یزد

«طرح جوانی جمعیت» ضامن توسعه پایدار کشور/ جوانگرایی جمعیت در گرو اصلاح سبک زندگی است

به گزارش یولن در یزد، همانطور که در مقدمه توجیهی «طرح جوانی جمعیت» آمده، در جامعه امروزی داشتن فرزند در نهاد خانواده و جمعیت جوان در جامعه یک امر هنجارین و ارزشمند است و نقش مهمی در توسعه همه جانبه کشور ایفا می‌کند.

در آخرین پیمایش‌های ملی انجام شده نگرش مردم نسبت به فرزندآوری در مقایسه با دهه‌های قبل تغییر معنا داری پیدا کرده و این مهم نیازمند برنامه ریزی حمایتی در این حوزه است.

با توجه به پیری جمعیت کشور بسیاری از جامعه شناسان معتقدند که زنگ خطر برای نظامات اقتصادی، فرهنگی، اجتماعی، سیاسی و امنیتی به صدا در آمده و تنها راه حل آن تلاش برای جوان گرایی جمعیت کشور است.

بهروز اسلامی در این خصوص به خبرنگار فارس اظهار کرد: «طرح جوانی جمعیت» که به تازگی در شورای نگهبان تأیید شده، اگر درست و به موقع اجرایی شود می تواند راهکار موثری برای خروج از بحران پیری جمعیت باشد.

وی با بیان این‌که بر اساس آمارهای اعلام شده در حال حاضر رشد جمعیت کشور ۱.۲ درصد است، افزود: این در حالی است که فقط برای پایداری جمعیت کنونی کشور به رشد ۲.۱ درصدی نیاز داریم و این مهم باید مد نظر دست اندرکاران قرار گیرد.

روند پیری جمعیت ایران ناشی از برخی سوء مدیریت‌هاست

این استاد گروه جامعه شناسی دانشگاه یزد در ادامه پیری جمعیت کنونی کشور را ناشی از یک سری سوء مدیریت‌ها در دوره‌های گذشته دانست و بیان کرد: بر اساس آمارهای بدست آمده اگر وضعیت رشد جمعیتی ایران به همین منوال ادامه یابد تا ۵۰ سال آینده به از هر پنج نفر یک شهروند سالمند بالای ۶۰ سال خواهیم داشت و این به معنای آن است که بیش از ۴۰ درصد جمعیت کشور سالمند بالای ۶۰ سال خواهد بود.

اسلامی با بیان این که قانون حمایت از افزایش جمعیت پیش از این هم در کشور وجود داشته ولی اجرایی نشده است، تصریح کرد: پنجره جمعیتی ایران در حال بسته شدن است و باید هرچه سریعتر برای برون رفت از این چالش برنامه‌ریزی شود.

وی کوچک شدن خانواده و نداشتن بستگانی نظیر عمه، خاله و دایی را تهدیدی جدی برای سلامت روحی و روانی فرزندان امروز و فردا دانست و بیان کرد: پیرشدن جمعیت نتیجه‌ای جز انزوای فردی، سردرگمی و سرخوردگی در پی نخواهد داشت.

این استان دانشگاه یزد با بیان این‌که مشوق‌هایی که در طرح جوانی جمعیت آمده نقش مهمی در ترغیب زوج‌های جوان به فرزند آوری ایفا می‌کند، تأکید کرد: اجرایی درست و به موقع این طرح یکی از الزامات اجرایی در این خصوص است که نتایج مطلوبی هم به دنبال خواهد داشت.

طرح جوانگرایی، تکیه به سرمایه انسانی کشور است

اسلامی با اشاره به اهمیت مزایای جوان گرایی جمعیت در کشور، اظهار کرد: افزایش نشاط عمومی و بکارگیری خلاقیت‌های جدید در مدیریت امور از جمله ویژگی های توجه به مقوله جوانگرایی است.

وی خاطرنشان کرد: توجه به بحث جوانگرایی جمعیت را همان برنامه‌ریزی برای تقویت سرمایه انسانی است که توسعه کشور به آن گره خورد است.

این استاد گروه جامعه شناسی دانشگاه یزد در بخش دیگری از سخنان خود تأمین امنیت اقتصادی خانواده را از جمله مباحث مطرح شده در حوزه افزایش جمعیت خانواده دانست و بیان کرد: بررسی‌های میدانی نشان داده که بیش از مقوله اقتصاد، بحث تغییر سبک زندگی در این مهم اثرگذار است.

جوانگرایی جمعیت در گرو اصلاح سبک زندگی است

اسلامی تحقق درست طرح جوان گرایی جمعیت را در گرو اصلاح سبک زندگی و افزایش مسئولیت پذیری زوج های جوان عنوان کرد و گفت: کسی منکر وجود مشکلات اقتصادی و بیکاری های متعدد در جامعه نیست ولی باید توجه داشته باشیم که چالش بیکاری لزوماً به دلیل افزایش جمعیت نبوده و نمی تواند با کاهش جمعیت برطرف شود.

وی افزایش امنیت اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی را از جمله مزایای طرح جوان گرایی جمعیت دانست و خاطرنشان کرد: جوانان دارای روحیه پر ریسک و تحول گرا هستند و این مهم عامل جدی پیشرفت همه جانبه کشور است.

این استاد دانشگاه با بیان این‌که استفاده درست و برنامه‌ریزی منسجم برای بهره مندی از ظرفیت جوانان هم باید در کنار طرح جوان گرایی جمعیت مد نظر قرار گرفته شود، تأکید کرد: جوانان ظرفیت‌های پنهان کشورند که اگر به موقع حمایت شوند هم ظرفیت نخبگی و هم ظرفیت ایمنی کشور را افزایش خواهند داد.

اسلامی توسعه کشور را در گرو توجه به جمعیت جوان دانست و خاطرنشان کرد: جوانگرایی ضامن توسعه پایدار در حوزه فرهنگی، اقتصادی، اجتماعی، سیاسی و امنیتی است.

انتهای پیام/ب/ی


دانلود نرم افزار

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا