هزینههای جاری استان اصفهان ۲۷ هزار میلیارد تومان است/ برخوار دارای کمترین نرخ بیکاری
به گزارش یولن از اصفهان، نعمتالله اکبری ظهر امروز در نشست خبری با خبرنگاران اظهار داشت: روز اول آبان روز آمار است و شعار امسال حکمرانی دادهها مطرح شده و یکی از ارکان حکمرانی خوب دسترسی شفاف به دادهها است.
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان اصفهان ادامه داد: وقتی تاکیدمان بر دسترسی به دادهها است، قبل از آن نیازمند تولید و ذخیره دادهها هستیم تا دادهها در دسترس همگان قرار بگیرد.
وی بیان داشت: سازمان مدیریت و برنامهریزی، معاونت بهنام آمار و بودجه دارد و هر ساله دوستانمان در بخش بودجه زحمات زیادی به عهده دارند و وقت زیادی را برای جمعآوری داده اختصاص دادهاند.
اکبری خاطرنشان کرد: فرایند برنامهریزی از آمار آغاز میشود، بعد از آن به برنامه تبدیل میشود و بر این ۲ قسمت بودجه گذاشته میشود؛ اما آن قدری که بودجه و گرفتن آن توجه داریم به ۲ بخش برنامه و آمار عنایت نداریم.
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان اصفهان گفت: وقتی یک کشور تولید دادههای مناسب را انجام داده باشد برنامه درست تدوین میکند و این برنامه درست بودجه را کارآمد میکند و امیدوارم در سالهای پیشرو بتوانیم این روند را به درستی طی کنیم.
وی عنوان کرد: میکرو دادهها در استان منتشر نمیشود و در این بخش به مشکل بر میخوریم و از سمتی اختلافات آماری نیز وجود دارد اما در این قسمت مرکز آمار مبنای استناد است.
اکبری یادآور شد: مردم باید بدانند اولین ضرر عدم اعلام آمار و اطلاعات برای خودشان است.
بیشترین ریزش مشاغل مربوط به بخش خدمات بوده است
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان اصفهان با اشاره به موضوع ریزش مشاغل در ماههای اخیر اظهار کرد: بیشترین ریزش مشاغل در بخش خدمات و کمترین در بخش کشاورزی و صنعت است و امیدواریم با واکسیناسیون خدمات به جایگاه اصلیشان بازگردند چون بیشتر ارزش افزوده استان مربوط به این بخش است.
وی گفت: در مصوب درآمدهای مالیاتی جایگاه اصفهان پس از تهران است اما در سالهای گذشته طبق عملکرد در جایگاه دوم قرار نداریم.
اکبری با اشاره به موضوع برگشت بودجه بیان داشت: یک سوم ارزشافزوده که بیشترین آن مربوط به مالیات است به استان باز میگردد که به نسبت بیش شهرها و روستاها تقسیم میشود و این عدد ماهانه تقریبا ۶ هزار میلیارد تومان است.
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان اصفهان خاطرنشان کرد: هزینههای جاری استان ۲۷ هزار میلیارد تومان است و تنها تراز مالی که در کشور مثبت است تهران است و در دیگر استانها این نسبت منفی است.
وی اظهار داشت: مشکل ما در اعتبارات عمرانی است و علیرغم اینکه ابلاغ تخصیص گرفتهایم پول به حساب خزانه ننشسته است.
اصفهان در خوشبینانهترین حالت، رتبه دهم بودجه سرانه عمرانی کشور را دارد
اکبری در پاسخ به سوال خبرنگار فارس در خصوص رتبه بودجه سرانه عمرانی استان اصفهان و تناسب آن با سرانه مالیاتی توضیح داد : کل مالیات ۱۷ هزار میلیارد تومان است که و در این ۷ ماه حدود ۱۰۵ درصد عملکرد داشتیم؛ سرانه بودجه عمرانی استانهایی مثل اصفهان، خیلی پایینتر از دیگر استانها است و بهترین رتبه سرانهمان در کشور رتبه دهم است.
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان اصفهان توضیح داد: استان اصفهان نقش مهمی در اقتصاد ملی دارد و برخی قسمتها شخصها، شاخصهای خوبی است اما نیاز است در قسمتهایی مانند عمران این عدد افزایش پیدا کند.
در ادامه این نشست محمدرضا لعلی اظهار داشت: در گروه آمار ۴ گروه حسابهای منطقهای، آمار ثبت، اجرای طرحهای آماری و نقشه مشغول به کار هستند.
معاون آمار و اطلاعات سازمان مدیریت و برنامهریزی استان اصفهان اظهار داشت: در سالهای گذشته تلاش کردهایم سامانی به آمارها بدهیم و برای شرکتها روند ثبت دادهها را آموزش دادیم.
وی با اشاره به موضوع دادههای مکانی توضیح داد: در بحث دادهای مکانی معتقدیم تمام دستگاههای اجرایی نیاز است دادههایشان را بهصورت مکانی ثبت کنند یعنی به GPS متصل شود و با اشاره به همین نکته چند سال است نظام آماری از سمت روشهای سنتی به سمت گردآوری ثبتی میرود.
لعلی تاکید کرد: تمام تلاش این بوده که بر اساس اصول اولیه سرعت، دقت، شفافیت و حفظ محرمانگی، دادهها را منتشر کنیم.
معاون آمار و اطلاعات سازمان مدیریت و برنامهریزی استان اصفهان یادآور شد: سامانه آمار و اطلاعات استان نیز طراحی شده و بخش عمده آمار در این سامانه منتشر میشود و یکی از قابلیتهای آن مکانمند نمودن بخشی از دادهها است و این موضوع تلاش نهادها را میطلبد.
وی با اشاره به موضوع سرشماری توضیح داد: سرشماریها ۱۰ سال یکبار انجام میشد و در ۲ دولت قبل این عدد ۵ سال یکبار شده و آخرین سرشماری در سال ۱۳۹۵ ترکیبی از الکترونیکی و میدانی بود؛ در آن زمان حدود ۴۴ درصد مشارکت اینترنتی داشتند که نسبت قابل قبول بود اما سرشماریهای آتیمان به صورت میدانی نیست و بهصورت سرشماریهای ثبتی مبنا خواهد بود.
لعلی افزود: برای آسیب شناسی سرشماری آتی ۵ استان از جمله اصفهان بهطور نمونه انتخاب شدند و بخشهایی از این استانها بهصورت سنتی سرشماری خواهند شد؛ در اصفهان در بخشی از شمال کاشان این سرشماری انجام میشود.
سرشماری ۱۴ هزار خانوار در کاشان تا ۲۰ آبان
معاون آمار و اطلاعات سازمان مدیریت و برنامهریزی استان اصفهان ادامه داد: از روز شنبه این سرشماری آغاز شده و تا ۲۰ آبان سرشماری ۱۴ هزار خانواده انجام میشود و خواهشم از خانوارها این است که همکاری کنند.
وی تاکید کرد: اطلاعات خانوارها محرمانه است و به هیچ شخص و مراجع قضایی داده نمیشود و حتی مراجع قضایی حق استناد به آنها ندارد.
لعلی عنوان کرد: در ادامه این دادهها با دادههای ثبت شده در پایگاههایمان منطبق میشود و متوجه میشویم تا چه حد میتوان به آمار پایگاهها اطمینان کرد.
معاون آمار و اطلاعات سازمان مدیریت و برنامهریزی استان اصفهان خبر داد: مصوبه شورای عالی این است که در سال ۱۴۰۵ تمام اطلاعات را از پایگاههای داده بدست بیاوریم و سرشماری سنتی صورت نگیرد.
همه مردم کاشان منتظر سرشماری نباشند
وی با اشاره به سرشماری قبلی بیان داشت: در سرشماری قبلی حداکثر نرخ عدم پاسخدهی ۲ درصد بوده است اما در سرشماری مطرح در کاشان جامعه نمونه محدود است و به همه خانوارها مراجعه نمیشود و مردم منتظر نباشند.
لعلی یادآور شد: اگر در فرایند ثبت آمار اصول رعایت نشود به اختلافاتی بر میخوریم و علت دیگر اختلاف، تفاوت در تعریف قلم آماری است.
معاون آمار و اطلاعات سازمان مدیریت و برنامهریزی استان اصفهان گفت: برای اینکه به دادههای ثبت مبنا برسیم باید چند نکته را رعایت کنیم؛ اول اینکه وظیفه دستگاهها در ثبت آمار مشخص شود، پس از آن فرایند ثبت و انتشار دادهها است.
وی توصیح داد: نیاز است که کد ملی با سامانهها منطبق شود و صحتسنجی صورت بگیرد و پس از آن کدپستی مطرح است؛ در این خصوص یکی از معضلات آموزش و پرورش این است که دانشآموزان در همان ناحیه باشند و اگر کدپستی در سامانهها ثبت میشد نیازی به اجارهنامه و… نخواهد بود.
لعلی خاطرنشان کرد: کد سوم کد اقتصادی و کسبوکار است؛ تا زمانی این سه کد با سازمانهای اجرایی منطبق نشود و به تمام دادههای منتشر شده نچسبد بحث دولت الکترونیک اجرایی نخواهد شد.
معاون آمار و اطلاعات سازمان مدیریت و برنامهریزی استان اصفهان عنوان کرد: ایرادی که وجود دارد این است که قانون مرکز آمار ایران مصوب سال ۱۳۵۳ است و قانون با نظام آماری نوین متناسب نیست.
۴۴.۷ درصد مردم در بخش صنعتی مشغول به کار هستند
وی با اشاره به این موضوع که مشاغل به سه دسته خدمات، صنعت و کشاورزی تقسیم میشوند خبر داد: در سال ۱۳۹۸ سهم اشتغال در هر کدام از بخشهای خدمات، صنعت و کشاورزی به ترتیب ۴۷، ۴۰.۶ و ۱۲.۳ درصد بوده و این اعداد تا شهریور ۱۴۰۰ به ترتیب تبدیل به ۴۴.۷، ۴۵.۱ و ۱۰.۲ درصد شده است.
لعلی با اشاره به میزان ارزشافزوده در هر کدام از بخشها تصریح کرد: ارزشافزوده در بخش کشاورزی ۵.۳، صنعت ۳۰ و خدمات با احتساب بخش ساختمان ۶۶ درصد بوده است.
معاون آمار و اطلاعات سازمان مدیریت و برنامهریزی استان اصفهان با بیان اینکه بحثی بهنام اشتغال رسمی و غیر رسمی مطرح است توضیح داد: تفاوت این ۲ بخش در این است که فعالان رسمی بهدلیل فرارهای مالیات و… ترجیح میدهند فعالیتشان را بهطور رسمی پیش نبرند اما دستمزد میدهند و ارزش افزوده ایجاد میکنند و همیشه چالشهایی برای این موضوع وجود داشته است.
وی خاطرنشان کرد: از سال ۱۳۹۸ تا به الآن مرکز آمار ایران توانسته برآوردی از از کل شاغلین کشور داشته باشد و طبق این آمار ۵۸ درصد مشغول فعالیت در بخش غیر رسمی و ۴۲ درصد در بخش رسمی هستند و این اعداد یک هشدار است و معتقدم ۵۸ درصد از شاغلان فرار مالیاتی دارند.
لعلی خبر داد: طبق آمار کشوری ۷۷ درصد بخش کشاورزی، ۶۵ درصد بخش صنعت و ۴۷ درصد بخش خدمات در قسمت مشاغل غیررسمی در حال فعالیت هستند.
معاون آمار و اطلاعات سازمان مدیریت و برنامهریزی استان اصفهان خاطرنشان کرد: در اصفهان حدود ۵۲ درصد مشاغل در بخش رسمی و ۴۸ درصد در بخش غیر رسمی وجود دارند و در برخی استانها حدود ۷۰ درصد در بخش غیر رسمی مشغول هستند.
کمترین نرخ بیکاری استان اصفهان مربوط به برخوار است
وی در انتها با اشاره به اینکه در بازه زمانی ۵ ساله تا سال ۱۳۹۸ توانستیم نرخ بیکاری شهرستانهای استان را محاسبه کنیم بیان کرد: بیشترین نرخ بیکاری به ترتیب مربوط به شهرستانهای لنجان، اصفهان و خمینیشهر با ۱۱.۵۸، ۱۱.۳۲ و ۱۱.۳۰ درصد است و کمترین نرخ بیکاری به ترتیب مربوط به شهرستانهای برخوار، تیران و چادگان با ۸.۵۳، ۸.۶۰ و ۸.۶۲ درصد است.
/انتهای پیام/۶۳۱۲۵