نمایشگاه دستاوردهای صنعتگران ایرانی در ازبکستان؛ رویداد مهم در روابط «تهران» و «تاشکند»
نمایشگاه دستاوردهای صنعتگران ایرانی در ازبکستان؛ رویداد مهم در روابط «تهران» و «تاشکند»
به گزارش خبرنگار فارس در تاشکند، «مهدی کریم خانی» فعال اقتصادی ایران در ازبکستان گفت: نمایشگاه ارائه دستاوردهای تولیدکنندگان و صنعتگران ایران در ازبکستان یک رویداد مهم اقتصادی در سالهای اخیر در روابط «تهران» و «تاشکند» بود.
نمایشگاه ارائه دستاوردهای تولیدکنندگان و صنعتگران ایران در ازبکستان با حضور 40 شرکت و تولیدکننده ایرانی با همراهی یک هیات تجاری 100 نفره به مدت 3 روز برگزار شد.
در این نمایشگاه نمایندگان صنایع مختلف در حوزههای ساختمانی، صنایع غذایی، کشاورزی، شیمیایی و پزشکی آخرین محصولات و دستاوردهای خود را به فعالان اقتصادی و بازرگانان ازبکستان ارائه دادند. این رویداد اقتصادی را که توسط بخش خصوصی و با حمایت بخشهای دولتی ایران و ازبکستان سازماندهی و اجرا شده است، را میتوان مهم ترین رویداد اقتصادی بین دو کشور در سالهای اخیر در نظر گرفت.
کریم خانی هدف اصلی برگزاری این رویداد را توسعه تعاملات متقابلا سودمند بین شبکه فعالان اقتصادی دو کشور عنوان کرد.
به گفته وی، فقدان شناخت کافی از بازارهای دو کشور و عدم آگاهی از ظرفیتهای متقابل بین شبکه فعالان اقتصادی و صنایع ایران و ازبکستان باعث شده تا بخش مهمی از ظرفیتهای تعاملات اقتصادی دوجانبه به صورت بالقوه باقی بماند. از این رو در حاشیه برگزاری این نمایشگاه تورهای تجاری و نیز نشستهای B2B بین فعالان صنوف صنعتی مرتبط نیز در چارچوب برنامههای این هیات تجاری تعریف شده است.
کریم خانی افزود: روابط اقتصادی و تجاری ایران و ازبکستان را میتوان در دو حوزه مکمل و رقابتی دسته بندی کرد. در حوزههای مکمل، طبیعتا صادرات و واردات محصولات دو کشور زمینهای برای رشد مبادلات تجاری و تقویت تعاملات اقتصادی است. با این حال در حوزههای رقابتی نیز ظرفیتهای بسیار مناسبی وجود دارد. شرکتهای ایرانی از توان فنی قابل ملاحظهای برخوردارند که در قالب انتقال تکنولوژی و دانش فنی به ازبکستان صورت گیرد. در این زمینه همچنین شرکتهای دانش بنیان از جایگاه ویژه برخوردارند که طبیعتا مستلزم حمایتهای دولتی برای تحقق اهداف این حوزه هستند.
وی با اشاره به استقبال بسیار خوب مجموعههای صنفی و فعالان اقتصادی ازبکستانی از محصولات ایرانی خاطرنشان کرد: رویدادهای اقتصادی نمایشگاهی و غیر نمایشگاهی در صورتی که تداوم یافته و در قالبهای مختلف ادامه یابد، میتواند ضمانتی برای رفع موانع و نیز توسعه شبکههای ارتباطی بین فعالان اقتصادی دو کشور شود. در این چارچوب برگزاری نمایشگاههای اختصاصی و نیز نمایشگاههای تخصصی در سطوح استانی عاملی است که میتواند نقطه مکمل و تثبیت کننده دستاوردهای چنین رویدادهایی باشد.
کریم خانی با اشاره به انتقادات تجار و فعالان اقتصادی نسبت به فقدان برخی زیرساختها در حوزه تعاملات تجاری اظهار داشت: در حال حاضر مهمترین مانع پیش روی تجارت ایران و ازبکستان تعرفههای بالای تجاری بین دو کشور است و امیدواریم با نگاه ویژه دولت سیزدهم و به ویژه رئیس جمهوری محترم به آسیای مرکزی این موضوع نیز برطرف شود.
این فعال اقتصادی و بازرگانی در حوزه آسیای مرکزی در پایان عنوان کرد: آسیای مرکزی بازار بالقوه بزرگی برای ایران محسوب میشود که در صورت شناخت کافی، نگاه درست و برنامه ریزی دقیق، میتواند نقش بسیار مهمی در توسعه اقتصادی منطقهای ایفا کند. وجود ظرفیتهای مهمی همچون سازمان همکاری شانگهای و نیز سازمان همکاری اقتصادی که ازبکستان ریاست دورهای هر دو سازمان را بر عهده دارد، نیز به مثابه فرصتی بی نظیر در این زمینه محسوب میشود. در این چارچوب هماهنگی و همکاری بخش خصوصی و دولت یک اصل ضروری و کلیدی است.
انتهای پیام/