فرهنگ و هنر

فارس من| انتقاد شدید بازدیدکنندگان از وضع حجاب در نمایشگاه کتاب

فارس من| انتقاد شدید بازدیدکنندگان از وضع حجاب در نمایشگاه کتاب

به گزارش خبرنگار کتاب و ادبیات یولن، وضعیت حجاب در نمایشگاه کتاب، به قدری زننده است که فارس در همان روز نخست برگزاری سی و سومین دوره این نمایشگاه از سازمان‌دهندگان این برنامه بزرگ فرهنگی سوال کرد و از آنان در این باره توضیح خواست. (اینجا بخوانید)

حال که به آخرین روزها و ساعات نمایشگاه کتاب نزدیک می‌شویم و امروز، آخرین روز پرجمعیت آن را سپری می‌کنیم، یکی از کاربران سامانه «فارس من» هم نسبت به این بی‌نظمی هشدار داده که بیش از 2 هزار نفر تاکنون، این سوژه را امضاء کرده‌اند. (اینجا ببینید و حمایت کنید)

سردبیر این سوژه در متنی که ذیل عنوان «انتقاد از بدحجابی در نمایشگاه کتاب» نوشته، آورده است: بیشتر کسانی که نمایشگاه کتاب امسال را دیده‌اند در این نکته متفق‌اند که وضعیت و میزان کشف حجاب و استفاده از پوشش خلاف عفت در نمایشگاه امسال از سال‌های گذشته زننده‌تر است و تاسف‌آور این که وزارت ارشاد برنامه خاصی برای مهار و مدیریت این وضعیت ناهنجار و خلاف شرع نداشته و برای رفع تکلیف به نصب چند تابلوی کوچک با مضمون «نهی از چشم چرانی» اکتفا کرده است!

وزارت ارشاد می‌توانست تا حد زیادی وضع اسفبار بدحجابی در نمایشگاه کتاب را مهار و مدیریت کند؛ اگر مسئولان اندکی برای حکم الهی حجاب اهمیت قائل می‌شدند و برای رعایت آن برنامه ریزی می‌کردند!

مدیریت نمایشگاه می‌توانست به صورت مرتب لزوم رعایت حجاب اسلامی را از طریق سامانه مرکزی صوتی نمایشگاه تذکر بدهد. (اتفاقی که متاسفانه در نمایشگاه رخ نداده است)

مسئولان نمایشگاه می‌توانستند با سازماندهی چند صد نفر از خواهران بسیجی داوطلب، تحصیل کرده و باانگیزه، از ابتدای ورودی‌های نمایشگاه تا درون سالن‌ها، تذکر چهره به چهره به افراد بدحجاب را برنامه ریزی کنند.

اتخاذ این تدابیر باعث می‌شد تا بسیاری از زنان بدحجاب متوجه اهمیت این موضوع برای مدیران نمایشگاه شده و خود را با ضوابط حضور در این مکان فرهنگی تطبیق دهند.

اما افراد وقتی متوجه بی‌تفاوتی مدیران نمایشگاه به مقوله حجاب و عفاف می‌شوند در رفتار خلاف شرع خود تشویق شده و با دلیری و شجاعت به عمل خود ادامه می‌دهند!

اگر حجاب و عفاف برای مدیران نمایشگاه اهمیت داشت برای تشویق دختران خردسال و نوجوانی که با حجاب کامل در نمایشگاه حضور پیدا می‌کردند، تمهیدی می‌اندیشیدند (مثلا هدیه بن تخفیف خرید کتاب یا…) تا ضمن الگوسازی برای رعایت حجاب و تکریم افراد با حجاب، به صورت غیر مستقیم افراد بدحجاب را متوجه لزوم رعایت این واجب الهی کنند و….

اما دریغ و صد دریغ که مسئولان وزارت ارشاد عملا نشان دادند که رعایت یا عدم رعایت احکام الهی برای آنها فرقی ندارد!»

نکته مهمی که در همین متن هم آمده، شجاعت بیش‌تر کسانی است که هر روز قانون الهی حجاب و قوانین رسمی کشور مبنی بر رعایت پوشش اسلامی را بیش از گذشته نادیده می‌گیرند و حتی بانوانی در نمایشگاه با سیمایی پسرانه حاضر می‌شوند و از این کار، ابایی ندارند.

علی رمضانی، سخنگوی سی و سومین دوره نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران هم به این قضیه اذعان دارد و می‌گوید: متاسفانه برخی از مظاهری که در نمایشگاه می‌بینیم، ممکن است در سطح جامعه نیز مشاهده شود، اما رعایت شئونات مطابق عرف فرهنگی مطالبه از سوی مردم است که به ستاد نمایشگاه کتاب هم منتقل شده است.

او اضافه می‌کند: در حوزه عفاف و حجاب، افراد دیگری هم به ما منتقل کرده‌اند که این محیط فرهنگی نیازمند متفاوت شدن از عرف جامعه است؛ یعنی پذیرفته نیست آنچه که در نمایشگاه رخ می‌دهد.

رمضانی با بیان این که قسمتی از تصمیم گیری‌ها در مورد عفاف و حجاب مربوط به ستاد نمایشگاه است، می‌گوید: ما از قبل تمهیداتی را لحاظ کرده بودیم. در آیین نامه مجموعه نمایشگاه، صراحتا در مورد پوشش عوامل اجرایی و غرفه‌داران تعیین شده است.

وی تصریح می‌کند: اگر ناشران توجه بیش‌تری داشته باشند، مطلوبیت فرهنگی فضای نمایشگاه بالاتر خواهد رفت. عوامل مسئول و حراست نمایشگاه در صورت محرز شدن تخلف ناشران، این موضوعات را بررسی خواهند کرد. 

سخنگوی سی و سومین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران گفت: در حوزه عمومی باید اقداماتی انجام می‌گرفته و تاکنون از نیروهای مربوطه مشورت‌هایی صورت گرفته است. بحث تبلیغات عمومی در این حوزه به تدریج بیشتر خواهد شد تا شئونات فرهنگی در این نمایشگاه رعایت شود.

پس از این سخنان علی رمضانی در نشست خبری روز دوم نمایشگاه، خودروهایی از پلیس امنیت اخلاقی در صحن مصلی حاضر شدند، اما حضور آن‌ها نتوانست از میزان بدحجابی و بی‌حجابی‌ها فرو بکاهد.

این در حالی است که در برخی جشن امضاها که با حضور اینفلوئنسرها در نمایشگاه کتاب برگزار می‌شود، مسائل اخلاقی و حرمت بانوان به هیچ وجه رعایت نمی‌شود و ستاد اجرایی نمایشگاه نسبت به آن هیچ واکنشی ندارد.

به نظر می‌رسد نمایشگاه کتاب تهران برای سال‌های آینده باید تدابیر بهتر و مناسبت‌تری برای این قضیه بیندیشد و با دستگاه‌هایی نظیر «ستاد احیای امر به معروف و نهی از منکر»، «نیروی انتظامی»، «سازمان تبلیغات اسلامی» و … برای این معضل برنامه‌ریزی کند.

انتهای پیام/


دانلود نرم افزار

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا