گزارش تصویری| کبوتر ۱۰۰ میلیارد تومانی و دیگر کفترهای نادر جهان
گزارش تصویری| کبوتر ۱۰۰ میلیارد تومانی و دیگر کفترهای نادر جهان
به گزارش خبرگزاری یولن، کبوترها پرندگانی هستند که بدون دورخیز به صورت عمودی از زمین بلند میشوند؛ رنگهایی را میبینند که ما نمیتوانیم ببینیم، صداهایی را میشنوند که ما نمیشنویم و با مکانیسمهایی که به پدیدههای کوانتومی، میدان مغناطیسی زمین و وضعیت ستارگان در آسمان شب بستگی دارد، راه خود را تا صدها کیلومتر دورتر از خانه پیدا میکنند.
علاوه بر این، کبوترها در شهرهای سراسر جهان یافت میشوند و نسل آنها از پرندهای به نام کبوتر چاهی که مردم مدتها پیش آن را اهلی کردند، سرچشمه میگیرد.
همچنین شواهدی وجود دارد که کبوترهای وحشی از ۶۷ هزار سال پیش منبع غذای اصلی نئاندرتالها و انسانهای مدرن بودند. کبوترهای اهلی در تمدنهای مختلف، از رومیان باستان گرفته تا چنگیز خان مغول، خدمات ارزشمندی به انسانها ارائه میکردند و حتی در برههای نماد ثروت و قدرت بودند.
در برخی از نقاط جهان، سریعترین کبوترها هنوز در مسابقات شرکت میکنند و جایزه میبرند؛ سال ۲۰۲۰، یک کبوتر مسابقهای به نام «نیو کیم» با قیمت حدود ۱٫۹ میلیون دلار در یک حراجی در بلژیک به فروش رفت.
با توجه به آنکه هرلحظه با کبوترها چشم تو چشم میشویم، تصور دنیایی بدون آنها ممکن است دشوار باشد؛ اما حتی این پرندگان سازگار نیز از انقراض مصون نیستند.
سال ۱۸۰۰، کبوتر مهاجر (Ectopistes migratorius) با جمعیت ۳ میلیاردی یکی از پرتعدادترین پرندگان جهان بود، اما پس از آن در کمتر از یک قرن، به لطف گرسنگی سیریناپذیر انسانها برای گوشت ارزانقیمت پرنده همراه با جنگلزدایی گسترده، این گونه از حیاتوحش ریشهکن شد؛ بهطوریکه آخرین کبوتر مهاجر به نام «مارتا» سال ۱۹۱۴ در اسارت در باغ وحش سینسیناتی جان سپرد.
منبع: nationalgeographic
۲۲۷۲۲۷
مجله خبری یولن