بین الملل

ضیافت شام بایدن با شعار «شرم بر تو» و «فلسطین را آزاد کنید»

ضیافت شام بایدن با شعار «شرم بر تو» و «فلسطین را آزاد کنید»

به گزارش یولن جنگ غزه، روز شنبه اعتراضات گسترده‌ای را در نزدیکی مراسم پر زرق و برق جو بایدن، رئیس‌جمهورآمریکا با روزنامه‌نگاران، سیاستمداران و افراد مشهور برانگیخت، اما شرکت‌کنندگان در داخل به آن اشاره‌ای نکردند و بایدن هم از شام سالانه خبرنگاران کاخ سفید برای شوخی و هشدارهای تلخ در مورد مبارزه دونالد ترامپ برای بازپس‌گیری ریاست جمهوری آمریکا استفاده کرد.

به نقل از ایسنا ضیافتی در واشنگتن که معمولا به روسای جمهور، روزنامه‌نگاران و کمدین‌ها اختصاص داشت تا به رسوایی‌های سیاسی و خودشان اشاره کنند، امسال با حضور مخالفان جنگ غزه رنگ و بوی دیگری گرفت و به نظر می‌رسید امسال کنار گذاشتن انتخابات ریاست‌جمهوری آینده و مشکلات در غرب آسیا و جاهای دیگر دشوار باشد.

به گزارش آسوشیتدپرس، معترضان ضد رژیم صهیونیستی حین ورود میهمان‌ها شعارهایی سر دادند و فریادهای «شرم بر تو، شرم بر تو» به گوش می‌رسید. معترضان همچنین گفتند: «ای رسانه‌های غربی ما شما را می‌بینیم که این همه وحشت را پنهان می‌کنید.» سایر معترضان هم بی‌حرکت روی پیاده‌رو دراز کشیده بودند و همچنین جلیقه‌هایی به یاد شهدای رسانه با نوشته «مطبوعات» که به رنگ خون درآمده بود، کنار هم گذاشته شده بود.

حامیان فلسطین همچنین زمانی که دیدند یک پرچم فلسطین از یکی از پنجره‌های هتل «واشنگتن هیلتون» به اهتزار درآمد، شعار «فلسطین را آزاد کنید» سر دادند.

انتقاد از حمایت دولت بایدن از تهاجم نظامی رژیم صهیونیستی به غزه، در محوطه دانشگاه‌های آمریکا گسترش یافته است، به‌طوری که دانشجویان در محوطه‌ها چادر زده‌اند و مقابل عملیات پلیس مقاومت می‌کنند.

روز شنبه کاروان حامل بایدن، بر خلاف سال‌های گذشته، از مسیر جدیدی از کاخ سفید به هتل واشنگتن هیلتون رسید تا از چشم معترضان دور بماند. تجمع اعتراضی روز شنبه با حدود ۳۰۰۰ معترض برگزار شد.

سازمان‌دهندگان تظاهرات گفتند که هدف آنها جلب توجه به تعداد بالای روزنامه‌نگاران فلسطینی و سایر روزنامه‌نگاران عرب است که از زمان آغاز جنگ در ماه اکتبر توسط ارتش رژیم صهیونیستی به شهادت رسیده‌اند. بیش از ده‌ها روزنامه‌نگار در غزه هفته گذشته نامه‌ای نوشتند و از همکاران خود در واشنگتن خواستند که این ضیافت شام را به طور کامل تحریم کنند.

در این نامه آمده است: «تلفاتی که صرفا به خاطر انجام وظایف خبرنگاری به ما تحمیل می‌شود، سرسام‌آور است. ما در معرض بازداشت، بازجویی و شکنجه توسط ارتش اسرائیل هستیم، همه اینها به دلیل “جنایت” صداقت روزنامه‌نگاری است.»

یکی از تظاهرکنندگان از مهمانانی که به داخل هتل می‌رفتند، می‌پرسید: «چطور می‌توانی، آن هم وقتی همکارانت در غزه از تو خواستند که نروی؟ شما همدست هستید.»

در داخل مراسم هم، بایدن علنا دونالد ترامپ، نامزد جمهوری‌خواهان و رقیب خودش در انتخابات نوامبر امسال را به باد انتقاد گرفت و او را «دون خوابالو» خطاب کرد، تا بلکه تکه کلام «جو خوابالو» از طرف ترامپ را جبران کرده باشد.

بایدن گفت این دو نامزد انتخابات ریاست جمهوری علی‌رغم اینکه از نظر سنی مشابه یکدیگر هستند، اشتراکات دیگری ندارند. بایدن گفت: «معاون من، در واقع از من حمایت می‌کند، اما مایک پنس، معاون سابق ترامپ، از تایید نامزدی او برای انتخابات خودداری کرده است.»

جو بایدن با اشاره به ترامپ، بخش زیادی از اظهاراتش را به «تهدید جدی علیه دموکراسی» اختصاص داد. بایدن با اشاره به محاکمه ترامپ در رابطه با پرونده پرداخت حق السکوت به یک بازیگر فیلم‌های مستهجن (استورمی دنیلز) گفت: «دونالد اخیرا روزهای سختی را پشت سر گذاشته است. ممکن است آن را آب و هوای طوفانی (استورمی) بنامید.»

رئیس‌جمهور سالخورده آمریکا حدود ۱۰ دقیقه سخنرانی داشت و اصلا به جنگ رژیم صهیونیستی علیه غزه و بحران بشردوستانه در این منطقه تحت محاصره اشاره‌ای نداشت.

یکی از معدود اشارات به این جنگ، از سوی «کلی اودانل» رئیس انجمن روزنامه‌نگاران در کاخ سفید مطرح شد که گفت حدود ۱۰۰ روزنامه‌نگار حین جنگ شش ماهه صهیونیست‌ها علیه فلسطین در غزه کشته شدند. او همچنین به روزنامه‌نگارانی اشاره کرد که در سراسر جهان در بازداشت به سر می‌برند، از جمله «ایوان گرشکوویچ» که در روسیه است و «آستین تیس» که گمان می‌رود در سوریه باشد.

311311

مجله خبری یولن

دانلود نرم افزار

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا