کرمان

گرامیداشت سالگرد شهادت حاج قاسم در دانشگاه شهید باهنر کرمان

گرامیداشت سالگرد شهادت حاج قاسم در دانشگاه شهید باهنر کرمان

به گزارش خبرگزاری یولن ؛ با حضور جمعی از خانواده شهدا و دانشگاهیان استان کرمان، مراسم گرامیداشت پنجمین سالگرد شهادت سردار حاج‌قاسم سلیمانی در تالار وحدت دانشگاه شهید باهنر کرمان برگزار شد.

در ابتدای این مراسم حسین اکبری‌فرد رئیس دانشگاه شهید باهنر کرمان ضمن عرض خیرمقدم به حاضرین و میهمانان ازجمله حجت‌الاسلام پناهیان و دیگر سخنرانان که دعوت جامعه دانشگاهی را پذیرفته و در این مراسم شرکت کرده‌اند، یاد و خاطره شهدا به‌ویژه سردار سلیمانی را گرامی داشت و افزود؛ این فرمانده شجاع و انسان آزاده از افتخارات جهان اسلام، استان کرمان و دانشگاه بزرگ شهید باهنر کرمان است.

رئیس دانشگاه شهید باهنر کرمان یادآور شد؛ سردار سلیمانی در دوره کارشناسی، دانشجوی ورودی سال ۱۳۷۰ رشته علوم‌اجتماعی دانشکده ادبیات وعلوم‌انسانی این دانشگاه بوده است و بعد از دانش‌آموختگی هم ارتباط خود را با جامعه دانشگاهی حفظ نمود و در موارد متعددی از اجرای طرح‌های علمی، پژوهشی و فرهنگی در مجموعه آموزش عالی به‌ویژه در استان کرمان حمایت نموده است.

اکبری‌فرد ضمن قدردانی از اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمان به جهت همکاری با پژوهشکده مکتب حاج قاسم سلیمانی و دانشگاه شهید باهنر به منظور برگزاری شایسته این مراسم خاطرنشان کرد، این ایام به هفته مقامت نام‌گذاری شده است و فرصت خوبی است تا با مرور ایثارگری‌های عزیزانمان در دوران دفاع مقدس و بعد از آن به ضرورت این مقوله و لزوم خودکفایی میهن عزیزمان که موجب بی‌نیازی در زمینه‌های مختلف می‌شود، اهتمام جدی داشته باشیم.

وی با تجلیل از بنیان‌گذاران دانشگاه، روانشاد مهندس علیرضا افضلی‌پور و همسرش استاد فاخره صبا و دیگر انسان‌های نیک‌اندیش که با سخاوتمندی و بلندنظری خود موجب ارتقای علمی و پیشرفت‌های پژوهشی در کشور شده‌اند. عزت و سربلندی ایران در منطقه را مرهون شجاعت ایثارگران و تلاش دانشمندانی دانست که تربیت‌یافته مکتب اسلام و انقلاب بوده و در سایه منویات مقام معظم رهبری (مدظله‌العالی) برای استقلال و امنیت کشور و رهایی ملت‌های مظلوم از هیچ تلاشی مضایقه نکرده‌اند.

در ادامه حجت‌الاسلام پناهیان با ابراز خرسندی از حضور در شهر کرمان و در جمع میزبانان و زائران پنجمین سالگرد شهادت سردار سلیمانی، موضوع سخنرانی خود را حیات و زندگی جاودانه بیان کرد و دین را بهترین برنامه زندگی توصیف نمود.

وی با اشاره به اینکه انسان مؤمن به دنبال حیات جاودانه است، در تفسیر آیه” وَلَا تَحْسَبَنَّ الَّذِینَ قُتِلُوا فِی سَبِیلِ اللَّهِ أَمْوَاتًا بَلْ أَحْیَاءٌ عِنْدَ رَبِّهِمْ یُرْزَقُونَ” حیات جاودانه شهدا و بهره‌مندی آنها از رزق و نعمت بی‌پایان نزد خداوند متعال را تشریح نمود.

حجت‌الاسلام پناهیان خاطرنشان کرد؛ دین، طرف‌دار زندگی است و این باور غلطی است که انسان‌های متدین علاقه‌ای به زندگی ندارند! آنچه که در نگاه دینی، بی‌ارزش است؛ وابستگی به دنیا فانی و تعلقات دنیوی است. خداوند متعال، وجود همیشه زنده‌ای است که به انسان‌ها نیز نعمت حیات و زندگی داده است و به همین جهت در آیه ۳۲ سوره مبارکه مائده می‌فرماید؛ “مَنْ قَتَلَ نَفْسًا بِغَیْرِ نَفْسٍ أَوْ فَسَادٍ فِی الْأَرْضِ فَکَأَنَّمَا قَتَلَ النَّاسَ جَمِیعًا وَمَنْ أَحْیَاهَا فَکَأَنَّمَا أَحْیَا النَّاسَ جَمِیعًا” بنابراین چون شهدا در راه نجات جان انسان‌های دیگر خود را فدا می‌کنند، به فیض عظیم شهادت می‌رسند؛ لذا علاوه بر بهره‌مندی از ثواب عظیم به حیات جاودان هم دست پیدا می‌کنند و برای همیشه زنده هستند.

وی در ادامه صحبت‌های خود تصریح کرد؛ دشمنان نمی‌خواهند جامعه دینی به سعادت اخروی و زندگی سعادتمند دست پیدا کند؛ بنابراین با شیوه‌های مختلف سعی می‌کنند تا انسان‌ها را درگیر مادیات و تعلقات دنیوی کنند. آنها تلاش می‌کنند تا با ایجاد فساد، انگیزه زندگی را از ما بگیرند و کاری انجام دهند که زندگی ارزش واقعی خود را از دست بدهد.

حجت‌الاسلام پناهیان با بیان خاطراتی از دوران دفاع مقدس و ارتباط با رزمندگانی که به ایمان واقعی دست یافته بودند، برخی از آنها را مصداق شهدای زنده توصیف کرد و با اشاره به جمله سردار سلیمانی که گفته بود “تا شهید نباشی، شهید نخواهی شد”، بیان داشت؛ افرادی از جمله این سردار عزیز، معنای واقعی زندگی را درک کرده بودند و با رهایی از تعلقات دنیوی راه دوستان شهیدشان را پیش گرفتند تا عاقبت‌به‌خیر شدند. بنابراین اگر ما هم بخواهیم به زندگی جاودانه دست پیدا کنیم بهترین روش زندگی، مأنوس بودن با شهدا و الگوبرداری از راه و روش آنها است.

حجت‌الاسلام حسن عسکری نماینده دفتر نهاد مقام معظم رهبری در دانشگاه شهید باهنر کرمان نیز ضمن گرامیداشت ولادت حضرت امام محمدباقر (ع) و آغاز ماه پرخیروبرکت رجب بیان داشت: نکته اساسی نظام زندگی یک انسان، توجه به مفهوم زندگی است. اگر کسی حقیقت زندگی را به‌درستی درک نکند، بهره‌ای از آن نبرده و دچار خسران عظیمی خواهد شد.

وی افزود؛ یکی از مصادیق شهادت در قرآن کریم، خروج انسان از منزل به منظور تحصیل علم و یا کسب معاش و روزی حلال برای خود و خانواده و البته با نیت جلب رضایت خداوند متعال است. اگر انسانی با این شرایط در مسیری گام بردارد و مرگ وی فرارسد، به تعبیر قرآن کریم شهید محسوب می‌شود. بنابراین رسیدن به مقام شهدا به‌شرط قدم برداشتن در راه کسب رضایت خداوند متعال، کار سخت و دشواری نیست و امیدواریم همه ما این توفیق را داشته باشیم تا هم به شناخت صحیحی از زندگی دست پیدا کنیم و هم با نیت خالص و کسب رضایت خداوند متعال زندگی کنیم.  

 لازم به ذکر است این مراسم با مداحی، شعرخوانی، پخش نماهنگ و خاطره‌گویی نیز همراه بود.

46

مجله خبری یولن

دانلود نرم افزار

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا