هرم فرزند آوری در خراسانجنوبی منفی شد

به گزارش خبرنگار یولن از بیرجند، غلامرضا شریفزاده صبح امروز در گفتوگو با خبرنگاران، اظهار داشت: در شاخصهای جمعیتی میزان باروری کلی یعنی تعداد فرزندانی که یک مادر در زندگیاش به دنیا میآورد که اگر این میزان ۲.۱ باشد به معنی ثبات جمعیتی است و هر چه این نرخ بزرگتر باشد نشان افزایش جمعیت و وقتی کمتر باشد نشان از فاز کاهشی است.
وی با بیان اینکه در خراسانجنوبی نرخ باروری ۲٫۸۵ در سال ۹۵ شروع به کاهش کرد و در سال ۹۹ به ۲٫۲۴ رسید، اضافه کرد: هرچند خراسانجنوبی از نظر نرخ باروری پساز سیستانوبلوچستان رتبه دوم را دارد، اما این کاهش نگرانکننده است.
عضو کارگروه صیانت از جمعیت خراسانجنوبی گفت: برای موفق شدن در سیاستهای افزایشی جمعیت و مقابله با مباحث غیرعلمی در فضای مجازی نیاز به کمک همه داریم و باید در سبدهای این سیاست همه جوانب در نظر گرفته شود.
شریفزاده با اشاره به اینکه استانهای گیلان، مازندران، البرز و تهران با نرخ ۱.۲ پایینترین نرخ باروری کشور را دارند، ادامه داد: نباید برای استانهای با فرهنگ و آداب و رسوم مختلف سیاست یکسانی برای تشویق به فرزندآوری در نظر گرفت.
به گفته وی در سیاست افزایش جمعیت باید شامل مواردی از جمله کاهش طلاق، پایین آوردن سن ازدواج، افزایش سطح سواد سلامت مردم، بهبود وضعیت اقتصادی و معیشتی مردم و اقداماتی که منجر به سلامت مادران در کشور شود را لحاظ کرد.
انتهای پیام/۳۶۳۵/ح