کرمانشاه

چشم منتظر کرمانشاه به آسمان پاییز/ باران موثری تاکنون نباریده است

به گزارش خبرگزاری یولن از کرمانشاه، خشکسالی سال زراعی گذشته در استان کرمانشاه در ۵۰ سال اخیریک استثنا بود به طوریکه از ابتدای مهرماه سال ۹۹ الی شهریور سال ۱۴۰۰، رتبه نخست کاهش بارندگی کشور را با توجه به خشکسالی و کاهش نزولات آسمانی با کاهش ۱۸۰ میلیمتری بارندگی را به خود اختصاص داد.

طبق گزارش شرکت آب منطقه‌ای ورودی مخازن منابع آب زیرزمینی استان نسبت به سال قبل از آن ۷۲ درصد منفی شده بود.

استان از نظر خشکسالی سال بسیار سختی را پشت سر گذاشت، آب شرب بسیاری از روستاها و شهرها که از قنات، چشمه و چاه تامین می‌شد، یا خشک شدند یا میزان آبدهی آنان کاهش پیدا کرده است.

سال زراعی جدید که سال زراعی آبی نیز است از اول مهر آغاز شده و کشت پاییزه محصولات کشاورزی استان کرمانشاه نیز از اول مهرماه آغاز می‌شود.

زراعت دیم قوت لایموت کرمانشاهی‌هاست؛ بهره‌برداران این دیار همانند سنوات گذشته در مهر و آبان به امید مهربانی آسمان مزارع گندم و… را زیر کشت برده‌اند تا در فصل تابستان دسترنج یک‌ساله خود را برداشت کنند.

اما امسال هم پاییز کرمانشاه تا به امروز دست خشک بوده، طبق اعلام سازمان هواشناسی تاکنون «په له مناسب و فراگیر» در استان نداشته‌ایم؛ چشمان منتظر منطقه همچنان بر رحمت آسمان است.

صابر محمدی، رئیس اداره هواشناسی روانسر در این رابطه به خبرنگار یولن، گفت: آب کم است و بارش اندک، کشاورزان نیز به تبعیت از تقویم زراعی حاکم بر منطقه اراضی خود را زیر کشت محصولات پاییزه برده و چشم به آسمانی دوخته‌ که در بارش نزولات جوی تاکنون تنگ نظری کرده است.

وی گفت: بارش یکی از فاکتورهای مهم و تاثیرگذار در عملکرد نهایی این محصولات قلمداد می‌شود، تنها کافی است نگاهی اجمالی به وضعیت بارش از  اسفند سال ۹۹ تاکنون داشته باشیم تا اهمیت بحث بیشتر روشن  شود.

محمدی اضافه کرد: براساس آمار ثبت شده ایستگاه هواشناسی روانسر، از تاریخ ۲۳ اسفند تا امروز (۱۷ آبان) هیچگونه بارش موثری در منطقه روانسر رخ نداده و چنین وقفه بارشی در طول دوره آماری روانسر (حداقل ۳۳ ساله) سابقه نداشته است.

وی ادامه داد: مطابق انتظار بارش موثر پاییز سال زراعی جاری، با تاخیر مواجه بوده است. میزان بارش سیستم گذشته در ایستگاه هواشناسی روانسر حدودا ۱۲ میلیمتر گزارش شده که این میزان بارش ناچیز با توجه به خشکی زیاد خاک و تبخیر ناشی از وقوع زلان چند روزه، تا حدود زیادی از دسترس خارج شده و از نظر کارشناسی این میزان بارش برای مزارع کشاورزی نیز چندان مثمر ثمر نخواهد بود. این وضعیت ناهنجار متأسفاته در غالب نقاط استان قابل مشاهده است.

وی خاطرنشان کرد: چشم‌انداز وضعیت بارشی هفت روز آتی نیز مناسب به نظر نمی‌رسد و کماکان امیدوار به تغییر خروجی نقشه‌ها برای هفته پایانی آبان‌ماه هستیم. با اعتماد به نقشه‌های بلند مدت که بیانگر بهبود وضعیت بارشی نیمه دوم پاییز است، امید داریم در ایام پیش‌رو با شکل‌گیری سامانه‌های بارشی طلسم بی بارشی در منطقه شکسته شود.

انتهای پیام/پ


دانلود نرم افزار

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا