پاشنه آشیل مجلس دوازدهم از نگاه سخنگوی حزب اعتدال و توسعه /جریان رائفی پور به دنبال هدایت و مدیریت مجلس است
پاشنه آشیل مجلس دوازدهم از نگاه سخنگوی حزب اعتدال و توسعه /جریان رائفی پور به دنبال هدایت و مدیریت مجلس است
به گزارش خبرگزاری یولن، مجلس دوازدهم از نگاه تحلیلگران مجلسی بدون اکثریت مطلق و متشکل از چند فراکسیون خواهد بود، اتفاقی که در نتیجه اختلاف بین اصولگرایان و خالی بودن میدان رقابت انتخابات از حضور اصلاح طلبان و اعتدالیون رخ داده است.
جواد هروی، سخنگوی حزب اعتدال و توسعه در گفتگو با خبرگزاری یولن به این نکته اشاره میکند و میگوید اصولگرایان از همین حالا با هم به اختلاف برخوردند.
او منتقد نحوه برگزاری انتخابات مجلس دوازدهم است و می گوید؛«در نتیجه این انتخابات منتقدین وارد مجلس نشدند و دور از انتظار است که گروههای منتقد در مجلس دوازدهم تشکیل شوند.»
در ادامه گفتگوی خبرگزاری یولن با جواد هروی، سخنگوی حزب اعتدال و توسعه را میخوانید:
********
*آقای هروی! پیش بینی می شود مجلس آینده یک مجلس بدون اکثریت با فراکسیون های متعدد باشد، چند فراکسیونی شدن مجلس دوازدهم، چه مزایا و یا معایبی میتواند داشته باشد؟
یکی از پیشبینیهایی که برای مجلس دوزادهم میشود انجام داد این است که این مجلس مانند مجالس گذشته شاخصههای فراکسیونی روشنی نداشته باشد، علت هم این است که اکثر نمایندگان یک دست وارد مجلس شدند وامکان تفکیک سیاسی در بحث جبهههای مختلف و یا فراکسیونهای مختلف وجود ندارد.
از طرفی به دلیل اینکه انتظارات مردم افزایش پیدا کرده، شکاف بین فراکسیونها بیشتر شده، براساس رایزنیهای صورت گرفته توسط دوستان ما در مجلس شاهد این نکته هستیم که حتی فراکسیون مستقلین که در مجلس سابق هم فراکسیون اقلیت بود، در مجلس دوازدهم هم شاکله روشنی نداشته باشد و از همین ابتدا ملاحظات سیاسی در مورد هیئت رئیسه مجلس آغاز شده است.
در هیچ دوره ای از مجلس تا این اندازه شاهد شدت و ضعف در بحث فراکسیونها و تفکیک گروههای سیاسی در مجلس نبودیم، شاید این هم به دلیل همان یکدست شدنی است که متأسفانه در این دوره از مجلس شاهد هستیم.
در مجلس یازدهم فقط فراکسیون مستقلین از دولت انتقاد میکرد
در مجلسهای گذشته شاهد این بودیم که فراکسیونهای سیاسی متفاوتی با جمعیت نسبتاً متعادل وجود داشتند اما در مجلس یازدهم مشخص شد که غیر از فراکسیون مستقلین که حدود ۵۰ نفر عضو آن بودند، فراکسیون دیگری برای نقد وضعیت موجود و اقدامات دولت نقشی ایفا نکرد. لذا انتظار از مجلس دوازدهم این است فراکسیون نقاد که بتواند عملکرد دولت یا سایر قوا را به نقد بکشاند، نداشته باشیم و این جای تأسف دارد.
*یعنی مجدداً شاهد مجلس ناظر بر رفتار دولت نخواهیم بود…
مهندسی انتخابات عملاً به سمتی رفت که مجلس را به فضای مورد نظر دولت هدایت کرد. بنابراین به نظر میرسد مجلس دوازدهم در بحث تصویب لوایح اصطکاکی با دولت نداشته باشد.
نفوذ تندروهای خارج از پارلمان بر تصمیمات درون پارلمانی؟
*شنیده میشود چهرههای تندرو نظیر رائفیپور به منتخبین مجلس دوازدهم خطدهی میکنند، نفوذ تندروها را در مجلس دوازدهم چگونه ارزیابی میکنید؟
جریان رائفیپور نشان داد که مجلس از بیرون هدایت و مدیریت میشود و این آفت بزرگی بر دامن مجلس دوازدهم است که بخواهد این نقیصه را پوشش دهد. آنچه مسلم است این نکته است که شرایط مجلس دوازدهم به خصوص با حضور تندروها، احتمال اینکه گروههایی خارج از مجلس هدایت برخی از مصوبات یا تحرکات داخلی مجلس را بدست بگیرند، بیشتر از گذشته شده است، به همین دلیل به نظر میرسد نقد دولت در مجلس دوازدهم به شدت کمتر از مجلس یازدهم میشود.
*آقای هروی! در چنین فضایی فکر می کنید مستقلین در مجلس توانایی چانهزنی در مباحث مختلف از جمله برای کسب کرسیهای هیئت رئیسه را دارند؟
همه تلاش این است که فراکسیون مستقلین شکل بگیرد که بتواند به عنوان جبهه مقابل تندروها حضور داشته باشد و فعالیت کند و همه انتظارات از همین فراکسیون خواهد بود.
به عبارت دیگر انتظار ما از مجلس دوازدهم این است که بتواند خواستهها و رضایت عمومی مردم را جلب کند اما بر شاکله چنین مجلسی این نور رستگاری را نمیتوان مشاهده کرد.
چالش بین اصولگرایان بر سر کرسی ریاست مجلس
*گفته میشود ریاست قالیباف بر مجلس از بیرون نیز حمایت میشود، ارزیابی شما از وضعیت قالیباف در مجلس دوازدهم به چه صورت است؟
متأسفانه چالشها بر سر انتخاب رئیس مجلس حتی پیش از انتخابات مجلس آغاز شده بود و این قضیه همچنان ادامه دارد، کما اینکه جلسات و نشستهای اصولگرایان حاکی از این است که در اردوگاه اصولگرایان هم بر سر ریاست و نائب رئیسی مجلس چالشهای جدی وجود دارد.
۲۷۲۱۱
مجله خبری یولن