کرملین: اروپا حق ندارد روسیه یا چین را «رژیمهای استبدادی» بنامد

کرملین: اروپا حق ندارد روسیه یا چین را «رژیمهای استبدادی» بنامد
به گزارش سرویس بینالملل یولن، «دیمیتری پسکوف» سخنگوی ریاستجمهوری روسیه امروز (چهارشنبه) به ارائه توضیحاتی درباره تحولات اخیر حول اوکراین و روابط غرب با مسکو پرداخت.
پسکوف طی نشست خبری در کرملین درباره نشست خبری «ولودیمر زلنسکی» رئیسجمهور اوکراین و «امانوئل ماکرون» همتای فرانسوی او گفت که در صحبتهای آنها سیگنالهای مثبتی وجود داشت.
به نوشته وبگاه «ریانووستی» وی در اینباره توضیح داد: «از آنچه در کنفرانس مطبوعاتی گفته شد سیگنالهای مثبتی وجود داشت مبنی بر اینکه راهحل در اوکراین تنها میتواند مبتنی بر اجرای توافقهای مینسک باشد، که درست است. اما از سوی دیگر، ما هیچ کلمهای از رئیس جمهور زلنسکی نشنیدیم که آنها آمادهاند سریعاً کاری را انجام دهند که کییف باید مدت ها پیش انجام میداد».
این مقام روس ادامه داد: «ما چنین سخنانی را نشنیدیم. با این حال، موارد مثبت وجود داشت. بیایید بیشتر صبر کنیم، رؤسای جمهور با یکدیگر تماس خواهند گرفت و تصویر واضحتر خواهد شد».
پسکوف در پاسخ به سوالی درباره رزمایشهای نظامی روسیه و بلاروس به خبرنگاران گفت که تمرینات رزمی روسیه و بلاروس برای اولین بار نیست که برگزار نمیشود، اما اکنون میتوانند بزرگتر شوند، زیرا اوضاع متشنجتر است.
کرملین: به ساختار کشورها احترام میگذاریم و در امور داخلی آنها دخالت نمیکنیم.
بر این اساس، وی در اینباره اظهار داشت: «واقعیت این است که این رزمایشها با اولین تمرینات مشترکی که در قلمرو بلاروس برگزار میشود فاصله زیادی دارد. آنها به طور منظم در آنجا برگزار میشوند. بله، ممکن است مقیاس از قبل بزرگتر باشد، اما وضعیت بسیار متشنجتر است».
سخنگوی کرملین در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا این تمرینات برای روسیه رسمی است یا خیر، تاکید کرد: «هیچ تمرینی نمیتواند یک امر صوری باشد. بله، میتوان گفت که البته روسیه و بلاروس نیز با تهدیدهای بیسابقهای روبرو هستند که ماهیت و احتمالاً تمرکز آنها در حال حاضر متأسفانه بسیار بالاتر و بسیار خطرناکتر از قبل است».
به نوشته ریانووستی، پسکوف با بیان اینکه غرب موضع واحدی در قبال تحریمهای جدید علیه روسیه ندارد، گفت آنها هنوز تصمیم نگرفتهاند، برخی از پایتختها حمایت میکنند، برخی دیگر خیر.
وی در اینباره توضیح داد: «اظهارات بسیار متناقضی از کشورهای غربی میآید و در برخی پایتختها میگویند باید فوراً تحریمهایی علیه کشورمان اعمال شود، مشخص نیست چرا. پایتختهای دیگر میگویند که بدون آن روسیه تحریم نخواهد شد. به طور کلی در این مورد، بلکه خود غرب تصمیم نگرفته است، اما این واقعیت که عناصر غیرقابل پیشبینی در اینجا مشهود است، یک واقعیت است».
این مقام روس در بخش دیگری از صحبتهایش نیز اعلام کرد که وضعیت اطراف اوکراین باعث افزایش نوسانات در بازارها میشود و بر ماهیت بورسها پیشبینی میشود.
پسکوف تصریح کرد: «ریسکهای اقتصادی وجود دارد که همه با آن روبرو هستند. زیرا این تنش بر روحیه بازارها و بورسهای کشور ما و سایرین تأثیر میگذارد. بازارهای بورس در همه جای اروپا بسیار بسیار واضح واکنش نشان میدهند. این افتها جای خود را به افزایش قیمتها میدهند».
پسکوف: کشورهای غربی درباره تحریم روسیه موضع واحد نداشته و هنوز تصمیمی نگرفتهاند.
ریانووستی به نقل از وی نوشت: «در صورت جلوگیری از زوال اقتصاد، کشور دارای مجموعه برنامههای توسعه و برنامههای توسعه ملی است. همچنین اقداماتی وجود دارد که با هدف حمایت از سرعت توسعه اقتصادی انجام می شود».
این مقام روس در ادامه به اظهارات «جوزپ بورل» مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در مورد استبدادی بودن روسیه و چین واکنش نشان داد.
بر این اساس، پسکوف ضمن مخالفت با این اظهارات که دولتهای فدراسیون روسیه و چین، «رژیم استبدادی» هستند، تاکید کرد که گمان نمیکند اتحادیه اروپا حق دارد چنین ارزیابیهایی از روسیه یا چین داشته باشد.
وی ادامه داد: «ما [با این اظهارات] کاملاً مخالفیم. اولاً، با این ارزیابی که ما در مورد رژیمهای استبدادی صحبت میکنیم؛ فکر نمیکنیم که اتحادیه اروپا حق دارد چنین ارزیابیهایی را به فدراسیون روسیه یا جمهوری خلق چین نسبت بدهد. ما دارای حاکمیت بزرگی هستیم، کشورهایی که سیستم سیاسی خود را دارند. ما به ساختار سایر کشورها احترام میگذاریم و در امور داخلی آنها دخالت نمیکنیم».
پیش از این نیز «سرگئی ریابکوف» معاون وزیر خارجه روسیه با هشدار درباره فروش تسلیحات آمریکایی به اوکراین، گفت استقرار سامانههای موشکی آمریکا در نزدیکی مرز ما، باجخواهی و اقدامی برای تحریک مسکو است. (جزئیات بیشتر)
از حدود دو ماه قبل رسانههای آمریکایی با اشاره به استقرار یکصد هزار نظامی روسی در مرز اوکراین، جوسازی و خبرسازی درباره احتمال حمله روسیه به اوکراین در اوایل سال جاری میلادی را آغاز کرده و موجب تشدید تنش در شرق اروپا شدهاند. روسیه اما بهمنظور کاهش تنشها پیرامون مسائل اوکراین، پیشنهاداتی در راستای تضمین امنیتی غربیها به روسیه از جمله عدم گسترش پیمان نظامی ناتو به سمت مرزهای این کشور و خروج نیروهای ناتو از این منطقه را مطرح کرده است.
انتهای پیام/ص