سیاسی

قالیباف می آید یا نمی آید؟ /پیش بینی دو چهره اصولگرا از تصمیم رئیس مجلس برای کاندیداتوری در انتخابات ۱۴۰۳

قالیباف می آید یا نمی آید؟ /پیش بینی دو چهره اصولگرا از تصمیم رئیس مجلس برای کاندیداتوری در انتخابات ۱۴۰۳

به گزارش خبرگزاری یولن، «دلیل رأی بالای قالیباف برای ریاست پارلمان، نظر مثبت فراکسیون مستقلین بود، زیرا قالیباف به آنها گفت که در مجلس خواهد ماند و هرگز کاندیدای ریاست‌جمهوری نخواهد شد.» این جمله غلامرضا نوری قزلجه عضو شاخص فراکسیون مستقلین درباره تعهد قالیباف برای کاندیدا نشدن در انتخابات ریاست جمهوری اگر چه از نگاه برخی ها حمل بر قطعی شدن عدم حضور او در انتخابات شد اما برخی دیگر نیز بودند که تاکید داشتند قالیباف پای این تعهد نخواهد ایستاد و وارد گود رقابت می شود.

در این میان برخی هم مدعی هستند که از اساس تعهدی وجود ندارد، آنچنان که احمد دنیا مالی نماینده بندرانزلی و عضو فراکسیون مستقلین مجلس از دیدار جمعی از نمایندگان مجلس با محمدباقر قالیباف خبر داد و گفت: «در این دیدار از ایشان در خصوص ثبت نام یا عدم ثبت نام قالیباف سوال شد و ایشان نفیاً و اثباتاً سخنی در این خصوص نگفت و اظهارنظر نکرد و برای عدم شرکت در انتخابات ریاست جمهوری هیچ تعهدی نداد.»

در این میان از صبح امروز خبرهایی مبنی بر جدی شدن کاندیداتوری قالیباف در فضای رسانه ای و مجازی مطرح شد، برخی نمایندگان نزدیک به او با توئیت هایی خبر از تصمیم رئیس مجلس فعلی برای کاندیداتوری دادند،

از سوی دیگر همان حرکت تکراری جمع آوری امضا برای دعوت به کاندیداتوری که در مجلس قبلی ودرباره ریاست جمهوری رئیسی انجام شده بود گویا درحال تکرار شدن است و بنا به گفته غضنفرآبادی تاکنون نامه ای با ۱۶۱ امضا برای دعوت قالیباف به کاندیداتوری جمع شده است.

خبرگزاری یولن، در خصوص کاندیداتوری محمدباقر قالیباف گفتگویی با محمدعلی پورمختار نماینده ادوار مجلس، حمیدرضا ترقی، عضو شورای مرکزی حزب موتلفه اسلامی انجام داده است، که در ادامه می خوانید؛

پورمختار: گمانه زنی ها می گویند قالیباف کاندیدا می شود

محمدعلی پورمختار نماینده ادوار مجلس در خصوص کاندیداتوری محمدباقر قالیباف در انتخابات ریاست جمهوری به خبرگزاری یولن گفت: گمانه زنی ها بیانگر این است که ایشان کاندیدا می شود. به لحاظ اینکه در دوره های مختلف هم آمده یا اعلام آمادگی کرده است.

او افزود: گرچه قالیباف رسما اعلام نکرده است ولی در محافل سیاسی این گمانه زنی میان احزاب، جمعیت ها و سیاسیون وجود دارد که احتمال ثبت نامش بسیار بالاست. به لحاظ اینکه وی ریاست مجلس یعنی قوه مقننه را عهده دار بوده،۲ دوره هم کاندیدا شده بود، می تواند آراء مردم را از یک طرف و آراء احزاب و جمعیت ها را پشتوانه خود دانسته و به این عرصه ورود پیدا کند.

پورمختار درباره سخنان نوری قزلجه درخصوص قول رئیس مجلس شورای اسلامی به فراکسیون مستقلین مجلس نیز گفت: من درباره آنچه که میان او و مستقلین گذشته است، اطلاعی ندارم. از سوی دیگر تعداد مستقلین در مجلس با اما و اگر همراه است. به طوریکه گفته اند بین ۱۰۰ نفر یا ۱۰۲ نفر هستند. از طرف دیگر حتی اگر قول هم داده باشد، طبیعی است که ممکن است ضرورت هایی ایجاب کند، مستقلین را مجاب کند که ورودش به عرصه ریاست جمهوری با توجه به شرایط الان کشور، بهتر، مهمتر و اساسی تر است یا نه به قولش عمل کند و کاندید نشود. آنچه که من گفتم در محافل مطرح است و خودش تابحال اظهارنظری نکرده است.

نماینده ادوار مجلس شانس رأی آوری قالیباف در صورت کاندیداتوری در انتخابات را منوط به مولفه هایی دانست و ادامه داد: اینکه رقبایش چه کسانی باشند و در مناظرات و برنامه هایی که صدا و سیما برگزار خواهد کرد، چه مباحثی را مطرح خواهد کرد و از طرف دیگر برنامه هایش دقیقا چیست و چگونه به این عرصه ورود پیدا می کند در میزان رأی آوری اش اثرگذار است.

پورمختار احتمال کاندیداتوری مخبر را نیز مطرح کرد و گفت: برخی ها معاون اول رئیسی را هم به عنوان کاندیدا معرفی می کنند. بنابراین باید برنامه هایشان را در حد جزئی و آنگونه که مردم متوجه شوند به خصوص در حوزه حل مشکلات اقتصادی که مردم و کشور با آن درگیر است، شفاف کند.

وی افزود: از طرف دیگر توقع این است که کاندیداها راه شهید رئیسی را به نوعی دنبال کند و این مورد به عنوان تعهد دربین کاندیداها مطرح باشد، از سوی دیگر در حوزه بین المللی شاهد تحولات اساسی در منطقه بودیم و ادامه این روند بازهم می تواند باعث جلب آراء و مشارکت مردم و رای دادن به کاندیدای مورد نظر شود. اگر ایشان این موارد را شفاف کند به نظرم می تواند موجبات رای آوری اش را فراهم کند.

پورمختار درباره اینکه چه کسانی می توانند در زمره رقبای اصلی قالیباف قرار گیرند نیز خاطرنشان کرد: نفرات مختلفی از طیف های گوناگون برای ثبت نام اعلام آمادگی کردند؛ چه از طیف های اصلاحات و چه اعتدالیون و اصولگرایان که قالیباف در داخل آن قرار دارد. اما در نهایت به نظر نهایی شورای نگهبان بستگی دارد که چه کسانی در صحنه بمانند یا رد شوند. اگر افرادی از جریان اصلاحات حضور داشته باشند جزو رقبای او محسوب می شوند. جریان اعتدالیون هم هستند که با رهبری آقای روحانی شکل گرفته و کاندیدا معرفی می کنند.

قالیباف می آید یا نمی آید؟ /پیش بینی دو چهره اصولگرا از تصمیم رئیس مجلس برای کاندیداتوری در انتخابات ۱۴۰۳

ترقی: قالیباف خود را در کار اجرا توانمندتر می داند

حمیدرضا ترقی عضو شورای مرکزی حزب موتلفه اسلامی نیز در گفتگویی با خبرگزاری یولن از احتمال کاندیداتوری محمدباقر قالیباف در انتخابات ریاست جمهوری خبر داد و درباره قول وی به مستقلین مجلس گفت: اگر قولی به جریان های مختلف و مجلسی ها داده باشد، آن بحث دیگری است. در دوره های قبل هم داشتیم که کسانی که رئیس مجلس شدند با حفظ سمت کاندیدا شدند و زمانی که رأی نیاوردند بازگشته و به کارشان ادامه دادند.

عضو حزب موتلفه اسلامی همچنین درباره شانس رأی آوری رئیس مجلس شورای اسلامی در انتخابات آینده تصریح کرد: شانس را نمی توان الان ارزیابی کرد. فضایی که الان در داخل کشور ایجاد شده و مردم دنبال افرادی هستند که در طراز آیت الله رئیسی باشند و ویژگی هایشان با ویژگی های آیت الله تطبیق یابد. اگر این موارد را در آقای قالیباف ببینند ممکن است رأی بیاورد. اما من فکر نمی کنم چنین انطباقی به طور کامل وجود داشته باشد.

وی درباره رقبای اصلی قالیباف در صورت کاندیداتوری نیز گفت: آقای سعید جلیلی و پزشکیان می توانند رقبای او باشند.

حمیدرضا ترقی در پاسخ به سوالی درباره اینکه محمدباقر قالیباف با حضور در ریاست جمهوری جایگاهی را که در مجلس به دست آورده، از دست خواهد داد یا نه، گفت: آقای قالیباف یک نیروی اجرایی است تا ستادی. به لحاظ اجرایی وی فرد قوی است و در دوران فعالیت هم نشان داده است. اما کار قانونگذاری و اقتصادی بیشتر کار فکری است و نیاز به برنامه ریزی دارد. ممکن است ایشان چون احساس کند که در اجرا توانمندتر است، وارد صحنه شده و احساس تکلیف کند.

۲۷۲۱۸

مجله خبری یولن

دانلود نرم افزار

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا