به گزارش یولن، در پی حمله مرگبار شهرکنشینان صهیونیست به یک شهروند آمریکایی-فلسطینی به نام سیفالله مسلط در کرانه باختری، دولت آمریکا از اظهار نظر مستقیم خودداری کرده و در مقابل، نهادهای حقوق بشری و مسلمانان آمریکا خواستار پاسخگویی فوری واشنگتن شدهاند.همزمان، گروههای فلسطینی از مردم خواستند تا در برابر خشونتهای فزاینده شهرکنشینان مقاومت کنند.
فارس به نقل از شبکه الجزیره گزارش کرد که خانواده سیفالله مسلط، شهروند آمریکایی ساکن ایالت فلوریدا، اعلام کردند وی روز جمعه در حمله خشونتبار شهرکنشینان اسرائیلی در شهر سِنجیل، واقع در شمال رامالله، کشته شده است. وزارت بهداشت فلسطین نیز این گزارش را تأیید کرده است.
مسلط، که حدوداً در دهه بیست زندگی خود بود، برای دیدار با بستگانش به فلسطین سفر کرده بود. بر اساس گفتههای فاطمه محمد، دخترعموی او، این سفر آخرین دیدار خانوادگی او پیش از مرگ بوده است.
منابع حقوق بشری میگویند که او توسط گروهی از شهرکنشینان به شدت مورد ضرب و شتم قرار گرفت و جان خود را از دست داد. همزمان، در همین حمله، یک فلسطینی دیگر به نام محمد شلبی نیز توسط مهاجمان مسلح صهیونیست کشته شد.
در واکنش به این حادثه، وزارت امور خارجه آمریکا تنها با یک اظهار نظر مختصر گفت که از گزارشها درباره کشته شدن یک شهروند آمریکایی در کرانه باختری مطلع است، اما از ارائه جزئیات بیشتر به دلیل «رعایت حریم خصوصی خانواده» خودداری کرد.
این در حالی است که تاکنون چندین شهروند آمریکایی در درگیریهای مرتبط با اسرائیل کشته شدهاند، اما هیچیک از این موارد منجر به پیگرد قانونی عاملان نشده است. از جمله کشتهشدگان پیشین میتوان به خبرنگار باسابقه شبکه الجزیره، شیرین ابوعاقله، اشاره کرد که در سال ۲۰۲۲ توسط نیروهای اسرائیلی هدف قرار گرفت و کشته شد.
سازمانهایی مانند شورای روابط اسلامی-آمریکایی (CAIR) با انتشار بیانیهای خواستار پاسخگویی دولت ترامپ شدند. معاون این شورا، ادوارد احمد میچل، گفت «اگر رئیسجمهور ترامپ حتی پس از قتل یک شهروند آمریکایی هم حاضر نیست از اصل ‘اول آمریکا’ دفاع کند، پس این دولت عملاً سیاست ‘اول اسرائیل’ را دنبال میکند.»
از سوی دیگر، مؤسسه فهم خاورمیانه (IMEU) اعلام کرد که اقدامات خشونتبار شهرکنشینان در ماههای اخیر شدت گرفته و حمایت ارتش و دولت اسرائیل از این حملات آشکار است. در این بیانیه آمده «دولت آمریکا وظیفه قانونی و اخلاقی دارد که جلوی خشونتهای نژادپرستانه اسرائیل علیه فلسطینیان را بگیرد، اما در عمل، حامی و تأمینکننده مالی این اقدامات است.»
گروه حماس نیز با محکوم کردن قتل مسلط، آن را «وحشیانه» توصیف کرده و از مردم کرانه باختری خواسته برای مقابله با خشونتهای شهرکنشینان وارد عمل شوند.
ارتش اسرائیل در بیانیهای مدعی شد که درگیری از زمانی آغاز شد که فلسطینیها به سمت خودروی شهرکنشینان سنگ پرتاب کردند و پس از آن «درگیریهای خشونتآمیزی» شامل آتشسوزی، تخریب اموال فلسطینیان و ضرب و جرح شکل گرفت. با این حال، مانند اغلب موارد پیشین، بعید به نظر میرسد که تحقیقاتی منجر به پیگرد قضایی شود.
الجزیره در پایان گزارش خود تأکید کرده که از آغاز جنگ اسرائیل در غزه در اکتبر ۲۰۲۳، خشونتهای شهرکنشینان علیه فلسطینیها در کرانه باختری بهطور چشمگیری افزایش یافته است.بر اساس این گزارش، هماکنون تعداد کشتهشدگان در غزه به بیش از ۵۷ هزار نفر رسیده و نهادهای حقوق بشری این عملیات را مصداق نسلکشی میدانند.
واکنش سرد واشنگتن به کشته شدن یک آمریکایی در رامالله
وزیر خارجه آمریکا نیز در واکنش به کشته شدن یک شهروند آمریکایی به دست شهرکنشینان صهیونیست در کرانه باختری، تنها به اولویت امنیتی آمریکا و حفظ حریم خصوصی خانواده قربانی اشاره کرد.
مارکو روبیو وزیر خارجه آمریکا صبح امروز در گفتوگو با شبکه الجزیره به کشته شدن یک شهروند آمریکایی در رامالله به دست شهرکنشینان صهیونیست واکنش نشان داد. وی تصریح کرد: «از گزارشهای مربوط به مرگ یک شهروند آمریکایی در کرانه باختری مطلع هستیم. هیچ اولویتی بالاتر از تأمین امنیت و سلامت شهروندان آمریکایی در خارج از کشور نداریم».
وی ادامه داد: «به احترام حریم خصوصی خانواده قربانی در این دوره سخت، اطلاعات بیشتری ارائه نمیدهیم».
315 315