کرمان

پیگیری تکمیل طرح‌های آبرسانی به شرق استان کرمان

پیگیری تکمیل طرح‌های آبرسانی به شرق استان کرمان

به گزارش خبرگزاری یولن ؛  محمدعلی طالبی روز چهارشنبه در نشست شورای اداری شهرستان ریگان واقع در جنوب شرق استان کرمان افزود: برای اینکه کار ویژه ای در ریگان انجام دهیم باید به ظرفیت‌های شهرستان در بخش‌های مختلف توجه شود.

وی گفت: یکی از مهمترین ظرفیت‌ها موقعیت جغرافیایی شهرستان ریگان است که در مسیر چابهار قرار دارد؛ با توجه به اهمیت این محور ارتباطی، موقعیت خوبی برای شهرستان فراهم شده و فراتر از آن در استان کرمان برنامه ویژه ای را با عنوان پس کرانه‌های مکران در شهرستان‌هایی که در مرز سیستان و بلوچستان و هرمزگان هستند دنبال خواهیم کرد.

استاندار کرمان ادامه داد: باید با شهرستان‌هایی که در نزدیکی سواحل مکران هستند و قرار است در توسعه آن مناطق کارهایی انجام شود، از ظرفیت‌های استان کرمان و ظرفیت‌های مشترکی که با سواحل مکران داریم حتما استفاده و برنامه‌هایی را ذیل سرفصل پس‌کرانه‌های مکران در استان قرار است دنبال کنیم.

ایرنا نوشت ، وی تصریح کرد: فرآوری فقط بسته بندی محصول نیست بلکه به معنای این است که محصولات پایه خرما را در شهرستان تولید کنیم؛ این محصولات بازار صادراتی خوبی نیز دارد و به سمت کشت گونه‌های متنوع خرما در شهرستان برویم تا ظرفیت‌های جدیدی ایجاد شوم.

طالبی گفت: در مرکبات هم می توان برنامه‌های ویژه‌ای را دنبال کرد و همراه با توسعه کشاورزی و بهره وری منابع آب در کشاورزی صنایع تبدیلی و تکمیلی را در شهرستان ایجاد کنیم.

استاندار کرمان افزود: یکی از بخش‌های دیگری که در شهرستان می‌تواند مورد توجه قرار گیرد، خدمات است که باید از ظرفیت‌های گردشگری استفاده شود؛ با توجه به موقعیت جغرافیایی که ریگان دارد ظرفیت سازی در حوزه گردشگری را باید مورد توجه قرار دهیم.

وی گفت: محور ریگان به جاسک هم موقعیت جدیدی را برای این شهرستان ایجاد می‌کند که نقطه تلاقی چند راه مهم و پرتردد شود؛ از این جهت ظرفیت‌های جدید در بخش گردشگری شهرستان می‌تواند ایجاد شود.

طالبی ادامه داد: رفت و آمدهایی که امروز در شهر محمدآباد داشتیم بیانگر این بود که در مرکز شهرستان ریگان امکان خوبی برای توسعه تجاری وجود دارد؛ مغازه‌هایی که دایر است نشان می‌دهد تجارت در این منطقه و بازار ریگان رونق خاصی دارد که یکی از ظرفیت‌هایی است که در بخش خدمات می‌توانیم دنبال کنیم.

وی گفت: برنامه ما این است که به صورت جدی این موضوعات را مورد توجه قرار دهیم و ظرفیت‌های اقتصادی شهرستان را تقویت و با نگاه به ایجاد اشتغال در منطقه اقدامات اساسی را دنبال کنیم.

استاندار کرمان افزود: قرار است یک برنامه توسعه روستایی را در استان دنبال کنیم، در حوزه مسائل روستایی با نگاه به توسعه اقتصادی و اجتماعی روستاها برنامه‌ها و فعالیت‌هایی را سامان دهیم.

وی همچنین به مسائل و مشکلاتی که در جلسه شورای اداری شهرستان ریگان مطرح شد اشاره و تاکید کرد که فرماندار این موارد را مکتوب و به استانداری اعلام کند.

طالبی درباره آب شرب منطقه نیز گفت: در دیداری که این هفته با وزیر نیرو داشتیم، تکمیل طرح‌های آبرسانی به شرق استان یکی از موضوعاتی بود که برای آن دستور گرفتم؛ چند طرح نیمه‌تمام در حوزه آبرسانی به شرق استان وجود دارد که تا ۸۰ و ۹۰ درصد پیشرفت دارد، از جمله سد و خط انتقال که به صورت جدی دنبال می‌کنیم.

وی بیان کرد: درباره ممنوعیت صادرات خرما چون به‌تازگی این تصمیم گیری شده و ما هم تازه مطلع شدیم حتما پیگیری می‌کنیم تا جایی که امکان دارد تجدیدنظر شود؛ نمایندگان مجلس هم خودشان کمک می‌کنند.

استاندار کرمان افزود: در زمینه مسکن ملی چه شهر و چه روستاها، مشکلات شهرستان‌های شرق را پیگیری می‌کنیم.

وی با اشاره به ظرفیت های آموزشی در ریگان گفت: خوشحال شدم که این شهرستان در حوزه آموزش های فنی و حرفه ای توجه دارد لذا در تامین امکانات و تجهیزات پیگیری می‌کنیم؛ اگر در استان روی این موضوع متمرکز شویم به جای کنکورزدگی و مواجه شدن با خیل بیکاران تحصلکرده در رشته‌هایی که عملا در بازار کار جایگاهی ندارند، برای آموزش فرزندان در هنرستان‌ها براساس همان رشته‌هایی که در هنرستان تدریس می‌شود ظرفیت‌های کار و اشتغال در استان و شهرستان ایجاد می شود که می‌توانیم اتفاقات خوبی را در اشتغال رقم بزنیم.

طالبی اضافه کرد: مباحث تقسیمات کشوری و امنیتی را نیز پیگیری می‌کنیم؛ ظرفیت اقوام و طوایف را نیز جدی بگیرید، نگاه ما به اقوام و طوایف باید به عنوان یک ظرفیت در جهت برنامه‌ها و اهداف توسعه ای و حفظ امنیت و آرامش شهرستان و استان باشد.

وی گفت: بدهی مردم به شبکه بانکی موضوع جدیدی است که اطلاعات بیشتری باید درخصوص آن به ما بدهید تا بداینم چطور می‌شود تدبیر کرد؛ هرچه این موضوعات را ناتمام بگذاریم و تصمیم گیری نکنیم روز به روز بر بدهی مردم افزوده می‌شود و حل این مشکلات سخت تر می‌شود.

استاندار کرمان افزود: در مورد برق کشاورزان نیز پیگیری‌های انجام می‌دهیم که مدیریت مصرف را به ویژه در فصل پیک(اوج) بار برق یعنی تابستان برعهده استان بگذارند زیرا استان خسارت‌های بسیار شدیدی از این مساله سال گذشته متحمل شده که امیدواریم با مدیریت استان از این خسارات پیشگیری کنیم.

وی گفت: یکی از کارهایی که می‌شود برای مدیریت مصرف انجام داد استفاده از پنل‌های خورشیدی است؛ در استان احداث نیروگاه‌های خورشیدی را به صورت جدی در دستور کار قرار دادیم و ایجاد ظرفیت ۲ هزار مگاوات انرژی خورشیدی را هدفگذاری کرده ایم که با حضور سرمایه گذاران در جای جای استان انجام می‌شود و ریگان یکی از شهرستان‌هایی است که می‌تواند در این زمینه فعال باشد.

طالبی ادامه داد: با توجه به ظرفیتی که در بخش دامپروری وجود دارد در کل استان کرمان نسبت به این ظرفیت، چه دام سبک و چه دام سنگین، طیور و آبزیان بی توجهی شده؛ باید تمرکز خود را بر تقویت دامپروری قرار دهیم و این ظرفیت‌ها را به کار بگیریم.

