گیلان با عدم هماهنگی در سیاستگذاریها مواجه است
گیلان با عدم هماهنگی در سیاستگذاریها مواجه است
به گزارش خبرنگاریولن گیلان قاسم رضائیان، رئیس اتاق رشت صریح کرد: در حال حاضر منطقه گیلان با عدم هماهنگی در سیاستگذاریها، مواجه است، این موضوع موجب میشود که برخی از ظرفیتهای استان بهطور کامل شناسایی و بهرهبرداری نشوند. نکته دیگری که باید مورد توجه قرار گیرد، ضعف در زیرساختهاست.
توسعه زیرساختهای حملونقل، انرژی، آب و فاضلاب، ارتباطات و اینترنت در بسیاری از نقاط استان گیلان هنوز به سطح مطلوب نرسیده است. این مشکلات میتواند مانعی بزرگ در جذب سرمایهگذاران و توسعه صنایع مختلف باشد.
این فعال اقتصادی کمبود نیروی کار ماهر در این منطقه را به عنوان چالش دیگری که در سطح استان با آن مواجه هستند، نام برد و تأکید کرد: گیلان با مشکل کمبود نیروی کار ماهر در برخی از صنایع روبهرو است. بسیاری از واحدهای تولیدی استان به نیروی انسانی ماهر نیاز دارند که قادر به ارتقای کیفیت تولیدات و ایجاد نوآوری باشند.
در کنار همه این مشکلات، چالشهای زیستمحیطی مانند آلودگی آب و خاک، تخریب جنگلها و کاهش منابع آبی، نیز مطرح است که میتواند تهدید جدی برای توسعه پایدار استان گیلان باشد. عضو هیات نمایندگان اتاق ایران فقدان برنامهریزی مدون و منسجم و نبود مطالعات دقیق، عمیق و کامل در حوزه توسعه منطقهای و آمایش سرزمینی را یک چالش جدی مطرح کرد و افزود: اینعدم بازنگری موجب شده تا استان نتواند بهطور بهینه از ظرفیتهای خود بهرهبرداری کند. رضائیان پیشنهاد داد: برای تحقق توسعه پایدار استان لازم است برنامهریزیهای آمایشی و توسعهای مورد بازنگری قرار گیرد. در واقع بازنگری در آمایش سرزمینی استان گیلان و تطبیق آن با تحولات جدید اقتصادی، اجتماعی و زیستمحیطی ضروری است. این بازنگری باید بهگونهای انجام شود که ظرفیتهای مختلف استان از جمله کشاورزی، شیلات، صنعت و گردشگری بهطور متوازن و پایدار توسعه یابند.
او تقویت زیرساختها از جمله توسعه زیرساختهای حملونقل (جادهای، ریلی و دریایی)، ارتقای کیفیت خدمات عمومی (آب، برق، گاز، اینترنت) را خواستار شد و افزود: توسعه و تقویت زیرساختها موجب میشود جذب سرمایهگذاران و بهبود شرایط زندگی در مناطق مختلف استان بهبود پیدا کند. عضو هیات نمایندگان اتاق ایران حمایت واقعی از بخش خصوصی و ارتقای سطح همکاریها برای ایجاد فضای مناسب در محیط کسبوکار، ایجاد مشوقها و تسهیلات مالی برای کارآفرینان و صنایع کوچک و متوسط، را مورد تأکید قرار داد. رئیس اتاق رشت، آموزش و توسعه نیروی انسانی ماهر، توسعه فناوریهای جدید و تمرکز روی بخش تحقیق و توسعه و حمایت از گردشگری پایدار و بومگردی را نیز پیشنهاد داد و افزود: با بهکارگیری استراتژیهای مناسب و همکاریهای مشترک بین دستگاهها و بخشهای مختلف، میتوان گیلان را به عنوان یک نمونه موفق از توسعه پایدار منطقهای معرفی کرد.
46
مجله خبری یولن