کرمان

سرمازدگی اشک پسته‌کاران کرمانی را درآورد/مراکز تحقیقاتی نقش مؤثری ندارند

سرمازدگی اشک پسته‌کاران کرمانی را درآورد/مراکز تحقیقاتی نقش مؤثری ندارند

به گزارش یولن از کرمان، صبح امروز هفتاد و دومین شورای گفت‌و‌گوی دولت و بخش خصوصی استان با موضوع سرمازدگی پسته در حالی برگزار شد که بر اساس اعلام نظر کارشناسان و مسؤولان خسارت سرمازدگی به پسته کرمان چنان سنگین است که می‌تواند تبعات اجتماعی، اقتصادی و حتی امنیتی برای استان به دنبال داشته باشد.

سرما ۱۳ هزار میلیارد تومان به پسته کرمان خسارت زد

در همین حال رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان کرمان اظهار داشت: اتاق همواره به بحث شرکت‌های دانش‌بنیان توجه داشته است و همکاری با دانش‌بنیان‌ها را از سال 95 آغاز کرده و این شرکت‌ها یکی از موضوعات مهم در اتاق به‌ویژه در سال جاری‌ست که مقام معظم رهبری شعار تولید، دانش‌بنیان و اشتغال‌آفرین را مطرح فرموده‌اند.

سیدمهدی طبیب‌زاده ادامه داد: کارگروه شعار سال را طی سال گذشته در اتاق بازرگانی کرمان برگزار شد و امیدواریم این کارگروه را در سال جاری با عنوان شعار سال جدید ادامه دهیم و برنامه‌ها را هم به‌زودی اعلام کنیم.

وی در ادامه سخنان خود با اشاره به بررسی خسارت پسته استان کرمان بر اثر سرمازدگی در سال جاری تصریح کرد: ۱۳ هزار میلیارد تومان خسارت وارده به پسته طی سال جاری داشته‌ایم، اما این رقم با یک معادله یک مجهولی به‌دست آمده در حالی که یک زنجیره طولانی از خسارت وارد شده و تبعات اجتماعی، فرهنگی، روحی، روانی و حتی امنیتی در پی خواهد داشت.

سرمازدگی پسته معادلات را به‌هم می‌زند

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان کرمان عنوان کرد: خسارت سرما به پسته کرمان بسیار سنگین است و معادلات به‌هم می‌خورد، زیرا افراد بسیاری در این بخش کار می‌کنند.

طبیب‌زاده متذکر شد: اقدامات وزارت کشاورزی کافی نیست  و هنوز هیچ دستورالعملی برای خسارت پسته نرسیده است و این روند باید تسریع شود.

وی همچنین سازمان هواشناسی را مورد انتقاد قرار داد و پیش‌بینی‌های نادرست این سازمان را یکی از دلایل خسارت وارد شده به کشاورزان اعلام کرد.

برای جلوگیری از خسارت سرما هم‌قسم می‌شویم

وی با اشاره به اینکه ما با مشکلات زیادی در بخش کشاورزی مواجه هستیم و این مسائل برای سرمازدگی هم تکرار می‌شود و ضرری که پیش‌بینی می‌کردیم را هم داشتیم، افزود: در جمع دوستان گفتیم هم‌قسم شویم و کارشناسی و ارائه پیشنهادات برای سرمازدگی پسته را انجام دهیم و تا آخر پیگیری کنیم زیرا قابل پیگیری است.

طبیب‌زاده یادآور شد: این را می‌بینیم که یک کشاورز در زمان سرما از روش‌های ساده استفاده کرده و خسارتی ندیده است، اما کشاورزی که چند متر با وی فاصله داشته است خسارت دیده است و این نشان می‌دهد ما هزینه‌های کوچکی را انجام نمی‌دهیم و میلیاردها تومان خسارت می‌بینیم.

وی ادامه داد: با استفاده از توان مراکز تحقیقاتی دانشگاهی به‌راحتی می‌توان از سرمازدگی پسته جلوگیری کرد و این در شرایطی‌ست که شرکت‌های زیادی در بخش دانش‌بنیان فعالیت می‌کنند.

طبیب‌زاده از کشاورزی غیر بهره‌ور در استان کرمان سخن به‌میان آورد و ابراز داشت: اینکه پسته با آب زیاد تولید کنید و بعد هم سرما بزند، خسارت در خسارت است و با روش‌های دانش‌بنیان می‌توان به بهره‌وری کشاورزی و هم به جلوگیری از خسارت کمک کرد و همه مراکز تحقیقاتی گسترده، دستگاه قضایی، نمایندگان، استاندار و کشاورزان را به چالش می‌کشم زیرا خسارت در این بخش بسیار سنگین است.

خسارت سرمازدگی ۱۸ استان پسته‌دار

رئیس سازمان کشاورزی شمال استان کرمان هم در سخنانی بیان داشت: هزینه‌ای برای امهال وام‌های فعالان بخش پسته در نظر گرفته می‌شود و تقاضای وام 4 درصد برای کشاورزان هم انجام شده است.

خیراندیش اضافه کرد: ۱۸ استان دارای پسته درگیر سرمازدگی شدند و باید برنامه‌ریزی برای جلوگیری از خسارت داشته باشیم و طرح‌های خوبی را برای سال جاری بگذاریم.

مراکز تحقیقاتی ۴۰ سال پول گرفتند اما بود و نبودشان فرقی ندارد

در عین حال رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: مراکز زیادی طی ۴۰ سال پول گرفته‌اند و ما حتی مرکز تحقیقات پسته در رفسنجان داریم، اما بود و نبود آنها در استان به چه دردی می‌خورد زیرا کشاورز ما هر سال خسارت می‌بیند.

محمدرضا پورابراهیمی ابراز کرد: اگر سریع‌تر تصمیم نگیریم، آثار ناشی از خسارت سرمازدگی بیشتر می‌شود و این در حالی‌ست که ۲۴۰ هزار هکتار پسته‌کاری در استان داریم و خسارت سرمازدگی به ۱۶۰ هکتار وارد شده است.

وی با اشاره به صدور باغدارکارت ادامه داد: اقداماتی از جمله درخواست وام با نرخ‌های ترجیحی، مشخص کردن تعرفه چاه‌های کشاورزی، پرداخت خسارت‌های صندوق بیمه کشاورزی و اهمال وام‌ها در دستور کار قرار می‌گیرد.

کرمان بیشترین خسارت سرمازدگی پسته را دارد

در عین حال استاندار کرمان اظهار داشت: سرما به ۱۸ استان خسارت وارده کرده، اما هیچ استانی به اندازه استان کرمان از سرما خسارت ندیده است.

علی زینی‌وند ادامه داد: توقعات فراتر از امکانات و ساختارها و قوانین ایجاد نشود و خیلی به بودجه و قوانین مدیریت بحران با شرایط فعلی امیدی نیست.

بیمه کشاورزی بی‌اثر شده است

وی ابراز داشت: بیمه کشاورزی بی‌اثر شده است زیرا خسارت‌ها تکرار می‌شود و منابع بیمه ذخیره نمی‌شود تا بتوان خسارت‌ها را پرداخت کرد.

استاندار کرمان یادآور شد: ایجاد ایستگاه‌های هواشناسی، برگزاری دوره‌های آموزشی، اجرای پروژه‌های تحقیقاتی می‌تواند در کاهش خسارت‌های ناشی از سرمازدگی موثر باشد.

انتهای پیام/۸۰۰۱۹/ب/م


دانلود نرم افزار

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا