مراوده میان ایران و ترکمنستان دو طرفه باشد
مراوده میان ایران و ترکمنستان دو طرفه باشد
به گزارش یولن رمضـان بهرامی، با اشاره به مـزایای حوزه ترکمنستـان برای کشورمــان، توضیــح داد: امروز فضای اقتصادی کشـــور ترکمنستان به سمت صنعتی شــدن پیش میرود و کالاهـــای تولید شده در این کشـــور قابلیت رقـــابت در بازارهای جهــانی را دارند، در نتیجه این کشـــور همسایه میتـــواند مواد اولیه مـــــورد نیــاز در صنــایعش را از ایـــران تهیـــه کند.
وی با بیــان اینکه رابطه میـــان دو کشور باید به شکل برد-برد باشد، افزود: قطعــا اگر مواد اولیـــه کشـــورمان در کارخانجـــات کشور ترکمنستان برای تولید استفاده شـــود، مزیت بسیار خوبی برای کشورمان نیز به شمار میرود.
بهرامی ادامه داد: 1200 کیلومتر مرز میان ما و ترکمنستان طی تمام این سالها از زمان فروپاشی شوروی سابق تاکنون و از طرفی قوم ترکمن که در هر دو طرف مرز ساکن هستند، علاوه بر همسایگی نوعی رابطه خویشاوندی بین ایران و ترکمنستان برقرار کرده است. امروز نمیتوان کتمان کرد که اشتراکات فرهنگی از جمله نوع پوشش، فرهنگ، سبک زندگی و مذهب هم در رابطه اقتصادی میان کشورها موثر هستند و اکنون با توجه به این اصل، ما و ترکمنستان بیشترین اشتراکات را در حوزه اقتصادی دو کشور داریم.
ترکمنستان؛ مرکزی برای ترانزیت کالا
وی خاطرنشان کرد: اکنون ایران به عنوان یک همسایه با تعداد جمعیت بالا، بیشترین امنیت تجاری را از دیدگاه کشور ترکمنستان در حوزه خود دارد، اما کشور ترکمنستان با توجه به جمعیتش نمیتواند چشم انداز بزرگی برای ما داشته باشد، به همین دلیل ما میتوانیم ترکمنستان را مرکزی برای ترانزیت کالا ببینیم.
رئیس اتاق مشترک بازرگانی ایران و ترکمنستان با اشاره به اینکه روش ترانزیت کالا به شکل سنتی از طریق این کشور در حال انجام است، توضیح داد: ترکمنستان نیز به این نتیجه رسیده است و اکنون همکاری در بخش ترانزیت اینگونه است که ما برخی کالاها را به ترکمنستان میفرستیم و از آنجا کالا به مقاصد دیگر ترانزیت می-شود. این روند هنوز صنعتی نشده است اما بنادر و گذرگاههای مرزی که توسط کشور ترکمنستان ایجاد شده، بستر مناسب را برای این مهم فراهم کرده است.
رمضان بهرامی تاکید کرد: فعالیت ترکمنستان در این بخش بسیار هوشمندانه است و از محل آن درآمد مناسبی برای تجار و بازرگانان کشورش رقم زده است. از آنجایی که صادرات کشور ترکمنستان به کشورهایی غیر از ایران بسیار زیاد و بازار آن نیز فراهم است، ما هم میتوانیم همین فعالیت را با ایجاد شرایط مناسب، در ایران انجام دهیم و کالاهای ترکمنستان را در قالب ترانزیت به کشورهای دیگر بفرستیم. در نتیجه، این اقدام ارزش افزوده خوبی را برای تجار ما به ارمغان خواهد داشت.
کیفیت کالاهای صادراتی را بالا ببریم
رئیس اتاق مشترک بازرگانی ایران و ترکمنستان با بیان اینکه اگر میخواهیم با بیان اینکه اگر میخواهیم با ترکمنستان کار کنیم باید صنعتش را تقویت کنیم، افزود: باید در بخش مبادلات با ترکمنستان حساسیت بیشتری اعمال کنیم و استانداردها را مد نظر قرار دهیم. امروز نگاه تجارت در ترکمنستان نیز نگاهی بینالمللی است و آنها هم در حال بهروزرسانی صنایع خود در سطح جهانی هستند، چون آنها تحریم نیستند و داد و ستدهای بینالمللی انجام داده و خود را با شرایط روز دنیا وفق میدهند.
وی بیشترین مشکلات در حوزه تجارت و مبادلات ایران و ترکمنستان را در بخش کیفیت برخی کالاها عنوان کرد و گفت: بعضی کالاهایمان تاکنون نتوانسته از کشورمان دفاع خوبی داشته باشد و باید کیفیت آنها را ارتقا دهیم اما در مقابل برخی کالاهای ایرانی در کشور ترکمنستان حرفی برای گفتن دارند و حتی در رده کالاهای لوکس این کشور قرار گرفتهاند.
بزرگترین هیئت خارجی از کشور ترکمنستان در نمایشگاه اکسپو
بهرامی تعمیم دوستی با کشور ترکمنستان را هدف بزرگ هیئت مدیره کنونی اتاق مشترک بازرگانی ایران و ترکمنستان برشمرد و گفت: نمایشگاه اکسپو و حضور پررنگ بزرگترین هیئت خارجی از کشور ترکمنستان نشان داد در تحقق بخشیدن این هدف موفق بودهایم و همچنین سفری که به زودی دومین سفر بنده به این کشور طی 2 ماه جاری خواهد بود.
وی ادامه داد: این سفر با دعوت رسمی کشور ترکمنستان صورت گرفته است و نشان دهنده احترامی است که مسئولین کشور ترکمنستان برای ایران قائل هستند، لازم به ذکـــر است که در قــالب یک هیئت ۵۰ نفره راهی این کشور هستیم و دیدارهایی رسمی با عالیترین مقامات این کشور در شاخههای مختلف برنامهریزی شده است که قطعا پربار خواهند بود.
رئیس اتاق مشترک بازرگانی ایران و ترکمنستان با اشاره به اینکه هر روزه شاهد ورود تجار و افزایش تعداد جلسات متعدد بازرگانان کشور ترکمنستان در اتاق مشترک هستیم؛ گفت: ما خود را در مقابل هر شهروند تاجر و بازرگان ترکمنستانی که وارد ایران میشود، مسئول میدانیم و گاهی اگر درگیر مشکلات و مسائل قانونی نیز شدهاند شخصاً وارد شده و از آنها حمایت کردهایم.
اتاق مشترک حامی دو کشور
رمضان بهرامی خاطرنشان کرد: باید نشان داده شود که دو کشور در محدوده یکدیگر غریب نیستند و اتاق مشترک حامی آنها خواهد بود، در واقع اتاق مشترک فضایی را برای تجار و بازرگانان دو کشور به وجود آورده است که مشکلات خود را در این اتاق حل کنند. بهرامی افزود: کشور ترکمنستان اکنون اتاق مشترک را به رسمیت و به عنوان جایگاهی که میتواند مراودات تجاری دو کشور را تقویت کند، میشناسد و این جایگاه برای ما بسیار مهم است.
وی در بخش پایانی سخنانش به سهم استانهای همجوار در حوزه تجارت میان ایران و ترکمنستان پرداخت و توضیح داد: ما از گیلان تا خراسان رضوی همسایه کشور ترکمنستان هستیم و این استانها نیز دارای ظرفیت بسیار بالایی به ویژه در بخش گردشگری، صنایع تبدیلی و صنایع غذایی هستند، امیدوارم به زودی همفکری و همکاری با این استانها در حوزه تجارت با ترکمنستان توسط اتاق مشترک انجام شود و به نتایج خوبی برسد.
۴۶
مجله خبری یولن