وی گفت: ایجاد مجتمع‌های دامپروری یکی ار راه حل‌هایی است که می‌تواند در استان دنبال شود و در جلسه گفته شد مجتمع دامپروری را پیگیری و با مشکل منابع طبیعی برخورد کردند که به صورت ویژه پیگیری می‌کنیم.

استاندار کرمان در ابتدای سخنانش نیز با گرامیداشت یاد و خاطر جانباختگان زلزله بم و قدردانی از زحمات مدیران شهرستان ریگان افزود: همراهی و همدلی نماینده مردم در مجلس نیز قابل تقدیر است که علاوه بر حوزه انتخابیه، استان هم از ظرفیت وی استفاده می‌کند.

وی اظهار کرد: نزدیک ۴۰ روز حضور در استان امروز در پانزدهمین سفر شهرستانی توفیق داشتم به ریگان بیایم و این سفرهای شهرستانی برای تداوم خدمت صادقانه به مردم و گشودن فصل جدید در توسعه و پیشرفت شهرستان‌ها دید بسیار خوبی داده است.

طالبی با اشاره به بازدید و افتتاح چند پروژه در شهرستان ریگان گفت: مجموعه این پروژه‌ها نشان می‌دهد در ریگان جای کار بسیار است، هم محرومیت‌ها و هم محدودیت‌هایی وجود دارد که مسئولیت را برای همه ما در استان و شهرستان سنگین می‌کند که در جهت آبادانی و پیشرفت بیشتر شهرستان باید تلاش کنیم.

وی افزود: امیدواریم در برنامه بعدی که به شهرستان می‌آییم در بسیاری از این محورهایی که گفتم، شاهد گزارش پیشرفت خودمان و مدیران مرتبط باشیم تا شهرستان را به توسعه نزدیک تر کرده باشیم.

وی گفت: در همه سفرهایی که تاکنون داشتم به‌خصوص مناطق کمتر برخوردار استان، شهرستانی ندیدم که محرومیت داشته اما منابعی برای جبران این محرومیت‌ها و محدودیت‌ها در اختیار نداشته باشد؛ برای مثال در جنوب و بعضی شهرستان‌های شرقی استان معادن و منابع غنی طبیعی را داریم که از آنها به عنوان استعدادهای بالقوه یاد می‌کنیم و باید به بالفعل تبدیل شود.

طالبی افزود: یکی از سرفصل‌های حرکت جدید استان به فعلیت رساندن منابع خدادادی در حوزه معدن است که کارهایی را در استان شروع کرده ایم و شهرستان ریگان هم باید در این زمینه از ظرفیت خود حداکثر بهره برداری را داشته باشد.

وی تصریح کرد: در زمینه بهره برداری از معدن مس که فرماندار ریگان اعلام کرد و نیز دیگر معادن، جدی هستیم؛ کارهایی را با کمک همدیگر در حوزه معادن انجام خواهیم داد.

استاندار کرمان گفت: در حوزه صنعت نیز باید صنایع مرتبط با ظرفیت‌های شهرستان شکل گیرد، معدن به‌تنهایی شاید کفاف ارزش افزوده ای را ندهد که ما انتظار داریم در شهرستان به وجود بیاید، یا به صورت خام فروشی وارد روند معدن‌داری شویم؛ لذا از این منظر، زنجیره تولید هم در شهرستان باید مدنظر قرار گیرد.

وی افزود: در واگذاری معادن جدید در استان این سیاست را پیش می‌گیریم که واگذاری با الزام سرمایه گذاری در زنجیره‌های بعدی تولید باشد یعنی اگر قرار است معدن مس اینجا مورد بهره برداری قرار گیرد حتما کارخانه‌های مرتبط با آن در یکی دو زنجیره بعدی در شهرستان ایجاد شود.

ظرفیت های کشاورزی، خدماتی و تجاری ریگان

طالبی بر ضرورت استفاده از ظرفیت‌های کشاورزی شهرستان ریگان نیز تاکید کرد و گفت: امروز ۷۰ هزار تن تولید خرما داریم که می‌توانیم سرمایه گذاری مناسبی در فرآوری خرما داشته باشیم.

46

مجله خبری یولن

دانلود نرم افزار

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا