نگاه به میراث فرهنگی باید از پولسازی و تجارت تغییر کند

نگاه به میراث فرهنگی باید از پولسازی و تجارت تغییر کند
به گزارش یولن از کرمان، دادخدا سالاری ظهر امروز در آئین پاسداشت نیم قرن دستاوردهای میراث فرهنگی استان کرمان اظهار داشت: میراث فرهنگی نیازمند نگرش و دید نو از درک مفهومی بیشتر در رنج است تا کمبود بودجه و ضعف ساختارو نیازمند طبیبی حاذق است.
وی بیان داشت: متاسفانه نگاه به میراث فرهنگی، نگرش پولساز و بنگاه تجاری است و باید نگاه به این حوزه تغییر کند.
سالاری عنوان کرد: 46 نماینده مجلس شورای اسلامی به عنوان فرهیختگان جامعه دور هم جمع شده اند و طرحی تحت عنوان «استفاده بهینه از اشیاء باستانی و گنجها مطرح کردهاند و این یعنی تاراج و غارت میراث فرهنگی آن هم با مجوز قانونی که موجب هجوم و شبیخون به معبدهای تاریخی، فرهنگی و قانونی شدن غارت اشیاء تاریخی میشود.
دادستان عمومی و انقلاب مرکز استان کرمان با بیان اینکه میراث فرهنگی به عنوان هویت و شناسنامه ما مظلومانه در حال دفاع برای حفظ و بقای خویش است، عنوان کرد: باید قوانین دفاعی و سلاح در اختیار این مدافع قرار گیرد و باید همه ابزارهای حاکمیتی در اختیار میراثبانان قرار گیرد.
سالاری گفت: عدم درک جایگاه میراث فرهنگی منجر به عدم نهادینه شدن صیانت از میراث فرهنگی به عنوان معرفت عمومی از طریق قرار گرفتن در دروس سطح مختلف آموزشی از دوران ابتدایی تا دانشگاه و ساخت انیمیشن و فیلم است.
محمد مهدی فداکار استاندار کرمان نیز در این نشست با اشاره به اینکه ظرفیت میراثی ظرفیت بزرگی است، اظهار داشت: بیس گردشگری در استان کرمان میراث فرهنگی است که در توسعه استان در بخش گردشگری در زیرسایه پسته و معدن مغفول مانده، میتواند کمک کند.
فداکار عنوان کرد: اگر بخواهیم گردشگری استان و مناطق تاریخی ما رونق داشته باشد باید زیست بوم اطراف مجموعههای میراثی و کردشگری فراهم شود.
وی با اشاره به اینکه خیلی از آثار و ظرفیتهای تاریخی و گردشگری استان خود را به خوبی معرفی نکردهایم، تصریح کرد: استان کرمان علاوه بر داشتن آثار تاریخی و مناطق گردشگری از ظرفیت بسیار خوبی در حوزه صنایع دستی دارد.
فریدون فعالی مدیرکلمیراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان کرمان نیز ضمن تبریک سالروز آزاد سازی خرمشهر اظهار داشت: استان کرمان در حوزه میراث فرهنگی و گردشگری ۷ اثر ثبتی در سازمان جهانی یونسکو دارد که بیشترین آثار تاریخی و ثبت شده کشور در یونسکو مربوط به استان کرمان است و ۷۲۳ اثر ثبت شده در فهرست آثار ملی داریم.
فعالی بیان داشت: در حوزه پروژههای میراث فرهنگی در حال حاضر ۴۵ پروژه با اعتبار بالغ بر ۵۶ میلیارد تومان در سطح استان در دست اقدام داریم که حدود ۳۲ میلیارد تومان از این اعتبارات مربوط به اعتبارات دولتی که بخشی از آنها منابع استانی و بخش دیگر منابع ملی است و بخشی دیگر این اعتبارات از محل معادن استان در اختیار ما گذاشته شده است.
وی تصریح کرد: قانون به صراحت مشخص کرده به تنهایی حفظ و نگهداری آثار میراثی و فرهنگی بر عهده میراث نیست و باید سایر دستگاه ها در این زمینه کمک کنند.
انتهای پیام/۸۰۰۱۸