به گزارش یولن از تارنمای تحلیلی نشنال اینترست، دونالد ترامپ در مراسم آغاز دوره ریاستجمهوریاش در ۲۰ ژانویه ۲۰۲۵ (۳۰ دی ۱۴۰۳) در تماس تصویری با نیروهای آمریکایی مستقر در پایگاه هامفریز کره جنوبی، با یادآوری رابطهاش با رهبر کره شمالی گفت: رابطه خوبی با کیم جونگاون داشتم، هرچند آدم سرسختی است. این اظهارات نشانهای از تمایل ترامپ به ازسرگیری گفتوگوها با پیونگیانگ بود.
به گزارش ایرنا، با این حال، شرایط امنیتی امروز شبهجزیره کره با سال ۲۰۱۸ میلادی (۱۳۹۷ شمسی) متفاوت است. در آن زمان، کره جنوبی نقشی کلیدی در برگزاری نخستین نشست تاریخی میان آمریکا و کره شمالی ایفا کرد. اما در دوره ریاستجمهوری یون سوکیول، روابط دو کره به پایینترین سطح رسید و خطر وقوع درگیری نظامی افزایش یافت.
در ۱۳ خرداد ۱۴۰۴، با رأی دادگاه قانون اساسی کره جنوبی، یون از سمت خود برکنار و لی جهمیونگ بهعنوان رئیسجمهور جدید انتخاب شد. وی وعده داده با بازسازی کانالهای ارتباطی میان دو کره، خطرات را کاهش دهد و فضای لازم برای مذاکرات احتمالی میان ترامپ و کیم را فراهم آورد.
در همین راستا، دولت لی اقداماتی عملی برای کاهش تنش انجام داده است؛ از جمله توقف پخش بلندگوهای تبلیغاتی و جلوگیری از ارسال بالنهای تبلیغاتی به کره شمالی. این اقدامات با واکنش مشابه پیونگیانگ همراه شد. وزارت دفاع کره جنوبی نیز طرح احیای «توافقنامه جامع نظامی» را ارائه داده است.
لی همچنین با کاهش تمایلات هستهای در سئول، مانع مشروعیتیابی زرادخانه اتمی پیونگیانگ شده است. وی و حزب دموکرات مخالف استقرار تسلیحات هستهای آمریکایی در کره جنوبی بودهاند و تأکید دارند تا زمانی که بازدارندگی گسترده آمریکا برقرار باشد، نیازی به تسلیحات هستهای نیست.
در مقابل، حزب محافظهکار «قدرت مردم» طی سه سال گذشته از گزینه هستهای حمایت کرده بود. در حالی که تنها یک نماینده دموکرات از سلاح هستهای حمایت علنی کرده است، اکثریت این حزب همچنان پایبند به اصل خلع سلاح هستهای در شبهجزیره هستند.
در شرایطی که آمریکا همزمان با بحرانهای اوکراین، ایران و خاورمیانه روبهروست، دولت جدید کره جنوبی با ایجاد ثبات راهبردی میتواند زمینه را برای ازسرگیری گفتوگوهای ترامپ و کیم هموار کند. بنا به تحلیل ناظران، روابط دو کره همچنان مهمترین عامل در موفقیت یا شکست مذاکرات واشنگتن و پیونگیانگ محسوب میشود.
۳۱۰۳۱۰