کرمانشاه

پایان زندگی هزار قطعه ماهی/ سراب روانسر کاملا خشک شد

به گزارش خبرگزاری یولن از کرمانشاه، سراب روانسر یکی از چندین جاذبه گردشگری استان کرمانشاه است که چشم‌اندازی زیبا و طبیعی دارد.

این سراب در شهر روانسر واقع شده‌ و یکی از تماشایی‌ترین جاذبه‌های استان کرمانشاه و از مهمترین جاذبه‌های گردشگری در مرکز شهر محسوب می‌شود.

منشأ اصلی این دریاچه از رودخانه قره‌سو است، رودی که از بزرگ‌‌ترین و بلندترین رودخانه‌های استان کرمانشاه به شمار می‌رود.

چشم‌‌‌اندازهای رویایی پنهان شده از طبیعتی بکر و تماشایی که لحظات خوشی که تا پیش از این را برای گردشگران به وجود می‌آورد.در اطراف این دریاچه فضایی دلنشین وجود دارد که بازدیدکنندگان در آن توقف می‌کنند و از دیدن مناظر زیبای اطراف لذت می‌برند.

سراب روانسر از کوهستان شاهو سرچشمه می‌گیرد و به عنوان پنجاه و هفتمین اثر ملی میراث فرهنگی در فهرست میراث طبیعی ایران ثبت شده است، اما این روزها این سراب پر آب و زیبا که در فصل پربارش حدود ۶ هزار لیتر بر ثانیه آبدهی داشت دیگر روزگار خوشی ندارد…

کاهش سطح آب در سراب روانسر با گرم‌شدن هوا در خردادماه آغاز شد و بخش‌های زیادی از آن در تابستان خشک شد، حالا این سراب یک‌هکتاری کاملا خشک شده و پایان زندگی هزار قطعه ماهی ساکن در آن رقم خورده است.

پیش از این کارشناسان درباره خشک شدن سراب هشدارهای داده بودند که در این رابطه خبرنگار یولن با فریدون یاوری مدیرکل حفاظت از محیط زیست استان، بهرام درویشی مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای کرمانشاه گفت‌وگوهایی داشته است.

وی اظهار داشت: بحث خشکسالی را بیش از یک‌دهه است که در استان مطرح است، به خصوص در سال آبی گذشته با کاهش شدید بارش در سطح استان تشدید یافت.

یاوری اضافه کرد: بحث خشکسالی تنها در سراب روانسر مطرح نیست، متأسفانه سراب‌ها، تالاب‌ها، چشمه‌ها و رودخانه‌ها را تحت تأثیر قرار داده به‌طوری که دچار خشکیدگی شده‌اند.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان کرمانشاه پدیده کم‌بارشی را یک پدیده طبیعی دانست و گفت: در کنار این پدیده طبیعی، متأسفانه فعالیت‌های انسان‌ساز در برداشت‌های بی‌رویه از منابع آب زیرزمینی در سنوات گذشته، حفر چاه‌های غیرمجاز و کشت محصولات پرآب هم مزید بر علت شده است.

وی در توضیح برنامه در دست اجرا برای حل بحران‌های زیست محیطی استان، خاطرنشان کرد: برنامه جامع سازگاری با کم‌آبی که متولی آن آب منطقه‌ای است برنامه خوبی است که در سطح استان با همکاری محیط زیست در راستای عدم مشاهده چنین اتفاقاتی در حال اجرا است.

درویشی، مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای کرمانشاه در ادامه، اظهار داشت: این برنامه به منظور کنترل و مدیریت منابع آبی و افزایش سطح آن طراحی شده است.

وی اشاره‌ای به روند کاهش میانگین بارندگی کرمانشاه طی ۲۰ سال اخبر داشت و افزود: همین موضوع سبب کاهش منابع آبی استان شده که براساس این برنامه تمام دستگاه‌های اجرایی از جمله جهاد کشاورزی، صنعت، معدن و تجارت و آب فاضلاب شهری و روستایی موظف هستند مصرف بهینه منابع آبی را در دستور کار قرار دهند.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای غرب کرمانشاه وضعیت آب در دشت‌ها و منابع آب زیرزمینی استان را نامناسب توصیف کرد و افزود: ۱۲ سد مخزنی در استان وجود دارد که میانگین کسری مخزن تجمعی آب استان در بلندمدت یک‌هزار و ۷۱ میلیون مترمکعب است.

انتهای پیام/پ


دانلود نرم افزار

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا