علمی و فناوری

وقتی یک پدر شب‌زنده‌دار، رازهای کهکشان را شکار می‌کند /عکس

وقتی یک پدر شب‌زنده‌دار، رازهای کهکشان را شکار می‌کند /عکس

نگار علی- یک اخترعکاس آماتور به نام ران برچر تصویری خیره‌کننده از کهکشان مارپیچی M106 ثبت کرده است؛ کهکشانی در فاصله حدود ۲۴ میلیون سال نوری از زمین، در صورت فلکی سگان شکاری (Canes Venatici).

این تصویر طی بیش از ۳۲ ساعت عکاسی شبانه، از ۲۷ مارس تا ۱۷ آوریل ۲۰۲۵ گرفته شده و جزئیاتی بی‌نظیر از بازوهای چرخان این کهکشان و هسته سرخ‌رنگ و فعال آن را به نمایش می‌گذارد؛ ناحیه‌ای که محل تولد ستارگان و خانه‌ی یک سیاه‌چاله عظیم و گرسنه است.

برچر درباره این عکس نوشته است:

«کهکشان M106 یک کهکشان سیفرت است، یعنی هسته‌ای فعال دارد. بخشی از این کهکشان در حال فروپاشی در دل یک سیاه‌چاله بزرگ مرکزی است، انگار دارد خودش را می‌بلعد.»

گرچه M106 آن‌قدر کم‌نور است که با چشم غیرمسلح قابل مشاهده نیست، اما با تلسکوپ‌های کوچک می‌توان آن را دید. ناسا توصیه کرده برای مشاهده جزئیات بیشتر، به تلسکوپ‌های بزرگ‌تری نیاز است. علاقه‌مندان در نیم‌کره شمالی برای یافتن این کهکشان کافی است صورت‌فلکی دب‌اکبر را پیدا کرده، و با استفاده از اپلیکیشن‌های نجومی، میان دو ستاره الکید (Alkaid) و پسی اورسا ماژوریس (Psi Ursae Majoris) به جستجوی M106 بپردازند.

وقتی یک پدر شب‌زنده‌دار، رازهای کهکشان را شکار می‌کند /عکس

نکته جالب اینجاست که M106 تنها کهکشان موجود در این تصویر نیست. به گفته برچر:

«در پایین سمت چپ تصویر، کهکشان برجسته دیگری به نام NGC 4248 دیده می‌شود که سحابی‌هایی با رنگ صورتی دارد. در تصویر، کهکشان‌های بیشتری هم هست؛ کافی است به لکه‌های مه‌آلود یا ساختارهای سوزنی‌شکل دقت کنید که با ستاره‌های گرد و درخشان فرق دارند.»

ران برچر که اکنون یکی از چهره‌های شناخته‌شده در اخترعکاسی آماتوری است، می‌گوید که علاقه‌اش به این حوزه از زمانی آغاز شد که یک تلسکوپ کوچک برای پسرش خرید و شب‌ها هنگام آرام کردن دختر نوزادش، به تماشای آسمان می‌پرداخت. نخستین تجربه‌های عکاسی او، تصویربرداری از ماه با دوربین‌های ساده بود که در کنار چشمی تلسکوپ نگه می‌داشت.

او در ادامه، با انواع دوربین‌ها، تلسکوپ‌ها و نرم‌افزارهای مختلف آزمایش کرد و در نهایت، تصویر اخیر را با استفاده از تلسکوپ Celestron 14 Edge HD که در یک آسمان‌سرا در نزدیکی خانه‌اش در شهر گلف کانادا نصب کرده بود، به ثبت رساند. این آسمان‌سرا (SkyShed) در واقع اتاقکی با سقف متحرک است که امکان رصد شبانه را آسان‌تر می‌کند.

برای ثبت این عکس، از فیلترهای قرمز، سبز، آبی و هیدروژن-آلفا به همراه دوربین CMOS QHY600M استفاده شده و پردازش نهایی با نرم‌افزار PixInsight انجام گرفته است.

منبع: space

۲۲۷۲۲۷

دانلود نرم افزار

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا