«منطقه ویژه اقتصادی» رفسنجان قطب تولید کود و سم کشور میشود

«منطقه ویژه اقتصادی» رفسنجان قطب تولید کود و سم کشور میشود
به گزارش یولن از رفسنجان، روحالله بهرامشاهی، مدیرعامل منطقه ویژه اقتصادی رفسنجان امروز در جلسهای با موضوع سرمایهگذاری در خصوص کود و سم در منطقه ویژه با بیان اینکه در حال حاضر ۶ واحد تولیدی کود و سم در منطقه ویژه فعال است، اظهار کرد: با وجود این ظرفیت ما میتوانیم قطب تولید کود و سم در کشور باشیم؛ بهعلاوه هماکنون متقاضیان زیادی برای سرمایهگذاری در این حوزه داریم.
وی با اشاره به برنامههای سال ۱۴۰۱ منطقه ویژه اقتصادی رفسنجان ادامه داد: یکی از برنامههایی که برای امسال در نظر گرفتهایم ایجاد یک مرکز نوآوری و شتابدهی کود و سم در منطقه ویژه است.
مدیرعامل منطقه ویژه اقتصادی رفسنجان با تاکید بر اینکه در سال جدید از تمام ظرفیتها برای پیشبرد اهداف ترسیمشده برای منطقه ویژه استفاده خواهد شد، افزود: امسال سال پرکاری خواهد بود و برنامههای بسیار خوبی برای سال ۱۴۰۱ پیشبینی شده است که برای تحقق آنها تمام تلاش خود را خواهیم کرد. یکی از این برنامهها احیای ماده ۸۱ در زمینه زیرساختهاست که در این رابطه عزم خود را جزم کردهایم.
ایجاد ۵۰۰۰ شغل با توسعه کود و سم
مدیرعامل شرکت تولیدی مواد شیمیایی نیز در این دیدار با اشاره با ظرفیت خوب منطقه ویژه اقتصادی رفسنجان در زمینه کود و مواد شیمیایی بیان داشت: در حال حاضر در دنیا رشد اقتصادی کشورها براساس میزان مصرف مواد شیمیایی سنجیده میشود؛ یعنی وقتی میخواهند کشوری را از نظر رشد اقتصادی بررسی کنند میزان تولید و مصرف اسید سولفوریک در آن کشور را بررسی میکنند.
وی کمبود کود را یکی از معضلات کشور دانست و افزود: در حال حاضر در کشور تقاضا برای موادی همچون کود سوپر فسفات ساده، پتاسیم و… وجود دارد که میتوان مجموعهای در منطقه ویژه ایجاد کرد که تمام این مواد در آن تولید شود. ضمن آنکه در حال حاضر ۶ واحد تولیدی کود و سم در منطقه ویژه داریم که این مسأله قابلیت قطب شدن را برای منطقه ویژه به همراه دارد.
مدیرعامل این شرکت تولیدی مواد شیمیایی با بیان اینکه در کشور پارک علم و فناوری مخصوص کود و مواد شیمیایی وجود ندارد، بیان کرد: میتوانیم منطقه ویژه اقتصادی رفسنجان را بهعنوان اولین پارک علم و فناوری کود و مواد شیمیایی کشور معرفی کنیم. خود منطقه میتواند بهصورت مستقل مرکز شتابدهی علم و فناوری برای حوزه کود و مواد شیمیایی ایران داشته باشد.
وی ادامه داد: منطقه ویژه اقتصادی برند خوب و قوی است و اگر زیرساختهای این مهم فراهم شود، اشتغال هم رونق میگیرد و بهراحتی حداقل ظرف سه سال، ۵۰۰۰ شغل ایجاد میشود.
حاشیه سود بالای تولید کود برای رفسنجان
مدیر شرکت خدمات حمایتی کشاورزی استان کرمان نیز در این جلسه با بیان اینکه بزرگترین چالش ما نبود یک تولیدکننده بزرگ کود و مواد شیمیایی در استان است، گفت: تقاضا و ظرفیت مصرف کود و مواد شیمیایی در استان کرمان وجود دارد.
قاسمی اضافه کرد: در حوزه کود ظرفیت برای کار خیلی زیاد است چون محصولاتمان با سوءتغذیه روبهرو هستند. یعنی در بعضی از شرایط سولفات پتاسیم نداریم و کشور به تولید آن نیاز دارد و چنانچه در منطقه ویژه اقتصادی رفسنجان به تولید این کودها روی آورده شود ضمن تامین نیاز کشور حاشیه سود بالایی در رفسنجان ایجاد خواهد شد.
وی بیان کرد: بهعلاوه در زمینه تولید کودهای شیمیایی با شرکتهای تولیدکننده کود که میتوانیم صحبت کنیم، تفاهمنامهای ایجاد خواهیم کرد تا کودهایی که در سبد وزارت جهاد نیستند ازطریق کارگزاری ما توزیع شود.
قاسمی با اشاره به اینکه اگر کود مازاد نیاز کشور تولید شود مجوز صادرات هم اعطا میشود، افزود: کشورهای شرقی مانند پاکستان، افغانستان و تاجیکستان هیچکدام تولید کود ندارند و واردکنندگان کود و سم ما هستند.
مدیر شرکت خدمات حمایتی کشاورزی استان کرمان ادامه داد: اگر سرمایهگذاری در این زمینه انجام شود، ظرف ۱۵ روز خاک مورد نیاز در منطقه تحویل داده میشود. ورود به این حوزه ضمن اشتغال بالایی که ایجاد میکند، منطقه را هم به قطب صادراتی کود تبدیل خواهد کرد.
انتهای پیام/۸۰۰۱۶/ب