بین الملل

شمخانی: فروش نفت ⁧‫ایران‬⁩ و بازگشت پول آن به شرایط مناسب و غیرقابل بازگشتی رسیده است

شمخانی: فروش نفت ⁧‫ایران‬⁩ و بازگشت پول آن به شرایط مناسب و غیرقابل بازگشتی رسیده است

به گزارش گروه سیاست خارجی یولن، علی شمخانی دبیر شورای عالی امنیت ملی امشب (چهارشنبه) ۲۹ دی ماه در حالی که دور هشتم مذاکرات در شهر وین با حضور هیأت‌های ایران و گروه ۱+۴ (آلمان، فرانسه، انگلیس، روسیه و چین) در جریان است، در توئیتی خطاب به طرف‌های غربی نوشت: فروش نفت ⁧‫ایران‬⁩ و بازگشت پول آن به شرایط مناسب و غیرقابل بازگشتی رسیده است. نمی‌شود برای امتیازگیری، قول رفع تحریمی را داد که بی‌اثر شده است.
‏⁧‫وی از هشتگ مقاومت فعال‬⁩ در این توئیت استفاده کرده است.

شمخانی: فروش نفت ⁧‫ایران‬⁩ و بازگشت پول آن به شرایط مناسب و غیرقابل بازگشتی رسیده است

 

 آیت الله سید ابراهیم رئیسی رئیس‌ جمهور چندی پیش در توئیتی نوشته بود: هر چند پیگیری برای رفع تحریم‌ها دستور کار جدی دولت است، اما در دولت سیزدهم تلاش برای خنثی‌سازی تحریم‌ها موکول به مذاکرات نشده است.امروز و در همین شرایط تحریم، فروش نفت ما به قدری افزایش داشته که دیگر نگرانی نداریم و درآمد حاصل از آن نیز در حال بازگشت به کشور است.

به گزارش فارس، وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران چندی پیش در گفت‌وگویی با شبکه الجزیره با بیان این‌که هنوز شاهد ابتکارات جدید از سوی طرف‌های غربی در مذاکرات وین نیستیم، گفت: هر تحریمی که پس از خروج آمریکا از برجام وضع شده، می‌بایست برداشته شود.

وی افزود: ما وقتى از تضمین صحبت مى‌کنیم، مصادیقى را داریم. عمده مصادیق به اقداماتی برمى‌گردد که ایران در حوزه اقتصادی و تجارت خارجی خود باید انجام دهد. در رأس آنها فروش راحت و روان نفت و دریافت ارزی حاصل از محل فروش نفت در سیستم بانک‌های جمهوری اسلامی ایران است و در کنار آن همه تحریم‌هایی که در برجام، ایران از آن معاف شد و عبور کرد؛ از جمله در حوزه کشتیرانی، بنادر، پتروشیمی، بیمه و بسیاری از موضوعات دیگر. ما وقتى از تضمین صحبت مى‌کنیم یعنى این که اولا تحریم جدیدی علیه ایران اعمال نشود؛ ثانیا تحریم‌هایی که برداشته می‌شود و لغو می‌گردد، مجددا به بهانه دیگری از جمله بهانه قانونی که در کنگره تصویب شده یا قانونی که توسط رئیس جمهور امضا می شود، بازگردانده نشوند… لذا صحبت از تضمین و تعهدات، ابعاد مختلفی دارد، اما حداقل آن این است که فروش نفت ایران و واردات ارز در سیستم بانکی کشور ما بدون هیچ مشکلى انجام شود. این یک نمونه از تضمینى است که طرف‌های مقابل در عمل باید نشان دهند و این موضوعی است که در بحث راستی‌آزمایی هم مورد توجه جدی است. (اینجا بخوانید)

شهر وین پایتخت اتریش در دور هفتم مذاکرات نیز ۱۴ روز میزبان هیأت‌های مذاکره کننده بود. مذاکراتی که هشتم آذر ماه آغاز و ۱۲ آذر برای مشورت‌ طرف‌های اروپایی درباره دو پیشنهاد طرف ایرانی با تنفسی چند روزه متوقف شد و دوباره ۱۸ آذر ماه از سر گرفته شد. نیمه دوم مذاکرات نیز از ۱۸ آذر ماه آغاز و جمعه ۲۶ آذر ماه با برگزاری نشست اختتامیه کمیسیون مشترک برجام پایان یافت و مقرر شد که هیأت‌ها به پایتخت‌ها مراجعت کنند و بزودی به وین بازگردند که این دور از مذاکرات ششم دی ماه شروع و تا نهم دی ماه ادامه یافت و بعد از تنفسی سه روزه به مناسبت سال نو میلادی مجددا روز دوشنبه ۱۳ دی ماه از سر گرفته شد و تا روز جمعه ۲۴ دی ماه با حضور مذاکره کنندگان ارشد ادامه داشت. براساس تفاهم حاصله مذاکره کنندگان ارشد ایران و سه کشور اروپایی برای مشورت با پایتخت‌ها دو روز وین را ترک کردند و باز روز دوشنبه ۲۷ دی ماه مذاکرات در سطح مذاکره کنندگان ارشد از سرگرفته شد و کماکان نیز در جریان است.

انتهای پیام/


دانلود نرم افزار

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا