مسکن تا کنون در این امر موفق بوده ایم.

در بخش بعدی این رویداد محمد مهدی طهرانچی ریاست دانشگاه آزاد اسلامی با اشاره به برخورد صورتگرایانه با معضلات و چالش های بخش مسکن در طی چند دهه گذشته عنوان کردند تا کنون بیشتر رگولاتوری از منظر قوانین بر مسکن اعمال شده و با وجود بهترین مصالح ساختمانی در کشور متاسفانه همچنان خیلی از مصالح از خارج از کشور وارد می شود . ایشان در ادامه از برخورد علمی محور دانشگاه ها به مسائل انتقاد کردند و بر لزوم نگاه درست به فناوری به عنوان یک موضوع اصلی تاکید کردند، چراکه با فناوری محصول ساخته می شود و با تجارت توسعه می یابد. وی در ادامه افزود: ساختمان یک موضوع اقتصادی، اجتماعی و فناورانه است، اما اکنون در کشور فاصله اساسی با ساخت و ساز صنعتی داریم که علت آن، ضعف دانشگاه است که بایستی با تاسیس دانشکده های فناورانه به صورت حرفه ای و تخصصی به این امر ورود کرده تا بتوانیم خروجی ارزشمندی حاصل کنیم. در ادامه ایشان دیگر ضعف بزرگ صنعت ساختمان کشور را مباحث اقتصادی آن عنوان کردند و بیان داشتند که ملاحظات اقتصادی ساختمان خود، یک علم مجزا است که بایستی در این حوزه نیز تغییر رویکرد ایجاد شود .

محمد مهدی طهرانچی خاطر نشان کرد، دانشگاه آزاد اسلامی با استفاده از طرح پایش، بیش از 30 چالش کشور را به عنوان مسئله مطرح شده و در یک نظام بالغ به بیش از 30.000 زمینه پژوهش رسیده است و برای رساندن این پژوهش ها به بازار هدف، نگاهی ویژه شکل گرفته است. وی افزود: سند تحول و تعالی دانشگاه آزاد اسلامی ده بسته کاری دارد که یکی از آن ها قابلیت حل مسئله در دانشگاه آزاد  است که این قابلیت مبتنی بر ارتقا قابلیت پژوهش تحصیلات تکمیلی با استفاده از پایان نامه های دانشگاهی است و نگاه رهبری به مسئله پژوهش و فناوری در کشور روشنگر تمام مسائل و مشخص کننده مسیر آینده است. کار گسترده در دانشگاه آزاد اسلامی و ارتباط نظام مند با نهاد های بیرونی سبب شده تا کنون بیش از شش میلیون فارغ التحصیل دانشگاه آزاد در صنایع مختلف مشغول به فعالیت باشند و در تلاشیم تا بتوانیم با توسعه این مسیر ثمرات خوبی را در جامعه خلق کنیم.

در ادامه بابک نگاهداری، ریاست باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان ضمن تاکید بر رسالت اصلی باشگاه پژوهشگران جوان که حمایت از نخبگان و پژوهشگران است افزود: دانشگاه آزاد در پرورش نخبگان و پژوهشگران پیشگام بوده که در حال حاضر حدود 100.000 نفر پژوهشگر و نخبه که خواستگاه ان ها دانشگاه ازاد است و یک ظرفیت علمی بسیار عالی را در اختیار دانشگاه آزاد قرار داده اند، این باشگاه در 300 واحد دانشگاهی و 135 مدرسه سما برای شناسایی، جذب و هدایت نخبگان دفتر دارد و فعالیت می کند و باتوجه به رویکردهای جدید دکتر طهرانچی در دانشگاه آزاد اسلامی طی دو سال اخیر، رویکرد فعالیت محوری بر تسهیلات محوری جایگزین شده است که از جمله مهمترین برنامه های ما برگزاری مسابقات علمی و توسعه انجمن های دانشگاهی و برگزاری باشگاه های پایش است که رویداد حاضر هم یکی از ثمرات ان است تا بتوان از ظرفیت پایان نامه های تولیدی در دانشگاه آزاد اسلامی در جهت توسعه کشور بهره برد تا بتواند پاسخگوی نیازها و حل مسائل کشور باشد. وی خاطرنشان کرد، ارزش افزوده دیگر  این باشگاه برای دانشجویان تغییر رویکرد پژوهش از فردی به شبکه ای است، که این امر توانمندی دانشگاه برای حل مسائل را تا چند ده برابر افزایش می دهد.

در بخش دیگر این رویداد صدیف بدری، نائب رییس کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی، مسکن خوب و باکیفیت را یکی از نیازهای ضروری کشورد دانست و بهره مندی از مسکن خوب را حق طبیعی هر یک از شهروندان برشمرد. وی بیان داشت که متاسفانه در 43 سال گذشته نتوانسته ایم به آنچه که شایسته مردم بوده دست پیدا کنیم و همه مسئولان و برنامه ریزان در این امر کوتاهی داشته ایم. ایشان با انتقاد از عملکرد دولت یازدهم و دوازدهم برای برنامه ریزی و توسعه مسکن گفت: دولت برای حل معضل مسکن بایستی خودش وارد میدان شود. ایشان عدم وجود مدیریت و راه‌وری یکپارچه در کشور را یکی از دلایل عدم اجرای قانون تولید و عرضه مسکن مصوب سال 87 مجلس شورای اسلامی دانست و بیان کرد که برای حل این چالش طرحی تحت عنوان طرح جهش تولید و تامین مسکن تامین و تبدیل به قانون شد که نتیجه آن تشکیل شورای عالی مسکن با ریاست رییس جمهور است که وظیفه آن سیاست گذاری، راهوری و نظارت و تصویب طرح جامع مسکن است، ایشان افزود از نظر آمار و ارقام تعداد خانوار و مسکن موجود برابری می کند اما درصد اجاره نشینی از 40 سال قبل تا کنون از 12% به 30% افزایش پیدا کرده است که راهکار ساخت مسکن حمایتی است و بر اساس برآوردهای صورت گرفته ما سالانه یک میلیون مسکن نیاز داریم که با انجام کار کارشناسی و اصلاح قانون و تدوین بسته های حمایتی نظیر حذف قیمت زمین و تخصیص زمین 99 ساله، تشکیل صندوق ملی مسکن برای تمرکز منابع، تخصیص تسهیلات با بازپرداخت 20 ساله، تخفیف 30% پروانه ساختمانی، تغییر کاربری زمین های مورد نظر دولت، بسترهای قانونی برای ساخت یک میلیون واحد مسکونی را فرآهم کردیم، در انتها ایشان استفاده از پیمانکاران خارجی برای ساخت مسکن را نقد کرده و بیان داشتند بایستی با الگوسازی و واردات تکنولوژی از ظرفیت و توانمندی های موجود در کشور بهره برد و بر حمایت همه جانبه مجلس از اجرای این طرح ها تاکید فرمودند.

در آخرین بخش این رویداد آقای جواهری مدیرعامل گروه مالی بانک مسکن پس از قرائت پیام مدیر عامل بانک مسکن، در ادامه گفت: هلدینگ سرمایه گذاری بانک مسکن با 40 سال فعالیت در این عرصه ساختمان سازی و تامین مسکن تجربه و تخصص کافی را دارد . در حال حاضر نیز بیش از دو میلیون متر مربع تولید ساختمان در کشور در دست اجرا دارند. استفاده از فناوری های روز در این تولید یک نیاز کاملا جدی است و شعار دولت برای ساخت یک میلیون واحد مسکونی در سال، چالش هایی را مطرح کرده که از نظر بنده این کار شدنی است چراکه در سال 1389 ما 824.000 واحد مسکونی را ساختیم و این امر نشانگر آن است که دستیابی به هدف 1.000.000 واحد مسکونی در سال امری امکان پذیر است که متاسفانه آمار سال 1389 طی سال‌های گذشته به 350.000 واحد رسید، دستیابی به چنین هدفی با هماهنگی دولت، مجلس و نخبگان قطعا امکان پذیر است در این بین چالش هایی وجود دارد که یکی از آن ها سرعت اجرای پروژه های عمرانی است که تنها راهکار آن صنعتی سازی است، ایشان در ادامه از اعلام آمادگی دانشگاه آزاد برای تعامل سازنده بسیار استقبال کردند و از مهندس بدری درخواست کردند تا مشوق های جدی برای صنعتی سازی و سرمایه گذاری در این حوزه داشته باشیم تا نگرانی های بخش خصوصی رفع گردد. ایشان در انتها حمایت همه جانبه مجموعه بانک مسکن از طرح ها و ایده های اجرایی در حوزه ساختمان و فناوری ساختمان را اعلام کردند و بیان داشتند باتوجه به ظرفیت های موجود در داخل ما هیچ نیاز خارجی برای حوزه مسکن نداریم و به ازای هر یک میلیون واحد مسکونی، یک میلیون و هشتصد و هفتاد و پنج هزار شغل در کشور ایجاد می شود که اجرای این امر جز صنعتی سازی میسر نیست.

 لازم به ذکر است حدود 3200 موضوع پایان نامه مرتبط با مسکن در محورهای انبوه سازی، ساختمان پایدار، ساختمان هوشمند و ساختمان مقاوم در برابر زلزله، جهت داوری ارسال و از میان آنها 50 مورد انتخاب شدند که در نهایت 20 پایان نامه توسط گروه مالی بانک مسکن به عنوان پایان نامه های برتر موفق به دریافت جایزه شدند. همچنین افراد دارنده پایان نامه های برتر به صنایع معرفی خواهند شد.

انتهای پیام/تهران شرق


دانلود نرم افزار

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا