معاون وزیر علوم: پژوهش هدفمند، چالش اصلی برای حل مسائل جامعه است/ معارفه رئیس دانشگاه ولیعصر(عج) رفسنجان برگزار شد
به گزارش یولن از رفسنجان، هاشم داداشپور معاون وزیر علوم و رئیس سازمان امور دانشجویان وزارت علوم، تحقیقات و فناوری امروز در مراسم تکریم و معارفه رئیس دانشگاه ولیعصر (عج) در تالار خیام این دانشگاه با ابلاغ سلام وزیر علوم، اظهار کرد: افتخار بزرگی است که در سرزمینی هستیم که در منطقهای دانشگاهی ساخته شده و پیوند بین دانشگاه و جامعه شکل گرفته است.
وی گفت: در چهل و دو سال گذشته روندی که در بحث دانشگاهسازی شروع شده و تاکنون ادامهدار است، اتفاق بسیار مبارکی میباشد و نشان داده انقلاب اسلامی بنای خود را بر عقلانیت گذاشته و دانشگاه پایه عقلانیت است و از طرفی انقلاب اسلامی خود را در مرکز خلاصه نکرده و سعی کرده کل سرزمین را در نظر بگیرد و عدالت آموزشی در تمام مناطق کشور وجود دارد که رفسنجان هم از آن مستثنی نیست.
معاون وزیر علوم با اشاره به بازدید از بخشهای مختلف دانشگاه تصریح کرد: جای پای خیران دانشگاهساز در رفسنجان کاملا دیده میشود.
داداشپور با نگاهی به تاریخچه روند گسترش دانشگاهها در کشور و مقایسه آن با دوران گذشته، یادآور شد: در حوزه علم و توسعه دانشگاهها روند پرشتابی را شاهد هستیم و زیرساختهای بسیار زیادی در دانشگاه شکل گرفته و فرصت عظیمی برای دانشجویان ایجاد شده است؛ در حالی که در ۳۰ سال پیش برای یک صندلی رقابت شدیدی حاکم بود.
وی خاطرنشان کرد: ۷۰ سال قبل پدران و مادران ما قربانیان سیستم آموزشی مرکز محور بودند یا اصلا وجود نداشت و فرصتی پیدا نکردند که درس بخوانند؛ واقعا اینها استعدادهای بزرگی بودند که میتوانستند عالمانی شوند که بهدلیل فقدان فرصتها این فرصت از پدران مادران ما دریغ شد. اما خوشحالیم و خدا را شاکریم این نعمت بزرگ در انقلاب ایجاد شد که ما و فرزندان ما از ظرفیت بسیار بزرگی که فراهم شده استفاده کنیم.
معاون وزیر علوم و رئیس سازمان امور دانشجویان بیان کرد: دانشگاههای ما با سرعت وارد پژوهش شدند و در دهه هشتاد بهعنوان دانشگاه نسل دوم سیستم آموزش کشور به سمت پژوهش حرکت کرد و در عرض یک دهه که تا الان هم ادامه پیدا کرده است، در حوزه پژوهش دانشگاهها نقش برجستهای ایجاد کردند. الان پژوهش هدفمند چالش اصلی برای حل مسائل جامعه است.
داداشپور ابراز کرد: اکنون دانشگاههای ما هدفشان تولید علم برای نوآوری، تجارت، فناوری و اثرگذاری در معادلات دنیاست. ما در سال ۲۰۲۰ در موقعیت چهاردهم هستیم، چالش ما الان این است که در بین ده کشور اول دنیا در حوزه تولید علم قرار بگیریم و این روند با شتاب بزرگی در حال حرکت است.
وی بیان داشت: از دهه ۱۹۹۰ وارد نسل سومی از دانشگاهها شدیم، آموزش تثبیت و پژوهش نهادینه شد و فناوری بهشدت در حال نهادینهشدن است، دانشگاه رفسنجان بهعنوان دانشگاهی که در سطح شهرستان رشد کرده ادعای این را دارد که وارد مرحله سوم شده است، دانشگاهی میباشد که دنبال مسؤولیت اجتماعی و جامعهمحور است و قرار است وارد حوزه فناوری شده که اتفاق بسیار مبارکی است.
معاون وزیر علوم و رئیس سازمان امور دانشجویان عنوان کرد: در مجموعه دانشگاه رفسنجان ۴۶ شرکت فناور فعال هستند که بخشی به منطقه ویژه اقتصادی ورود پیدا کردند و نشان میدهد دانشگاه در حال تبدیلشدن به بارانداز توسعه است و تردید ندارم این مسیری که در حال حرکت است ما را به کشورهایی خواهد رساند که علم و فناوری با تجاریسازی شدن پیوند خورده و به یک زنجیره تبدیل شده است.
علمی که موجب فاصلهگرفتن از خدا شود، جهل است
حجتالاسلام حسین جلالی نماینده مردم رفسنجان و انار در مجلس شورای اسلامی با قدردانی از رئیس سابق دانشگاه ولیعصر (عج) تصریح کرد: وی در مدت زمان مسؤولیتش کمکاری نداشته و با تلاش مضاعف راهی که گذشتگان برای این دانشگاه فراهم کرده بودند را ادامه داد و دانشگاه را به این نقطه رساند.
وی ادامه داد: رنجبرعسکری ظرفیتی برای این دانشگاه است و رئیس جدید باید از علم و تجارب وی استفاده کند.ما مسؤولان هم با اتحاد پشتیبان دانشگاه خواهیم بود.
نماینده رفسنجان و انار در مجلس با اشاره به کلام امام صادق (ع) تصریح کرد: علم نور است و موجب میشود انسان در کنار خداوند قرار گیرد اگر علمی موجب فاصلهگرفتن از خدا و تقابل با خدا شود، جهل است.
وی خاطرنشان کرد: در چهل و دو سال از انقلاب در بسیاری از نظریات مهم علمی رتبه تکرقمی شدیم و در عرصههای مختف همه مدیون دانشگاه هستیم.
در ادامه مراسم فرماندار رفسنجان و مسؤول دفتر نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه رفسنجان نکاتی را در خصوص اهمیت جایگاه دانشگاه بیان کردند.
انتهای پیام/۸۰۰۱۶/ب