سلامت

نگاهی به دستاوردها و مشکلات تولیدکنندگان تجهیزات پزشکی در نمایشگاه شیراز + فیلم

نگاهی به دستاوردها و مشکلات تولیدکنندگان تجهیزات پزشکی در نمایشگاه شیراز + فیلم

سالهاست که استان فارس و شیراز به عنوان یکی از قطب‌های پزشکی کشور و حتی خاورمیانه شناخته می‌شود.

این استان همچنین در طی سال‌های اخیر پیشرفت‌هایی در زمینه تولید تجهیزات پزشکی داشته است به گونه‌ای که برخی معتقد هستند فارس می‌تواند به قطب تولید تجهیزات پزشکی کشور نیز تبدیل شود.

افراد فعال در این عرصه با طیفی از مسائل و مشکلاتی روبه رو هستند که برخی از این مشکلات مزمن و برخی هم به دلیل شرایط و رویدادهای جدید، نوظهور هستند.

وجود تجهیزات پزشکی قاچاق در بازار، عدم اعتماد مردم به تولیدات داخلی، کمبود مواد اولیه، عدم حمایت ارگان‌های دولتی از شرکت‌های دانش‌بنیان فعال در این حوزه، رکود بازار تجهیزات پزشکی در دوران کرونا و گاه نبودن آزمایشگاه‌های معتبر داخلی برای تست قطعات تولید شده از مهمترین مشکلات افراد فعال در این عرصه به شمار می‌رود.

مشکلاتی که در نمایشگاه تجهیزات پزشکی و گردشگری سلامت در شیراز نیز از زبان فعالان این عرصه در گفت‌وگو با خبرنگار یولن مطرح شد.

در این نمایشگاه که با حضور ۱۷۰ شرکت تولیدی و خدماتی در محل دائمی نمایشگاه‌های بین‌المللی برگزار شده، دستاوردهای علمی و پژوهشی شرکت‌های مختلف در حوزه درمان و سلامت نیز ارائه شده است.

تلاش برای تامین نیاز داخلی

سعید رمضانی که در بخش فروش شرکت دانش‌بنیانی که در زمینه تولید ماشین بیهوشی پیشرفته و دستگاه پمپ سرنگ فعال است، در رابطه با این دستگاه‌ها گفت: هر ۲دستگاه به عنوان طرح کلان ملی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری شناخته شده‌اند. در واقع دستگاه پمپ سرنگ در سال ۱۴۰۱ و ماشین بیهوشی پیشرفته در سال ۱۳۹۷ توانسته‌اند به عنوان طرح کلان ملی معرفی شوند.

رمضانی ادامه داد: ما تمام تلاش خود را برای ارتقای این دستگاه‌ها و بومی‌سازی به کار گرفتیم؛ به عنوان مثال در ماشین بیهوشی پیشرفته از تکنولوژی و تجهیزاتی بهره گرفتیم که ۸۰درصد از این تجهیزات تولید داخل است و می‌توان گفت بالاترین سهم بومی‌سازی در دستگاه بیهوشی متعلق به شرکت ماست.

وی با بیان اینکه ۲شرکت دیگر در کشور در زمینه تولید این دستگاه فعالیت دارند، گفت: این شرکت دانش‌بنیان از تولیدحدود ۳۰ دستگاه در سال ۹۷ به تولید ۴۰۰ دستگاه در سال ۱۴۰۱ رسیده است.

این فعال اقتصادی اظهار کرد: با وجود دشواری‌های عرصه اقتصاد، این شرکت همچنان فعال است و با ۸۰ درصد توان تولیدی به فعالیت‌هایش ادامه می‌دهد؛ می‌توان گفت بیشترین تولید این شرکت در سال گذشته بوده که در این سال حدود ۲۲۰ دستگاه به بازار عرضه کرده است.

نیاز به حمایت مالی برای صادرات
امیر حسن‌پور مدیرعامل شرکتی است که در زمینه تولید دستگاه اندازه‌گیری اکسیژن فعالیت دارد. وی، یکی از عمده‌ترین مشکلات این شرکت را نبود زیرساخت‌های لازم جهت توسعه صادرات دانست و خواستار بهره‌گیری از استراتژی‌ و راهکارهایی برای حل این مشکل شد.
او به معرفی دستگاه تولیدی توسط شرکتش پرداخت و گفت: خلوص سنج اکسیژن دستگاهی برای سنجش میزان غلظت اکسیژن است که از آن برای نمایش خلوص اکسیژن دستگاه‌های اکسیژن‌ساز بیمارستانی و پرتابل، کپسول (سیلندر) اکسیژن، دستگاه‌های کمک تنفسی و سایر مواردی که نیاز به سنجش این کار است، مورد استفاده قرار می‌گیرد.
حسن‌پور ادامه داد: سنسور دستگاه با قابلیت اندازه‌گیری خلوص اکسیژن توسط تکنولوژی امواج صوتی دارای طول عمر بالا بوده که این امر موجب عدم نیاز به تعویض سالیانه آن و صرفه‌جویی در هزینه‌های مصرف‌کننده است.
وی اضافه کرد: تا ۲ سال گذشته بیمارستان‌ها از نمونه خارجی این دستگاه که یک برند آلمانی بود استفاده می‌کردند؛ دستگاهی که ما تولید کرده‌ایم نسبت به نمونه خارجی آن، مزیت‌های قابل توجهی دارد؛ به عنوان مثال این دستگاه نیاز به تعویض سالیانه سنسور ندارد.
حسن‌پور تاکید کرد: در بحث صادرات و برای اینکه بتوانیم فعالیت‌های خود را به صورت گسترده‌تری ادامه دهیم نیاز به حمایت مالی داریم.

توان تولید تجهیزات پزشکی در کشور وجود دارد

محمد مهربهشتی مدیرعامل یک شرکت دانش‌بنیان که در زمینه تولید تجهیزات پزشکی فعال است.

وی نیز عمده‌ترین مشکلات این شرکت برای افزایش تولید را نبود حمایت مالی دانست و در رابطه با محصول تولیدی شرکتش با نام «میکرویونیت دندانپزشکی» گفت: از این دستگاه در حوزه خدمات دندانپزشکی استفاده می‌شود. فعالیت ما در استان فارس در حوزه مهندسی پزشکی در بخش‌های مختلف آموزشی، پژوهشی، تولید و فناوری است و تعداد بسیاری از دانشجویان مهندسی پزشکی در مقاطع لیسانس و فوق‌لیسانس با ما همکاری دارند.

وی در گفت و گو با یولن ادامه داد: اعتقاد داریم که توان تولید تجهیزات پزشکی در کشور به‌ویژه در استان فارس وجود دارد و حتی استان فارس به عنوان قطب پزشکی کشور محسوب می‌شود.

مهربهشتی ابراز کرد: امیدواریم بتوانیم بیش از پیش از حمایت‌های مراکز دولتی بهره ببریم و جایگاه‌مان را هم از نظر مالی و هم از لحاظ تجاری‌سازی ارتقا دهیم و به تولید تعداد بیشتری از این محصول بپردازیم.

با کالای قاچاق و تقلبی برخورد شود

عرضه کالاهای قاچاق و تقلبی در بازار از دیگر موانع اصلی تولید و اشتغال است؛ مشکلی که صدرا سپهری مدیرعامل شرکت تولید کننده دستگاه لیزر پوست و زیبایی آن را از مهمترین مشکلات تولیدکنندگان داخلی قلمداد کرد و گفت: یکی از مشکلات فعالیت در این عرصه افزایش قاچاق در بازار است؛ متاسفانه در بازار کالای قاچاق و تقلبی بسیار زیاد شده است و طبق قانون دولت باید با کالای قاچاق برخورد کند.

سپهری ادامه داد: از آنجا که کالاهای قاچاق و تقلبی در حوزه تجهیزات پزشکی با سلامت و جان مردم ارتباط مستقیم دارد، دولت باید مبارزه با قاچاق کالا را به صورت جدی در دستورکار قرار دهد تا تولیدکنندگان انگیزه بیشتری برای ادامه فعالیت پیدا کنند.

او اظهار داشت: تنها درخواست ما اجرای قانون است چراکه اگر قانون اجرا شود، تولیدکنندگان و دیگر فعالان اقتصادی با مشکلی مواجه نمی‌شوند

وی در رابطه با فعالیت شرکتش گفت: این شرکت فعالیت‌های خود را از سال ۹۹ در حوزه ساخت لیزرهای پزشکی با تمرکز بر لیزرهای پزشکی زیبایی آغاز کرد؛ یک سال فرایند تحقیقات تا ساخت نمونه اولیه دستگاه‌ها طول کشید و پس از ۶ یا هفت ماه هم توانستیم تمامی مجوزها و آزمون‌های بالینی، ایمنی و عملکرد را از مراجع ذیصلاح دریافت کنیم.

وی افزود: در حال حاضر یک تولید کننده مستقل در زمینه تولید دستگاه‌های لیزر موهای زائد هستیم و یکی از مزیت‌های دستگاه ما نسبت به دستگاه‌های خارجی قیمت تمام شده دستگاه است؛ بهای تمام شده این دستگاه یک دهم نرخ دستگاه‌های اروپایی و آمریکایی است.

سپهری بیان کرد: برخلاف سایر دستگاه‌های لیزر داخلی از سیستم خنک کننده خارجی استفاده نکرده‌ایم و تمامی سیستم خنک‌کننده دستگاه داخلی است تا تجهیزات دستگاه از نظر الکترومغناطیسی بر روی محیط درمانی اثر منفی نداشته باشد.

وی ادامه داد: بسیاری از دستگاه‌های لیزر که در بازار موجود است خدمات پس از فروش و پشتیبانی ندارد اما دستگاه تولید شده توسط شرکت ما از خدمات پس از فروش بهره می‌برد.

این فعال در عرصه تولید تجهیزات پزشکی گفت: ما کار خود را با پنج نفر و بدون دریافت تسهیلات دولتی آغاز کردیم و توانستیم تعداد نیروها را به بیش از ۱۰۰نفر افزایش دهیم.

سپهری عنوان کرد: ما دانش فنی برای تولید لیزرهای درمانی را نیز داریم و می‌توانیم وارد عرصه تولید لیزرهای فیزیوتراپی، دندانپزشکی، درمان زخم و لیزرهای جراحی هم شویم. البته به دلیل حساسیت زیاد و سرمایه بالایی که تولید این نوع لیزرها نیاز دارد هنوز در مرحله پژوهش هستیم اما در تلاش هستیم تا بتوانیم محصولی با کیفیت در این زمینه ارائه دهیم.

خدمات پس از فروش برای تقویت اعتماد به تولید داخلی

تقویت تولید در ایران از مسیر افزایش اعتماد عمومی به تولید کننده می‌گذرد و یکی از راهکارهای اساسی برای رونق تولید، ایجاد انگیزه مردمی برای استفاده از کالاهای تولید داخل و افزایش اعتماد عمومی به تولیدات داخلی است؛ مسیری که از نظر تولیدکنندگان در کشور نتوانسته با موفقیت به مقصد برسد. سامان غلامی مدیر فروش شرکتی که به تولید «دستگاه گرم‌کننده بیمار» می‌پردازد معتقد است یکی از مشکلات تولیدکنندگان، عدم اعتماد مردم به تولید داخلی است.

او در این باره گفت: متأسفانه مردم بدون در نظر گرفتن خدمات پس از فروش اقدام به خرید برند خارجی می‌کنند. این در حالیست که‌ هزینه خدمات پس از فروش دستگاه‌های خارجی دو برابر دستگاه‌های تولید داخل است.

وی عدم پرداخت پول توسط بیمارستان‌ها پس از فروش این دستگاه‌ها را از دیگر مشکلات تولیدکنندگان تجهیزات پزشکی عنوان کرد و افزود: در هنگام فروش این دستگاه‌ها با عدم پرداخت و واریز پول از سوی بیمارستان‌ها مواجه هستیم، البته ما سعی می‌کنیم به دلیل نیاز مبرمی که بیماران به این دستگاه‌ها دارند با دیر پرداخت کردن یا عدم پرداخت بیمارستان‌ها کنار بیاییم. اما نیاز است که تدابیر لازم برای حل این مشکل اتخاذ شود تا تولیدکنندگان انگیزه خود را برای ادامه فعالیت از دست ندهد.

غلامی یکی از ویژگی‌های “دستگاه گرم‌کننده بیمار” تولید شده توسط این شرکت را حذف آلودگی‌های هوا به دلیل بکارگیری از فیلتر هپا قلمداد کرد و گفت: شرکت ما اولین و تنها تولید کننده دستگاه گرم‌کننده در ایران است به‌گونه‌ای که نمونه‌های خارجی که قبلاً در بازار بود در حال حاضر با محصول ما رقابت می‌کنند.

فرایند طولانی اخذ مجوز، مانعی بر سر راه دانش‌بنیان‌ها
بروکراسی اداری و طولانی شدن روند اخذ مجوز سازمان‌های دولتی نیز از معضلات تولیدکنندگان و شرکت‌های دانش‌بنیان است که بسیاری از فعالان در این عرصه معتقدند این مشکل موجبات متوقف شدن فعالیت‌های این شرکت‌ها را فراهم کرده است.
سعید امیر عرب‌اف نیز که در زمینه تولید بلندر هوا و اکسیژن در کشور فعالیت‌های قابل توجهی دارد با گلایه از فرآیند طولانی اخذ مجوزها گفت: طولانی بودن روند اخذ مجوز از وزارت بهداشت از مهمترین مشکلات تولیدکنندگان در بخش تجهیزات پزشکی است که این مشکل ما را با چالش‌های بزرگی مواجه می‌کند.
وی نبودن آزمایشگاه‌های معتبر داخلی برای تست قطعات مختلف در ایران را از دیگر مشکلات دانش‌بنیان‌ها دانست و گفت: عدم حمایت از کالای ایرانی و عدم اطمینان هموطنان به دستگاه‌های ایرانی هم از عمده‌ترین مشکلات ما محسوب می‌شود.

نخستین نمایشگاه تخصصی خدمات پزشکی، درمانی، بهداشتی و گردشگری سلامت به همراه پانزدهمین نمایشگاه تجهیزات پزشکی، بیمارستانی، آزمایشگاهی، توانبخشی و صنایع دارویی عصر چهارشنبه (۲ آذر ۱۴۰۱) در شیراز آغاز بکار کرد و این نمایشگاه تا شنبه پنجم آذرماه ادامه دارد.

دانلود نرم افزار

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا