چه گروههایی از ایران به «هایفست» میروند؟
چه گروههایی از ایران به «هایفست» میروند؟
آلبرت بیگجانی، جزییات بیست و یکمین دوره جشنواره تئاتر «هایفست» را تشریح و نیز اظهار تاسف کرد که برخلاف برنامهریزی قبلی، ستاره بازیگری آمریکا، جان مالکوویچ، امکان حضور در این دوره از جشنواره را ندارد.
او گفت: قرار بود دو روز اول جشنواره نمایش «درخلوت مزارع پنبه» با بازی اسطوره بازیگری آمریکا، جان مالکویچ روی صحنه برود که متاسفانه این اجرا لغو شد چراکه چشم این بازیگر در جریان یکی از اجراهایش، دچار آسیب شده و تمام برنامههای اجرایی او تا پایان سال میلادی لغو شده است. با منتفی شدن اجرای نمایش «در مزارع پنبه»، مدت زمان برگزاری نیز جشنواره دو روز کمتر شد.
به گفته بیگجانی، پیشتر قرار بود جشنواره بیست و یکم هایفست، از دهم تا شانزدهم مهر برگزار شود ولی با این تغییر، شروع جشنواره از روز دوازدهم مهر خواهد بود.
این کارگردان تئاتر درباره گروههای شرکتکننده در این دوره از جشنواره توضیح داد: در این دوره جشنواره، شاهد اجرای مدرن هنرمند معروف روس، دیانا ویشنوا از کمپانی باله مارینسکی هستیم. ضمن اینکه از نروژ نیز نمایش «رقص اتاق زیر شیروانی» به کارگردانی یو استرومگرن روی صحنه خواهد رفت. امسال شاهد ۴ اجرا از روسیه، ۱ اجرا از فرانسه و اجراهایی از اسپانیا، ایتالیا، سوئد، نروژ، گرجستان و ایران خواهیم بود.
مدیر روابط بینالملل گروه هنری دیماک، درباره نمایشهای ایرانی حاضر در این دوره از جشنواره گفت: امسال ۵ اجرای صحنهای و دو اجرای خیابانی در بخش ایران این جشنواره حضور دارند که از این نمایشها دو اجرا از شهرستان، دو اجرا از تهران، یک کار مشترک ایران – ارمنستان – لهستان، همچنین دو اجرای مشترک بین ایران و لهستان خواهیم بود.
به گفته او اسامی این نمایشها به شرح زیر است:
« توهم رویا» از گروه شوروم به کارگردانی مژگان معقولی کاری مشترک از ایران-لهستان-ارمنستان
«هملت» از گروه گلبانگ به کارگردانی قاسم تنگسیرنژاد از برازجان
«ماژنا» از گروه شوروم به کارگردانی مژگان معقولی، کاری مشترک از ایران ولهستان
«سادومازوخیسم» از گروه ارین به کارگردانی مهران سلگی از تهران
« مرز» از گروه پتواژ یزد به کارگردانی احمد ندافی و الهه کیانفرد از یزد
«آخرین وداع» از گروه ارین به کارگردانی امید میرزایی از تهران
«ونوس» از گروه شوروم به کارگردانی کامیلا اولسینسکا، کاری مشترک از ایران و لهستان
بیگجانی ادامه داد: در کنار اینها ورکشاپهای تخصصی داریم که مختص شرکتکنندگان جشنواره است و به صورت ثبتنامی خواهد بود. به این معنا که به دلیل حضور پرتعداد متقاضیان، حتما گروههای متقاضی شرکت در کارگاهها، باید از قبل ثبتنام کنند.
این کارگردان با اشاره به برخی از پرسشها در زمینه چگونگی دیدن آثار شرکتکننده در جشنواره هم توضیح داد: دوستانی که برای دیدن نمایشها به ارمنستان میآیند، در نظر داشته باشند بلیتها طبق برنامه اعلام میشود. طبق روال هر سال، برخی کارها هم به صورت رایگان اجرا میشوند. ضمن اینکه تماشای بعضی از نمایشها هم تنها با داشتن بج جشنواره امکانپذیر است.
این کارگردان یادآوری کرد: سالهای گذشته گروههایی از ایران در قالب تور در جشنواره شرکت داشتند. به این صورت که ثبتنام کرده بودند و برایشان کارگاههای اختصاصی برگزار میکردیم و از تسهیلاتی ویژه برخوردار بودند مثل دیدن تمام نمایشها و حضور در مراسم افتتاحیه و اختتامیه ولی امسال هیچ گروهی به این شکل نداریم و تسهیلات جشنواره تنها به گروههای شرکتکننده تعلق میگیرد.
بیگجانی که از پانزده سال پیش عضو هیات برگزاری جشنواره هایفست است، در پایان با ابراز خوشنودی از حضور پررنگ گروههای ایرانی در دورههای مختلف این جشنواره خاطرنشان کرد: جشنواره هایفست در دورههای گوناگون خود، بیشترین گروههای ایرانی را میزبانی کرده است و امسال صد و چهل و هفتمین گروه از ایران در این جشنواره شرکت میکند که این از نظر حضور گروههای ایرانی در جشنوارههای بینالمللی یک رکورد به شمار میآید.
او در پایان در پاسخ به اینکه یا توجه به کشمکش های اخیر بین ارمنستان و آذربایجان ممکن است ،جشنواره برگزار نشود، گفت: دبیر جشنواره تاکنون به ما اعلام کرده است که این رویداد برگزار می شود.
۵۷۵۷
مجله خبری یولن