سیاسی

هاشمی طبا: مگر آقای پزشکیان نگفت که من به مردم راست می‌گویم؟/ احتمالا برخی تصمیم‌گیری‌های هیئت دولت، شب‌ها در جاهای دیگری انجام می‌شود

هاشمی طبا: مگر آقای پزشکیان نگفت که من به مردم راست می‌گویم؟/ احتمالا برخی تصمیم‌گیری‌های هیئت دولت، شب‌ها در جاهای دیگری انجام می‌شود

نیلوفر مولایی: چند وقتی است که بحث ارائه اطلاعات اشتباه به مسعود پزشکیان، رئیس جمهور در گوشه و کنار فضای سیاسی مطرح شده است. موضوعی که می‌توان ردپای آن را حتی در اظهارنظرهای سیاسیون پیدا کرد؛ چه از علیرضا زاکانی که رقیب انتخاباتی و از مخالفان پزشکیان به شمار می رود و چه از سوی محمد جواد آذری جهرمی که یکی از بال‌های پرواز پزشکیان برای رسیدن به پاستور بود. 

حتی یکبار هم رئیس جمهور از اشتباه عجیب محاسباتی عباس علی آبادی، وزیر نیرو درباره ناترازی‌ها در جلسه با استانداران پرده برداشت و گفت: «با مدیریتی که صورت گرفت از خطر و بحران قطعی گاز گذشتیم. به هر حال هزینه‌ای برای آن پرداخت کردیم که دلمان نمی‌خواست مازوت بسوزانیم و وزیر نیرو گفته بود اگر دو ساعت خاموشی بدهیم مشکل حل می‌شود اما محاسبه درست نبود و متوجه شدیم که حتی اگر یک روز هم خاموشی می‌دادیم مشکل حل نمی‌شد.»

در این میان، مصطفی هاشمی طبا، فعال سیاسی اصلاح طلب در گفتگویی با خبرگزاری یولن، درباره ارائه اطلاعات اشتباه به پزشکیان گفت: «متأسفانه رؤسای جمهور دقت لازم را ندارند و از افرادی که متخصص این حوزه‌ها هستند، استفاده نمی‌کنند. حتی یک بررسی مجدد (دبل‌چک) هم انجام نمی‌دهند تا ببینند آیا حرفی که یک نفر زده، واقعی هست یا نه.»

وی تاکید کرد: « همین آقای وزیر نیرو که پارسال گفته بود ما در سال آینده سی هزار مگاوات برق خورشیدی ایجاد می‌کنیم، در شهریورماه ۱۴۰۲ یک اتومبیل را نزد آقای رئیسی برد و گفت که ما این اتومبیل برقی را تولید کرده‌ایم و تا آخر سال ۱۰۰ هزار عدد از آن را به بازار عرضه می‌کنیم.»

هاشمی طبا درباره غرض‌ورزانه بودن این گزارشات بیان کرد: «بعید نمی‌دانم، چون ایشان به خیال خود فکر می‌کنند در دولت وفاقی ایجاد کرده‌اند، در حالی‌که اصلاً چنین چیزی نیست. ایشان فقط عده‌ای را دور هم جمع کرده‌اند بدون اینکه اهداف ذاتی و سوابق واقعی آن‌ها را بشناسند. در حالی‌که سوابق افراد نشان می‌دهد جهت‌گیری آن‌ها چیست.»

مشروح گفتگوی مصطفی هاشمی طبا، فعال سیاسی اصلاح طلب را در خبرگزاری یولن بخوانید؛

******************

* آقای هاشمی‌طبا، اطلاعات غلطی که به رئیس‌جمهور داده می‌شود و چندین بار رسانه‌ای شده، چقدر می‌تواند پاشنه‌آشیل دولت در تصمیم‌گیری‌ها باشد؟

بله، متأسفانه در برخی مسائل، به موضوعات بسیار سطحی دیده می‌شود و دقت لازم صورت نمی‌گیرد. همین آقای وزیر نیرو که پارسال گفته بود ما در سال آینده سی هزار مگاوات برق خورشیدی ایجاد می‌کنیم، در شهریورماه ۱۴۰۲ یک اتومبیل را نزد آقای رئیسی برد و گفت که ما این اتومبیل برقی را تولید کرده‌ایم و تا آخر سال ۱۰۰ هزار عدد از آن را به بازار عرضه می‌کنیم. متأسفانه، بعضاً رؤسای جمهور ما از دقت لازم برخوردار نیستند. به‌محض اینکه فردی حرفی می‌زند که خوشایند آن‌هاست، دهان باز می‌کنند و فکر می‌کنند با گفتن آن حرف، مردم راضی می‌شوند و این‌ها نمونه‌هایی از توسعه و پیشرفت کشور است.

در حالی‌که از آن ۱۰۰ هزار دستگاه، حتی یک عدد هم تولید نشده است، چراکه همان یک دستگاهی را هم که به نمایش گذاشتند، زیرساخت تولیدی و طراحی لازم را نداشت. سی هزار مگاوات نیروگاه خورشیدی عدد بسیار خوبی‌ست، ولی ایجاد آن به سادگی نیست؛ زمان می‌برد و مشکلات مختلفی دارد؛ از جمله حجم سرمایه‌گذاری و حجم زمین‌هایی که باید برای آن استفاده شود، خرید تجهیزات از کشورهای خارجی و نصب آن‌ها. این یک مسئله جدی‌ست و باید این کار را انجام دهیم.

مثلاً در بحث تحریم‌ها و FATF یا آنکه می‌گویند تحریم‌ها کاغذپاره‌اند؛ کسی توجه نمی‌کند که اصل ماجرا چیست. کارشناسان و دلسوزان کشور هرچقدر هم هشدار بدهند، متأسفانه مورد توجه قرار نمی‌گیرند. یکی از اصلی‌ترین مشکلات برق، مصوبه‌ای بود که در زمان آقای خاتمی، مجلس از سر لجبازی با ایشان تصویب کرد که هیچ‌گونه افزایش قیمت برق نداشته باشیم.

رؤسای جمهور دقت لازم را ندارند 

این مصوبه باعث توقف سرمایه‌گذاری در حوزه برق شد. باید به سراغ کسانی رفت که عامل این تصمیم بودند، همان کسانی که باعث شدند از سوی ترامپ تحقیر شویم. باید دید چرا کشوری مانند ما که می‌توانست سرمایه‌گذاری و نوسازی کند، این کار را انجام نداده است. این موضوع هیچ ربطی به تحریم ندارد، بلکه ناشی از تصمیمات اشتباه و شیرین‌کاری برخی آقایان در مجلس است.

در حقیقت، متأسفانه رؤسای جمهور دقت لازم را ندارند و از افرادی که متخصص این حوزه‌ها هستند، استفاده نمی‌کنند. حتی یک بررسی مجدد (دبل‌چک) هم انجام نمی‌دهند تا ببینند آیا حرفی که یک نفر زده، واقعی هست یا نه.

حتی رهبری هم فرمودند که آقای رئیسی گزارشی را ارائه دادند که دروغ بوده است؛ گزارشی که به آقای رئیسی داده بودند، همان را خدمت حضرت آقا برده بودند. اما رهبری دقت کردند و دیدند که گزارش نامربوط است. بنابراین، رؤسای جمهور دقت لازم را ندارند و از افرادی که در این کار استخوان خرد کرده‌اند و مطلع هستند، بهره نمی‌برند. حداقل از این افراد برای دریافت اطلاعات دقیق استفاده کنند، اما متأسفانه یک حرف را بدون بررسی، بلافاصله بازتاب می‌دهند.

هاشمی طبا: مگر آقای پزشکیان نگفت که من به مردم راست می‌گویم؟/ احتمالا برخی تصمیم‌گیری‌های هیئت دولت، شب‌ها در جاهای دیگری انجام می‌شود

باید یک سیستم صرفه‌جویی منطقی به کار گرفته شود

* این اقدامات چقدر در تصمیم‌های جدی می‌تواند برای دولت تبعات داشته باشد؟

وقتی اطلاعات غلط داده می‌شود که «ال می‌کنیم و بل می‌کنیم»، رئیس‌جمهور تصور می‌کند این کارها واقعاً انجام می‌شود، در حالی که در عمل اتفاقی نمی‌افتد. یکی از متخصصین دو روز پیش در تلویزیون گفت، ما در کوتاه‌مدت هیچ چاره‌ای جز صرفه‌جویی نداریم. اما بدترین تصمیم را می‌گیرند که برق کارخانه‌های تولیدی را قطع می‌کنند. همین چند وقت پیش، یک گاودار گفته بود اگر شیر گاوها دوشیده نشود، در اثر قطعی برق تلف می‌شوند و وضعیت وخیمی پیش می‌آید.

باید یک سیستم صرفه‌جویی منطقی به کار گرفته شود. در همین بحث ماینرها، همه می‌گویند برخورد جدی نمی‌شود. مشخص است که کجا و چقدر برق استفاده می‌شود و این اطلاعات در وزارت نیرو وجود دارد. در امکان عمومی باعث اتلاف انرژی می‌شود و می‌توان برای کمک به بهینه‌سازی استفاده کرد. در کوتاه‌مدت، تنها راه، صرفه‌جویی است و باید از قطع برق در مصارف ضروری جلوگیری شود.

به آقای رئیسی گفته بودند که «تکنولوژی موشک را در اتومبیل به کار خواهیم برد». این حرف یعنی چه؟ ایشان هم این حرف را در رسانه‌ها مطرح کردند. من واقعاً نمی‌دانم این نوع حرف زدن چگونه ممکن است؟ این‌گونه اظهار نظرها زیاد است و برای قدرت‌نمایی و خودنمایی استفاده می‌شوند. باید منطقی، عاقلانه و بر پایه‌ی کار کارشناسی عمل کرد.

احتمالا برخی تصمیم‌گیری‌های هیئت دولت، شب‌ها در جاهای دیگری انجام می‌شود

* آیا این اطلاعات عامدانه به آقای رئیس جمهور داده می‌شود؟

بعید نمی‌دانم، چون ایشان به خیال خود فکر می‌کنند در دولت وفاقی ایجاد کرده‌اند، در حالی‌که اصلاً چنین چیزی نیست. ایشان فقط عده‌ای را دور هم جمع کرده‌اند بدون اینکه اهداف ذاتی و سوابق واقعی آن‌ها را بشناسند. در حالی‌که سوابق افراد نشان می‌دهد جهت‌گیری آن‌ها چیست. من احتمال می‌دهم برخی تصمیم‌گیری‌های هیئت دولت، شب‌ها در جاهای دیگری انجام می‌شود. بعد تظاهر می‌کنند که وفاقی وجود دارد اما وفاق در کار است. نباید کار را به کسانی سپرد که تخصص ندارند. مثلاً برخی از افرادی که در گذشته در سازمان محیط زیست قرار گرفتند، اصلاً از محیط زیست اطلاعی نداشتند. یا کسانی که در آموزش و پرورش منصوب شدند، هیچ شناختی از تربیت و نظام آموزشی و تربیتی نداشتند. با این افراد می‌خواهیم نتیجه‌ی خوب بگیریم؟

وقتی وزیر اقتصاد می‌گوید من بلد نیستم یا درباره‌ی چای دبش می‌گوید این ۳/۴ میلیارد ناراحت نباشید، ریالش را داده‌اند، این یعنی اصلاً نمی‌فهمد ارز این مملکت  که در شرایط تحریم با بدبختی به‌دست می‌آید؛ چه ارزشی دارد. وقتی چنین وزرایی داریم که این‌گونه اظهار نظر می‌کنند، باید فاتحه‌ی مملکت را خواند. با ماله‌کشی هم درست نمی‌شود. در این شرایط، یک آدم حقه‌باز دروغ‌گو ما را تحقیر می‌کند که شما روزی ۲ ساعت برق ندارید و واقعیت این است که از ماست که بر ماست. خودمان باعث شده‌ایم که او چنین حرف‌هایی بزند.

مگر آقای پزشکیان نگفت که من به مردم راست می‌گویم؟

* راه جلوگیری از این اقدام چیست؟ 

برخی مسائل در کشور ما آن‌قدر پیچیده شده که واقعاً به این سادگی قابل حل نیست. سعدی می‌گوید: «بنیاد ظلم در جهان اول اندکی بوده است؛ هرکه آمد بر او مزیدی کرده تا بدین غایت رسید.» یعنی این مسیر اشتباه سال‌ها ادامه پیدا کرده، و هر کس آمده خرابی را بیشتر کرده، تا به اینجا رسیده‌ایم.

مگر آقای پزشکیان نگفت که من به مردم راست می‌گویم؟ اما طی این مدت نه با مردم صحبت نکرده، فقط سخنرانی می‌کند و می‌گوید «ال می‌کنیم و بل می‌کنیم». شما که نمی‌توانید این کارها را بکنید، لطفاً صادقانه بگویید قرار است چه کار بکنید، نه اینکه ادعا کنید همه‌ی مسائل را حل خواهید کرد. این‌همه مسائل فنی، برون‌مرزی، اجتماعی، سیاسی و… کدام‌ یک را می‌خواهید حل کنید؟

27215

دانلود نرم افزار

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا