مخالفت نماینده سمنان با ادغام برخی ردیفها در لایحه بودجه ۱۴۰۱/ جایگاه جهاد دانشگاهی در بودجه تغییر کند
مخالفت نماینده سمنان با ادغام برخی ردیفها در لایحه بودجه ۱۴۰۱/ جایگاه جهاد دانشگاهی در بودجه تغییر کند
به گزارش یولن از سمنان، عباس گلرو، نماینده مردم سمنان، مهدیشهر و سرخه در مجلس صبح امروز در نشستی با مدیران جهاد دانشگاهی سمنان، با اشاره به ادغام برخی ردیفها در لایحه بودجه ۱۴۰۱ اظهار کرد: در لایحه بودجه سال ۱۴۰۱ پیشنهادی دولت، ردیفهای اعتباری برخی دستگاهها از جمله جهاد دانشگاهی ادغام و وابسته به سایر دستگاههای سیاستگذار معرفی شده و این در حالی است که تفاوتهای ماهوی بین ساختار، مأموریتها و فعالیتهای این نهاد با سایر دستگاههای اجرایی دولتی وجود دارد.
وی افزود: جهاد دانشگاهی یک نهاد فرهنگی، علمی و فناورانه است و در چهارچوب اساسنامه خود که توسط شورای عالی انقلاب فرهنگی در تاریخ ۲۹ مهرماه ۱۳۶۵ به تصویب رسیده و در تاریخ ۱۴ آبان ۱۳۷۰ مورد بازنگری قرار گرفته است، فعالیت میکند. همچنین قانون الحاق جهاد دانشگاهی به فهرست نهادها و مؤسسات عمومی غیردولتی در مجلس شورای اسلامی تصویب و در تاریخ سوم دیماه ۱۳۷۶ به تأیید شورای نگهبان رسیده است.
نماینده مردم سمنان، مهدیشهر و سرخه در مجلس ادامه داد: بر اساس ماده یک اساسنامه، جهاد دانشگاهی نهادی عمومی و غیردولتی زیر نظر شورای عالی انقلاب فرهنگی بوده و دارای شخصیت مستقل از لحاظ اداری، استخدامی و مالی تابع مقرراتی است که در چهارچوب اختیارات قانونی به تصویب هیأت امنای جهاد دانشگاهی میرسد. همچنین وفق ماده ۷ اساسنامه، حکم رئیس جهاد دانشگاهی توسط رئیس شورای عالی (رئیسجمهور) صادر میشود.
گلرو اضافه کرد: وظیفه جهاد دانشگاهی، تبدیل علم به فناوری و تجاریسازی فناوری تا مرحله کاربرد کامل آن است و تولیدات موفق فناورانه این نهاد مانند درمان ناباروری، سلولهای بنیادی و انجام سلول درمانی، تولید داروهای گیاهی مختلف، طراحی و ساخت فرستندههای رادیویی، دکلهای حفاری نفت، تولید متههای حفاری نفت و گاز، طراحی و ساخت سیستم رانش واگنهای مترو و… مؤید نوع فعالیت حرفهای این نهاد است.
وی اظهار کرد: همچنین جهاد دانشگاهی بهعنوان یک نهاد عمومی غیردولتی باید حداقل بیش از ۷۰ درصد بودجه خود را از محل فعالیتها و درآمدهای اختصاصی تأمین کند.
گلرو ادامه داد: جهاد دانشگاهی باید به سمتی حرکت کند که امکان درآمدزایی از سیاستهای ابلاغی را داشته باشد و به نظر میرسد این نوع سیاستگذاری، این نهاد عمومی غیردولتی را از مسیر خود منحرف خواهد کرد.
وی تصریح کرد: با توجه به متفاوت بودن تکالیف این نهاد بهعنوان یک نهاد عمومی با سایر دستگاههای اجرایی دولتی و نیز ساختار متفاوت بودجهای آن (عمده بودجه جهاد دانشگاهی از محل درآمدهای حاصل از فعالیتهای فناورانه و آموزشی تأمین میشود)، به نظر میرسد حفظ هویت نهادی و نقش و جایگاه آن در اجرا و توسعه طرحهای نوآورانه و فناورانه و رفتن راههای توسعه بهصورت میانبر با فرهنگ و مدیریت جهادی، مستلزم اجرای برنامهها و اعمال سیاستهایی متناسب با اهداف و مأموریتهای آن و متفاوت از بخشهای دولتی است.
نماینده مردم سمنان، مهدیشهر و سرخه در مجلس تأکید کرد: به همین دلیل، لازم است در تا زمینه جایگاه این نهاد انقلابی و فرهنگی و فناورانه در لایحه بودجه سال ۱۴۰۱ تجدیدنظر به عمل آمده و این نهاد بهعنوان یک دستگاه سیاستگذار مستقل دیده شود.
انتهای پیام/۷۴۰۰۱/م/