میم مثل مین/ دیاری که هنوز اثری از جنگ دارد
میم مثل مین/ دیاری که هنوز اثری از جنگ دارد
به گزارش خبرگزاری فارس از ایلام، مینهای به جا مانده از دوران جنگ تحمیلی در استان ایلام، علیرغم پاکسازیهای صورت گرفته، همچنان قربانی میگیرند.
چند روز پیش بود که خبر قطع عضو چهار کودک مهرانی بر اثر انفجار مین در استان ایلام دل مردم را به درد آورد؛ به دنبال اعزام یکی از این کودکان به بیمارستان امام حسین (ع) تهران، وزیر آموزش و پرورش با حضور در بخش ICU از «ذوالفقار فرضی» دانش آموز حادثه دیده ایلامی عیادت و ضمن دلجویی از وی، از نزدیک در جریان روند درمان این دانش آموز آسیب دیده قرار گرفت و برای وی آرزوی صحت و سلامتی کرد.
این در حالی است که در چند هفته گذشته نیز کودکی ۱۰ ساله در شهرستان دهلران جان خود را بر اثر انفجار مین از دست داد؛ بنا به گفتهی فرمانده انتظامی دهلران، این کودک ۱۰ ساله از عشایر کوچ رو در منطقه مرزی “اطراف ابوغویر” شهرستان دهلران مشغول چرای احشام بود که بر اثر برخورد احشام با مین ضد نفر، ترکش حاصل از انفجار مین به سینه کودک اصابت کرد.
پس از این انفجار، کودک زخمی جهت ادامه درمان به درمانگاه بخش دشتعباس شهرستان دهلران اعزام شده بود که به دلیل شدت جراحات وارده جان خود را از دست داد.
انفجار صدایی است که یادآور دلاوریهای ۳۰۰ شهید استان ایلام در روزهای سخت جنگ تحمیلی و از جان گذشتن، برای دفاع از میهن، ناموس و حیثیت ایران است.
۸ انفجار در شهرستان مهران
علیعباس شفیعی فرماندار مهران در گفتوگو با خبرنگار فارس گفت: از ابتدای سال جاری تا کنون ۸ انفجار در شهرستان مهران رخ داده است که به دنبال آن ۱۴ نفر زخمی شدهاند.
وی افزود: در این مدت به دنبال این انفجارها یک نفر از شهروندان مهرانی هم جان خود را از دست داده است.
ثبت 13 حادثه مربوط به انفجار مین در اورژانس استان ایلام
مسوول روابط عمومی اورژانس استان ایلام در گفتوگو با خبرنگار فارس گفت: از ابتدای سال جاری تا تاریخ ۱۷ دی ماه ۱۴۰۰ در مجموع، ۱۳ حادثه مربوط به انفجار مین و ضایعات جنگی در اورژانس استان ثبت شده است.
وی افزود: در مجموع این ۱۳ مأموریت، تعداد ۱۸ نفر از هم استانیهای ایلامی مصدوم شدند و ۷ نفر هم جان خود را از دست دادند.
صدای انفجار مین و کودکان ایلامی
در روزهایی که عکاسان و خبرنگاران تصاویر کودکان کار را در روزهای سرد زمستان کنار خیابانهای کلان شهرها ثبت میکنند و هنرمندان، ورزشکاران و افراد معروف جامعه، با راه اندازی پویشهای مختلف سعی در حمایت از کودکان ایرانی دارند؛ کمی پایینتر از کلان شهرها، در گوشهای خلوت از خاک ایران، در استان ایلام کودکان مهرانی بر اثر انفجار مین دستهایشان قطع و سینهی کودکان دهلرانی با ترکشهای مین دریده میشود؛ اما گویا صدای انفجار این مینها در هیاهوی کلان شهرها گم شده است.
کسی از انفجارهای هر هفتهای در استان ایلام حرفی نمیزند و هیچ بازیگری روی آنتن تلویزیون یا روی صفحه خود در فضای مجازی برای حل این مشکل از کسی یاری نمیخواهد.
ایلامیها در دوران دفاع مقدس با نثار ۳۰۰۰ گلگون کفن به نظام مقدس جمهوری اسلامی، ثابت کردهاند که خون خود را رنگینتر از هیچ یک از مردم ایران نمیدانند و هر جا که لازم باشد برای دفاع از حریم ایران اسلامی آماده جانفشانی هستند اما گویا خون کودکان و مردم این دیار که از حداقلیترین حق خود یعنی آسوده قدم زدن بر روی خاک هم سهم چندانی نبردهاند و در هیاهوی رنگارنگ این روزهای ما رنگ باخته است و خیلی به چشم نمیآید.
جمع آوری ضایعات جنگی به قیمت از دست دادن جان
این انفجارها اما همیشه برای کودکان نیست؛ گاهی جوانان و میانسالان و گاهی هم برای افرادی فقیر در استان ایلام رخ میدهد که برای به دست آوردن مبلغی اندک از فروش فلزات به جا مانده از دوران جنگ تحمیلی به دنبال جمع آوری این ضایعات جنگی میروند و همین موضوع گاهی به قیمت پایان یافتن زندگی آنان تمام میشود.
کودکان دهلرانی و مهرانی که مرگ دوستان و هم بازیهای خود را به چشم دیدهاند و آوازهی رشادتهای پدران و پدربزرگهای خود را در دوران ۸ سال دفاع مقدس از مادرانشان شنیدهاند بیشک مرزداران شجاعی خواهند بود که هرگز اجازهی دست درازی به خاک جمهوری اسلامی را به هیچ متجاوزی نخواهند داد.
چرا که خونهای امروز یادگار شوم حزب بعث برای این دیار است که سبب میشود معنای آسایش و امنیت برای مردم ایلام ملموستر از هر کسی باشد.
کودکان ایلامی به امنیت نیاز دارند
کودکان مهران و دهلران گاهی در مسیر همیشگی چرای گله و گاهی به دنبال جمع کردن پوکه، نارنجک و خمپاره دچار حادثه میشوند؛ این کودکان هم علاوه بر تمامی حقوق معروف برای کودکان، که احتمالا از زبان بسیاری از سلبریتیها شنیدهاید، به امنیت نیاز دارند.
چه خوب است اگر کودکان کمتری به خاطر این یادگاریهای شوم حزب بعث جان خود را از دست بدهند؛ چه خوب است اگر صدای مینهای دهلران و مهران به گوش مسؤولین هم برسد و چه خوب است که شیون مادران ایلامی پس از هر انفجار به گوش نرسد؛ انفجارهایی که اغلب در مناطق پاکسازی شده هستند و همین موضوع لزوم بررسیهای دقیقتر را در این رابطه ضروری میکند.
بارندگیها و گذشت زمان سبب شده تا در برخی مناطق شاهد پیدا شدن مین و ضایعات جنگی جدید در مهران و دهلران باشیم.
اواخر آذر ماه امسال پیدا شدن گلوله توپ ۱۰۷ و مهمات جنگی در منطقه آبگرم دهلران که عموما محل عبور عشایر، دامداران و ورزشکاران است به دلیل خطر انفجار سبب مسدود شدن مسیر، در محدوده ورودی تنگ تاپو شد.
بدیهی است که اگر ضایعات جنگی تازهای پیدا شده، پس لازم است که پاکسازیهای تازهای هم در مناطق آلوده استان صورت گیرد که این موضوع نیازمند بررسیهای جدی و فوری مسؤولین مربوطه در مرکز است.
انتهای پیام/ ۹۷۰۸۰۰/ ق