گیلان

علل علمی پس روی آب دریای خزر احصا شود

علل علمی پس روی آب دریای خزر احصا شود

به گزارش خبرنگاریولن گیلان هادی حق شناس در کمیته ساماندهی و مدیریت سواحل استان گیلان، با اشاره به موضوع پس روی آب دریای خزر و کاهش تراز آبی، اظهار کرد: سازمان بنادر و دریانوردی متولی صدور مجوز کشتیرانی در دریاست؛ از این رو صدور مجوز فعالیت هر نوع قایق و یدک کش و لایروب نیز بر عهده سازمان بنادر و دریانوردی خواهد بود.

وی همچنین سازمان بنادر و دریانوردی را متولی هرگونه ساخت و ساز در تالاب انزلی دانست و افزود: امروز با پدیده پس روی آب دریا مواجه هستیم و بخش هایی از تالاب انزلی خشک شده، اما همچنان صدور هرگونه مجوز ساخت و ساز بر عهده سازمان بنادر است.

استاندار گیلان با بیان اینکه سابقه کشتیرانی در تالاب انزلی تا بندر پیربازار وجود داشت، عنوان کرد: اگرچه به واسطه پس روی آب دریا، شاهد انتقال اسکله هستیم، اما همچنان باید این مناطق را بخشی از دریا ببینیم.

حق شناس خواستار انجام مطالعات علمی با همکاری مراکز تحقیقاتی و پژوهشی کشورهای حاشیه دریای خزر درباره علل و عوامل پس روی و پیش روی آب دریا شد و خاطرنشان کرد: اگرچه در قرن اخیر با افزایش مستمر دما مواجه بودیم، اما از سال ۱۳۰۰ تا ۱۳۵۶ پس روی چهار متری دریای خزر اتفاق افتاده و تا سال ۸۴ مجددا شاهد پیش روی دو و نیم متری بودیم. وی کاهش تراز دریای خزر را صرفا ناشی از گرمایش و تبخیر ندانست و بیان کرد: رودخانه ولگا تامین کننده ۸۰ درصد آب دریای خزر است و لذا هرگونه تغییر در ورودی این دریاچه بزرگ، بر رفتار آن اثرگذار است.

استاندار گیلان، عمیق ترین قسمت دریای خزر را مربوط به سواحل ایران دانست و تاکید کرد: پس روی آب دریا به کشورهای مجاور آن خسارت وارد می کند و مهمترین خسارت آن در حوزه کشتیرانی است. حق شناس با تاکید بر لزوم تامین منافع مردم در حوزه مدیریت یکپارچه مناطق ساحلی(ICZM)، یادآور شد: اداره کل بنادر و دریانوردی استان اطلاعات لازم درباره رفتار دریای خزر را از مرکز تحقیقات علوم شیلاتی دریافت کند.

شناسایی ۶ مورد ساخت و ساز غیر مجاز ساحلی حسین یونسی، مدیرکل بنادر و دریانوردی گیلان نیز، با تاکید بر لزوم پایش و ساماندهی مناطق ساحلی، عنوان کرد: به دنبال حفاظت از محیط زیست ساحلی و دریایی و جلوگیری از ساخت و سازهای غیرمجاز در این مناطق هستیم. وی با بیان اینکه پایش مناطق ساحلی از سه طریق هوایی، زمینی و دریایی انجام می شود، تاکید کرد: پایش هوایی نوار ساحلی شمال کشور از طریق جایروپلن انجام می شود. مدیرکل هواشناسی گیلان همچنین از شناسایی ۶ مورد ساخت و ساز غیر مجاز در سواحل استان خبر داد و گفت: پنج مورد را تعیین تکلیف کردیم که به زودی قلع و قمع می شود؛ پرونده یک مورد در ساحل آستارا نیز در دست اقدام است.

46

مجله خبری یولن

دانلود نرم افزار

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا