چهارمحال و بختیاری

هیچ برنامه راهبردی مشخص برای حل مشکل پسماند چهارمحال و بختیاری وجود ندارد

هیچ برنامه راهبردی مشخص برای حل مشکل پسماند چهارمحال و بختیاری وجود ندارد

سعید یوسف‌پور امروز در نشست خبری با خبرنگاران و اصحاب رسانه اظهار داشت: در حوزه کسب درآمد کارشناسی اداره‌کل محیط‌ زیست چهارمحال و بختیاری رتبه ۴کشور را کسب کرد.

وی گفت: بعد از ۲۰ سال تالاب دهنو با هدایت روان آب‌های حاصل از بارندگی به صورت فصلی احیا شد، همچنین بحث تکمیل فاز ۵ تالاب گندمان ادامه دارد. سال قبل برج پرنده‌نگری در حاشیه این تالاب افتتاح شد و در طی ۲ سال ۵گونه پرنده جدید در تالاب گندمان ثبت شد. پس از احیای این تالاب یک ظرفیت گردشگری در این منطقه شکل گرفته است.

مدیرکل حفاظت محیط‌ زیست چهارمحال و بختیاری اظهار داشت: موزه تاریخ طبیعی چهارمحال و بختیاری چند سال تعطیل بود که طی ۲ سال گذشته بیش از ۴ میلیارد تومان برای آن هزینه شد. این موزه از سال قبل به روال استفاده برگشت و در این مدت ۱۸ هزار نفر از موزه بازدید کردند.

کاهش شکار حیات وحش در استان

یوسف‌پور با بیان اینکه مرکز تشخیص و درمان حیات‌وحش در منطقه حفاظت شده تنگ صیاد ایجاد شده است، عنوان کرد: طی ۲ تا ۳سال گذشته درصد چشم‌گیری از شکار حیات‌وحش منطقه تنگ صیاد کم شد که یکی از علل آن شکار در شب بود که با استفاده از ملزوماتی مانند دوربین دید در شب، شبکه بی‌سیم دیجیتال و دوربین با زوم زیاد که ۶۰ درصد منطقه را پوشش می‌دهد شکار در شب کاهش یافته است.

وی با اشاره به اینکه سطح مناطق تحت مدیریت محیط زیست استان از ۱۱.۸به ۱۵.۳رسیده است، گفت: برای حفاظت از گونه‌های خاص جانوری مانند خرس قهوه‌ای، پلنگ ایرانی، غاز پیشانی سفید، قوچ، میش و بالابان ۶ برنامه عملیاتی در اداره کل وجود دارد.

مدیرکل حفاظت محیط‌ زیست چهارمحال و بختیاری ادامه داد: رویشگاه گونه گیاهی زنیان پیرکوه در دنیا فقط در منطقه تنگ صیاد در مساحت کمتر از ۳۰۰متر مربع است که برنامه مطالعاتی و تکثیر و احیا این گونه در دست است. همچنین گونه ریحانک کلاری نیز فقط در کوه کلار در مساحت ۸هزار متر مربع وجود دارد. از ۶۴گونه عروس سنگ در دنیا نیز ۱۲گونه در استان چهارمحال و بختیاری وجود دارد که اطلس عروس سنگ‌های استان گرد آوری شده است تا قدمی برای حفظ گونه‌های در معرض انقراض انجام شود.

وی با اشاره به اینکه در حوزه محیط زیست استان دو چالش اصلی داریم، گفت: بحث چرای غیرمجاز و مازاد در منابع طبیعی و محیط زیست خصوصاً چرای زودتر از موعد باعث از بین رفتن گونه‌های گیاهی و فرسایش خاک می‌شود.

هیچ برنامه راهبردی مشخص و اراده برای حل مشکل پسماند استان وجود ندارد

یوسف‌پور دومین چالش محیط زیست چهارمحال و بختیاری را مدیریت پسماند برشمرد و مطرح کرد: مدیریت پسماند در استان اولویت نیست و شرایط در برخی جاها فاجعه‌بار است، برای همین ما در حال از دست دادن منابع آب و خاک هستیم و منظرگاه‌های استان آکنده از زباله شده است.

وی با بیان اینکه وظیفه سازمان محیط زیست در موضوع پسماند نظارتی است اما طرح مدیریت اجرایی را برای تفکیک پسماند از مبدا ارائه دادیم، عنوان کرد: هیچ محل دفن زباله استاندارد برای دفن سنتی در چهارمحال و بختیاری وجود ندارد و هیچ برنامه راهبردی مشخص و اراده برای حل مشکل پسماند وجود ندارد، به لحاظ ایجاد آلودگی منابع آب و خاک بهترین روش تفکیک از مبدأ است.

مدیرکل محیط‌ زیست چهارمحال و بختیاری عنوان کرد: پسماند پزشکی در استان در بخش دولتی در سطح عالی خنثی سازی می‌شود اما در بخش خصوصی جاهایی ایراد دارد که در دست بررسی است.

چهارمحال و بختیاری بالاترین نرخ فرونشست در کشور را دارد

وی تصریح کرد: کارخانه خمیرمایه ناغان یک نوبت تعطیل و پلمب شد، در این خصوص کارهایی صورت گرفت که ۹۰ درصد آلودگی کاهش یافت اما ۱۰درصد هم آلاینده است که آلودگی آن کم نیست، این کارخانه تا پایان تیرماه جاری فرصت دارد تا مشکل را حل کند. پساب این کارخانه آلاینده آب و خاک است و بوی نامطبوعی هم ایجاد می‌شود که اگر قدمی برندارند کارخانه تعطیل می‌شود.

یوسف‌پور با بیان اینکه چهارمحال و بختیاری بالاترین نرخ فرونشست در کشور را دارد، گفت: فرونشست زیادی در دشت خانمیرزا را داریم به لحاظ اینکه تالاب خشک شده و بیشترین چاه‌ها در آن منطقه حفر شده و یک کانون گرد و غبار به مساحت ۲۶هزار هکتار است. این تالاب قابلیت احیا دارد و به دلیل وجود فرونشست، شوری آب و ایجاد کانون گرد و غبار باید احیا شود. در بروجن نیز ۷۰ هزار هکتار کانون گرد و غبار داریم.

وی با بیان اینکه در لردگان و بروجن ایستگاه سنجش کیفیت هوا مستقر شده است، گفت: در سال گذشته در شهرکرد ۴۳روز هوای پاک و ۷روز هوای ناسالم برای گروه‌های حساس داشتیم.

مدیرکل محیط‌ زیست چهارمحال و بختیاری با بیان اینکه قاچاق چوب در منطقه سبزکوه و هلن وجود دارد، خاطرنشان کرد: در سال گذشته ۴۶۷ نفر به دلیل تخریب اراضی، بوته‌کنی و شکار دستگیر شدند، در سال جاری نیز تاکنون ۶۷ نفر دستگیر شدند. در اکثر مأموریت‌های محیط زیست فرد مقابل مسلح به سلاح گرم است. در استان چهارمحال و بختیاری ۱۵ نفر با گلوله مستقیم جانباز شدند.

مجله خبری یولن

دانلود نرم افزار

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا