نخستین داوطلب ایرانی سفر به کره ماه یک روحانی سرشناس بود
نخستین داوطلب ایرانی سفر به کره ماه یک روحانی سرشناس بود
به گزارش خبرگزاری یولن، در پاییز ۱۳۳۸ خورشیدی دولت آمریکا اعلام کرد که قصد دارد در بهار سال آینده انسانی را به کره ماه بفرستند. به دنبال انتشار این خبر در مطبوعات ایران، نخستین کسی که خود را داوطلب این کار کرد یک روحانی بود. روز سهشنبه ۱۱ آبان ۱۳۳۸ روزنامهی کیهان در صفحهی نخست خود با انتشار عکس این روحانی تیتر زد: «من به کره ماه میروم». متن خبر این بود:
«آقای شیخ مصطفی رهنما امروز اعلام داشت که حاضر است به کره ماه مسافرت کند و بدین ترتیب ایشان اولین ایرانی است که داوطلب عزیمت به کره ماه شده است. خبرنگار ما با آقای رهنما مصاحبهای کرده است که در شمارهی آینده چاپ خواهد شد.»
شیخ مصطفی رهنما (۱۳۰۴-۱۳۹۲) از مبارزان دهههای ۱۳۳۰ به بعد و حامیان حقوق مردم فلسطین بود. او با حمایت آیتالله کاشانی در دههی ۳۰ نخستین تشکل حمایت از حقوق مردم فلسطین در مقابل غاصبان صهیونیستی را در ایران به نام «جمعیت مسلم آزاد» تاسیس کرد.
رهنما در گفتوگویی با خبرنگار کیهان که متن آن در روز شنبه ۱۵ آبان ۳۸ منتشر شد، دربارهی این تصمیم خود به خبرنگار کیهان گفت: «اکنون که دانشمندان جهان راه کرات را باز میکنند و خانهی تازه برای بشر در کرات دیگر میگیرند باید مردم جهان را متوجه کرد که این خانهی وسیع جای کوچکی است. اسلام بهخصوص این نوع امور مهمه را تشویق کرده است و من که یک مبلغ اسلامی هستم وظیفهی خود دانستم که مصمم به سفر ماه بشوم. من میخواهم نخستین مردی باشم که به کره ماه میروم تا بتوانم نشان دهم که اسلام یک دین زنده و بزرگ و تعالیم آن برای تربیت بشر در حد کمال است. من از این کار یک هدف انسانی و وجدانی دارم؛ هنگامی که پای انسان به کرات دیگر باز شد، انسان از محدودیت بیرون میآید و اندیشهاش باز میشود آن وقت بر سر هیچ با دیگران اختلاف پیدا نمیکند و دولتها هم درس میگیرند که چشم طمع به خاک یکدیگر نداشته باشند.»
وقتی خبرنگار کیهان از او پرسید: «اگر تمدنی که در کرات دیگر به وجود میآید آنقدر قوی شد که تمدن و دانش کره ما را تحتالشعاع قرار اد و این بار از کرههای دیگر قصد زمین را کردند و خواستند لانه و کاشانهی چند صد میلیون سالهی اولاد آدم را ویران کنند تکلیف چیست؟»
رهنما دستی به محاسن خود کشید و پاسخ داد: «به خدا پناه میبریم. به هر حال رسیدن چنان روزی بسیار دور و بعید است.»
۲۵۹
مجله خبری یولن