سایت خبری
famaserver
  • صفحه اصلی
  • اخبار ورزشی
  • بین الملل
  • اقتصادی
  • اخبار استانها
  • اخبار روز
  • سیاسی
  • علمی و فناوری
سایت خبری

سرتیتر خبرها

آخرین وضعیت جاده چالوس اعلام شد

آخرین وضعیت جاده چالوس اعلام شد

6 ساعت پیش
هشدار فوری؛ طوفان شدید در راه تهران

هشدار فوری؛ طوفان شدید در راه تهران

6 ساعت پیش
تبلیغات شهری و بردگان خودآگاه/ از این‌جا تا رامسر برنامه است!

تبلیغات شهری و بردگان خودآگاه/ از این‌جا تا رامسر برنامه است!

6 ساعت پیش
پلمب یک بستنی فروشی در این شهر به دلیل فروش مشروبات الکلی

پلمب یک بستنی فروشی در این شهر به دلیل فروش مشروبات الکلی

6 ساعت پیش
تنها بازمانده سقوط هواپیما در هند/ عکس

تنها بازمانده سقوط هواپیما در هند/ عکس

6 ساعت پیش
بدترین فاجعه هوایی جهان در یک دهه اخیر، چطور امروز رقم خورد؟

بدترین فاجعه هوایی جهان در یک دهه اخیر، چطور امروز رقم خورد؟

6 ساعت پیش
تغییر عجیب چهره یک زن چینی در دوران بارداری/ عکس

تغییر عجیب چهره یک زن چینی در دوران بارداری/ عکس

6 ساعت پیش
همزمان با شنیدن صدای انفجار در تهران؛ دادستانی اطلاعیه داد

همزمان با شنیدن صدای انفجار در تهران؛ دادستانی اطلاعیه داد

6 ساعت پیش
حیوانات خانگی محبوب تهرانی‌ها

حیوانات خانگی محبوب تهرانی‌ها

6 ساعت پیش
واکنش کرمانپور به حمله اسرائیل؛ مشغول انتقال حادثه‌دیدگان هستیم

واکنش کرمانپور به حمله اسرائیل؛ مشغول انتقال حادثه‌دیدگان هستیم

6 ساعت پیش

Home » چگونه ماهی قزل آلا را برای طولانی مدت در یخچال نگهداری کنیم؟

چگونه ماهی قزل آلا را برای طولانی مدت در یخچال نگهداری کنیم؟

زمان انتشار: 28 فوریه 2022 ساعت 9:39

دسته بندی: سبک زندگی

شناسه خبر: 155649

زمان مطالعه: 6 دقیقه

چگونه ماهی قزل آلا را برای طولانی مدت در یخچال نگهداری کنیم؟

چگونه ماهی قزل آلا را برای طولانی مدت در یخچال نگهداری کنیم؟

ماهی قزل‌آلای رنگین‌کمان و سایر آبزیان دارای سطوح بالایی از اسیدهای چرب غیراشباع هستند که به دلیل اثرات مفید این نوع اسیدهای چرب بر سلامتی انسان، مصرف آن‌ها توصیه می‌شود. ولی این اسیدهای چرب در برابر فساد اکسیداتیو بسیار حساس هستند و عمر ماندگاری این محصولات و ویژگی‌های کیفی آن‌ها در طول نگهداری به دلیل فسادهای باکتریایی و اکسیداتیو، کاهش می‌یابد. محققان در پژوهشی اثر ضداکسیداسیونی عصاره‌های آویشن، موسیر و زردچوبه را بر ماندگاری فیله ماهی قزل‌آلای رنگین‌کمان بررسی کرده‌اند.

در این پژوهش آمده است: ۶۰ عدد ماهی قزل‌آلای رنگین‌کمانی پرورشی از یک مزرعه پرورش ماهی سردآبی واقع در حومه ساری خریداری و درون جعبه‌های حاوی یخ گذاشته شده و بلافاصله به آزمایشگاه منتقل شدند. ابتدا نمونه‌های ماهی با آب قابل شرب شست‌وشو شد و پس از سرزنی، فلس‌کنی و تخلیه شکمی، از هر ماهی فیله تهیه شد.

براساس آن چه در این مطالعه آمده است، ۱۲ عدد از فیله‌های ماهی به عنوان نمونه روز نخست آزمایش انتخاب شدند. ۱۲ عدد از فیله‌ها به عنوان نمونه شاهد بسته‌بندی شدند و ۳۶ فیله باقی‌مانده به سه گروه مساوی تقسیم و به روش غوطه‌وری برای تهیه تیمارها مورد استفاده قرار گرفتند.

نویسندگان این مقاله می‌گویند: به منظور تهیه‌ی تیمارها، فیله‌های ماهی هر یک به وزن تقریبی صد گرم، هر کدام به مدت۱۰ دقیقه به صورت جداگانه به نسبت یک به دو، در محلول‌های عصاره آویشن، موسیر و زردچوبه غوطه‌ور شدند و پس از خارج کردن از محلول‌ها، به مدت ۳۰ ثانیه در دمای آزمایشگاه در حالت آبچکان قرار گرفتند. برای اطمینان از پوشش کافی و مناسب از محلول‌های آزمایشی، این عمل سه بار تکرار شد.

در این مطالعه آمده است: برای ایجاد یکنواختی بیشتر در نمونه‌های تهیه شده، فیله‌های مربوط به هر تیمار با هم مخلوط شدند و بدین ترتیب، پس از اطمینان از ایجاد پوشش مناسب از محلول‌های آزمایشی، بسته‌بندی درون بسته‌های زیپ کیپ انجام و در یخچال به مدت ۲۰ روز نگهداری شد. به منظور بررسی اثر ضداکسیداسیونی عصاره‌های به کار رفته در نمونه‌های تیمار شده، در زمان‌های ۵، ۱۰، ۱۵ و ۲۰ روز از دوره نگهداری، از هر تیمار به صورت تصادفی نمونه‌گیری شد و به منظور تعیین ویژگی‌های شیمیایی، با سه تکرار مورد آزمایش قرار گرفتند.

پژوهشگران بیان می‌کنند: نتایج حاصل از آزمایش‌ها نشان داد، کاربرد پوشش خوراکی عصاره‌های مختلف گیاهی به کار رفته دارای اثر ضداکسیداسیونی است و می‌توان از آن‌ها به عنوان یک پوشش زیست تخریب پذیر جهت نگهداری از فرآورده‌های گوشتی استفاده کرد و ماندگاری محصول را بهبود بخشید. همچنین نتایج تحقیق حاضر نشان داد، استفاده از عصاره آویشن به عنوان یک ترکیب ضداکسیداسیونی طبیعی قادر است در مقایسه با دو عصاره زردچوبه و موسیر به شکل موثرتری فساد اکسیداسیونی را در فیله‌های ماهی قزل‌آلای رنگین‌کمان در طول دوره نگهداری در یخچال به تاخیر انداخت و در نتیجه موجب افزایش ماندگاری آن شد.

این پژوهش توسط یاسمن فهیم دژبان و مونا معراجی از گروه شیلات دانشگاه آزاد اسلامی واحد سوادکوه انجام شده و نتایج حاصل از آن در چهارمین شماره‌ی بیست‌ونهمین دوره‌ی مجله علمی شیلات ایران منتشر شده است.

منبع: ایسنا

حتما بخوانید : کودکانتان را با مرورگرها تنها نگذارید
برچسب ها
دانشگاه آزاد اسلامی ساری ماهی
اشتراک گذاری

اخبار مرتبط

  • اعتراض به سریال پایتخت شروع شد/ «خواستار برخورد جدی با عوامل این سریال هستیم»
    اعتراض به سریال پایتخت شروع شد/ «خواستار برخورد جدی با عوامل این سریال هستیم» 5 ساعت پیش
  • برای نخستین بار در کشور؛ اعلام مبلغ فطریه به تفکیک هر استان/ عکس
    برای نخستین بار در کشور؛ اعلام مبلغ فطریه به تفکیک هر استان/ عکس 5 ساعت پیش
  • مدارس ۱۶ فروردین چه ساعتی باز می‌شوند؟/ ساعت شروع کار ادارات و بانک‌ها مشخص شد
    مدارس ۱۶ فروردین چه ساعتی باز می‌شوند؟/ ساعت شروع کار ادارات و بانک‌ها مشخص شد 5 ساعت پیش
  • اگر تا ۵۰ سالگی این ۶ دستاورد را داشته‌اید، از ۹۴درصد جمعیت جلوتر هستید
    اگر تا ۵۰ سالگی این ۶ دستاورد را داشته‌اید، از ۹۴درصد جمعیت جلوتر هستید 6 ساعت پیش

دیدگاه ها

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دسته بندی موضوعات

  • آذربایجان شرقی 577
  • آذربایجان غربی 484
  • اجتماعی 5841
  • اخبار استانها 35
  • اخبار بورس 276
  • اخبار تکنولوژی 120
  • اخبار روز 42
  • اخبار ورزشی 8236
  • اردبیل 359
  • اصفهان 603
  • اقتصادی 5148
  • البرز 1631
  • ایلام 246
  • بازار کار 388
  • بوشهر 165
  • بین الملل 16214
  • تبلیغات 17
  • تهران 342
  • چند رسانه ای 0
  • چهارمحال و بختیاری 761
  • خراسان جنوبی 309
  • خراسان رضوی 668
  • خراسان شمالی 166
  • خوزستان 384
  • زنجان 310
  • سبک زندگی 309
  • سلامت 1895
  • سمنان 2082
  • سیاسی 6389
  • سیستان و بلوچستان 5
  • عکس 79
  • علمی و فناوری 3652
  • فارس 404
  • فرهنگ و هنر 5101
  • قزوین 547
  • قم 330
  • کاریکاتور 78
  • کردستان 538
  • کرمان 2091
  • کرمانشاه 478
  • کهگیلویه و بویراحمد 444
  • گلستان 315
  • گیلان 335
  • لرستان 18
  • مازندران 84
  • مرکزی 5
  • هرمزگان 398
  • همدان 603
  • یزد 160
famaserver

جدیدترین مقالات

  • والیبال ایران بازی را واگذار کرد
    والیبال ایران بازی را واگذار کرد 8 ساعت پیش
  • شهادت ورزشکار پدل ایران در پی حملات ددمنشانه رژیم غاصب صهیونی
    شهادت ورزشکار پدل ایران در پی حملات ددمنشانه رژیم غاصب صهیونی 8 ساعت پیش
  • استقلال با یک لژیونر به توافق رسید
    استقلال با یک لژیونر به توافق رسید 9 ساعت پیش
  • رونمایی از حریف تدارکاتی تیم ملی در فیفادی مهرماه
    رونمایی از حریف تدارکاتی تیم ملی در فیفادی مهرماه 9 ساعت پیش
  • رونمایی از حریف تدارکاتی تیم ملی در فیفادی مهرماه
    رونمایی از حریف تدارکاتی تیم ملی در فیفادی مهرماه 9 ساعت پیش

لینکهای پیشنهادی

سرور مجازی | خرید هاست | دانلود نرم افزار

میزبانی در هاست لینوکس فاماسرور