۱۷ آبان و مهمترین اخبار کرونایی استانها
به گزارش روز دوشنبه گروه اخبار استان ها ، بر اساس آخرین رنگبندی منتشر شده از شهرهای مختلف کشور، ۳۳ شهرستان در وضعیت قرمز هستند که شهرهایی در استانهای آذربایجان شرقی و غربی، اصفهان، ایلام، خراسانهای جنوبی، رضوی، و شمالی، سمنان، سیستان و بلوچستان، فارس، کردستان، کرمان، کرمانشاه، لرستان، مرکزی، و یزد را شامل میشوند.
همچنین در حال حاضر ۹۵ شهرستان در وضعیت نارنجی، ۲۲۰ شهرستان در وضعیت زرد، و ۱۰۰ شهرستان در وضعیت آبی قرار دارند. رنگبندی مناطق در شرایطی اعلام شده است که به گفته کارشناسان، احتمال جابهجایی آنها و تغییر رنگ مناطق کمخطر به پرخطر بسیار زیاد است.
در رنگبندیهای جدید تعداد شهرهای نارنجی افزایشی بوده است که حکایت از افزایش بیماران بستری در آن شهرها دارد. ولی از آنجایی که شهرهای بزرگی همچون تهران هنوز روند کاهشی دارند، در مجموع در کشور هنوز هم روند بیماری افزایشی نشده است.
در همین حال وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از تزریق ۹۵ میلیون دز واکسن به مردم خبر داده است
به گفته بهرام عین اللهی، از ۹۵ میلیون دز واکسن تزریق شده، ۸۲ درصد دز اول و ۳۸ درصد نیز ۲ دز را دریافت کرده اند و تا پایان آبان ماه سال جاری، آمار تزریق ۲ دز واکسن به ۸۰ درصد می رسد.
وی با بیان این کهبزودی جشن تزریق واکسن به ۸۰ درصد جامعه را خواهیم گرفت، تاکید کرد که باید به زندگی با کرونا عادت کنیم.
به واقع تسریع در واکسیناسیون باعث شده تا حدودی بیماری کووید ۱۹ در کشور کنترل شود و کاهش آمار ابتلا و فوتی ها نشان دهنده همین مساله است اما این بدان معنا نیست که بیماری از بین رفته است .
آخرین وضعیت کرونایی استانها
بر اساس اعلام معاون بهداشتی شبکه بهداشت و درمان دامغان ، روند ابتلا به ویروس کرونا در این شهرستان افزایشی نیست و ثابت و به مرور رو به کاهش است.
علی خرسندی افزود: از زمان ورود دامغان به شرایط قرمز کرونایی از اوایل هفته گذشته تاکنون، شرایط نسبتا کنترل شده و تعداد مراجعات و ابتلا کاهش یافته است.
طبق جدیدترین رنگ بندی سامانه ماسک، شهرستان دامغان در کنار شاهرود قرمز تیره، شهرستانهای سمنان و گرمسار در وضعیت نارنجی و شهرستانهای مهدیشهر، آرادان، سرخه و میامی نیز در وضعیت زرد کرونایی قرار دارند.
رییس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی زاهدان نیز در همین ارتباط گفت : با افزوده شدن ۲۱۱ مورد جدید کرونا طی شبانه روز گذشته در سیستان و بلوچستان شمار مبتلایان این ویروس در استان به ۱۲۹ هزار و ۸۸۶ نفر رسیده است.
دکتر سید محمد هاشمی شهری اظهارداشت: در شبانهروز گذشته فوتی ناشی از کرونا در سیستان و بلوچستان گزارش نشد.
از استان اردبیل گزارش شده است که آمار جانباختگان کرونا در این استان برای هفتمین بار طی سه ماه اخیر به صفر رسید و مجموع فوتیهای پنج موج شیوع بیماری کووید.۱۹ در این استان در رقم ۲ هزار و ۵۳۶ نفر باقی ماند.
به رغم کاهش شمار فوتی های کرونا در استان اردبیل، شمار بستری همزمان افراد مبتلا به کرونا در مراکز درمانی استان اردبیل به صورت آرام در حال افزایش بوده و در شبانه روز گذشته به ۱۹۳ رسیده است.
بر اساس اعلام رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی استان اردبیل ، روند نزولی شیوع بیماری کووید.۱۹ در این استان که از پنج هفته پیش آغاز شده بود، متوقف شده و شمار مبتلایان جدید، مراجعه به مراکز درمانی و بستری همزمان مبتلایان در این استان نیز به صورت نسبی در حال افزایش است.
دکتر شهرام حبیبزاده گفت : شمار مبتلایان جدید بستری در مراکز درمانی استان بسیار نوسان دارد به طوری که طی یک هفته اخیر بین ۱۶ تا ۴۵ فرد مبتلا متغیر بوده است.
در همین حال در گلستان، مدیر پیشگیری و مبارزه با بیماریهای مرکز بهداشت استان از تزریق بیش از ۲ میلیون دز واکسن در استان خبر داد و گفت که این تعداد دستکم ۷۷۵ هزار نفر دز دوم واکسن را دریافت کردند.
علی باقری اظهارداشت: امروز مجموع تزریقات نوبت اول و دوم و سوم واکسن کرونا در استان گلستان به ۲ میلیون و ۴۳ دُز رسیده است.
وی روند انجام واکسیناسیون در منطقه مطلوب ذکر و اضافه کرد: تاکنون یک میلیون و ۲۰۴ هزار نفر در استان نوبت اول واکسن کرونا را دریافت کردند و نوبت سوم واکسن به یک هزار و ۶۳۹ گلستانی تزریق شده است.
از رشت نیز گزارش شده است که ۸۸.۲ درصد جمعیت بالای ۱۲ سال شهرستان رشت به تعداد ۶۹۷ هزار و ۵۸۵ نفر دز یک واکسن کرونا را دریافت کرده اند.
علی فتح اللهی فرماندار رشت در این خصوص گفت که ۶۹ درصد جمعیت شهرستان به تعداد ۵۴۶ هزار نفر دز دوم واکسن کرونا را دریافت کرده اند.
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی تبریز نیز با اعلام اینکه ۸۵ درصد جمعیت آذربایجانشرقی دُز اول واکسن کرونا را دریافت کرده اند، گفت: ۶۷ درصد جمعیت استان هم هر ۲ دُز واکسن را تزریق کرده اند و برای رسیدن به ضریب ایمنی بالا باید ۸۰درصد جمعیت هر ۲ دُز را دریافت کنند.
دکتر بهمن نقی پور اظهار کرد: ۸۱ درصد دانش آموزان ۱۲ تا ۱۷ سال آذربایجان شرقی واکسینه شدهاند و آماده رفتن به مدرسه هستند.
بر اساس مصوبات ستاد کرونا برای بازگشایی مدارس و دانشگاه ها از اول آذر ماه امسال فاصله اعلام شده برای چینش صندلی های دانش آموزان و دانشجویان ۱.۵ متر بوده و ساعت حضور در کلاس ها هم کاهش پیدا کرده است.
به گفته معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی آبادان نیز از ۲۷ هزار و ۷۶۴ نفر جمعیت روستایی شهرستانهای آبادان، خرمشهر و شادگان که باید علیه کرونا واکسینه شوند تاکنون ۱۶ هزار و ۵۳۰ نفر دُز اول واکسن را دریافت کردند.
ساسان قربانی اظهار داشت: تاکنون ۶۰ درصد از جمعیت روستایی در شهرستانهای آبادان، خرمشهر و شادگان علیه کرونا واکسینه شدند.
وی با اشاره به استقبال اندک جمعیت روستایی جنوب غرب خوزستان از دُز دوم واکسن افزود: از تعداد ۱۶ هزار و ۵۳۰ نفری که دُز اول واکسن کرو نا را دریافت کرده اند فقط ۹ هزار و ۳۰۶ نفر برای دریافت دُز دوم واکسن اقدام کردند.
همچنین بر اساس اعلام رییس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی استان زنجان نیز میزان رعایت پروتکلهای بهداشتی در اماکن و مراکز این استان ۴۴.۸۵ درصد رسیده است و در این میان از ابتدای شیوع کرونا تاکنون نانواییها و مسافربرهای درون شهری کمترین میزان رعایت پروتکلها را به خود اختصاص داده است.
دکتر پرویز قزلباش با اشاره به اینکه میزان مراجعات افراد مشکوک و مبتلا به کرونا به مراکز ۱۶ ساعته استان در هفته سوم مهرماه هفت هزارو ۶۴۱ نفر بوده است، اضافه کرد: این رقم در هفته چهارم مهر روند کاهشی ۶ هزار و ۱۵۱ نفری را ثبت کرد، اما در هفته دوم آبان روند افزایشی ۶ هزارو ۷۵۹ نفری داشت.
این مسوول با بیان اینکه یک سناریو پیش رو این است که روند افزایش بیماران سرپایی طی هفته های آینده یک زنگ خطر جدی برای استان محسوب می شود، گفت: به فاصله نه چندان دور، احتمال افزایش بستری های کرونایی در استان وجود دارد و بطور طبیعی تاثیر مستقیمی بر رنگ بندی شهرهای استان خواهد داشت.
مدیرکل آموزش و پرورش استان قزوین نیز گفت: از ابتدای طرح واکسیناسیون عمومی تاکنون ۸۶ درصد دانشآموزان ۱۲ تا ۱۸ سال استان علیه بیماری کرونا واکسینه شدهاند.
حسنعلی اصغری تعداد دانش آموزان ۱۲ تا ۱۸ ساله را ۱۲۶ هزار نفر اعلام کرد و افزود: البته بازگشایی مدارس منوط به انجام واکسیناسیون دانشآموزان نیست.
بر اساس گزارش رییس کارگروه اطلاع رسانی ستاد دانشگاهی مقابله با کرونا در آذربایجان غربی ، بستری شدگان روزانه سندرم حاد تنفسی در استان طی ۲۴ ساعت گذشته به ۱۲۶ نفر رسید که کمترین رقم طی ۱۵ هفته ( سه ماه و نیم) اخیر بوده است.
علی احمد آقاپور افزود: در این مدت تعداد بستری شدگان روزانه کرونا در آذربایجان غربی به نزدیکی های ۴۶۰ نفر هم رسیده بود ولی طی روزهای اخیر، کاهش خوبی داشته به طوری که در ۲۴ ساعت گذشته به یک چهارم دوره اوج رسیده است.
بر اساس اعلام معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی لرستان ، سه بیمار مبتلا به کرونا طی شبانه روز گذشته در این استان جان باختند و شمار قربانیان به ۲ هزار و ۶۱۱ نفر رسید.
مریم کوشکی گفت : همچنین ۲۲۱ بیمار جدید مبتلا به کووید ۱۹ طی شبانه روز گذشته در این استان شناسایی شده و تعداد مبتلایان هم به ۱۹۳ هزار و ۱۴۹ نفر رسیده است.
کرونا در شبانه روز گذشته چهار خانواده ایلامی را عزادار کرد و با احتساب این چهار مورد مجموع فوتی های استان به یک هزار و ۱۴۱ نفر افزایش یافت.
همچنین در ۲۴ ساعت گذشته ۱۰۵ مورد ابتلای جدید کرونا در ایلام شناسایی شد و مجموع مبتلایان استان ۶۴ هزار و ۶۸۴ نفر است.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه بویراحمد نیز از تزریق ۸۴۱ هزار و ۶۱۵دُز واکسن در این استان خبر داد و گفت: با تلاش شبانه روزی کادر درمانی تاکنون ۷۶.۳ درصد واکسن تحویلی تزریق شده است.
مهدی بانشی اظهار داشت: یک میلیون و ۱۰۲ هزار و ۳۲۸ دُز واکسن از ابتدای شروع واکسیناسیون تاکنون به استان کهگیلویه و بویراحمد وارد شده است.
روند افزایشی کرونا در این استان از حدود سه هفته پیش به علت کاهش دستورالعمل های بهداشتی شتاب گرفته و در مسیر صعودی قرار دارد.
رییس دانشگاه علوم پزشکی قم نیز با بیان اینکه یک هزار و ۴۰۸ نفر از کادر درمان این استان دُز سوم واکسن کرونا را دریافت کردند، گفت: بهزودی افراد بالای ۶۰ سال نیز میتوانند دُز سوم را تزریق کنند.
محمدرضا قدیر افزود: تاکنون یکمیلیون و ۱۷۲ هزار و ۳۵۵ دُز واکسن کرونا در استان تزریق شده که ۷۳۲ هزار و ۹۷۳ نفر دُز اول و ۴۳۷ هزار و ۹۷۴ نفر نیز دُز دوم را دریافت کردهاند.
وضعیت کرونایی قم که از ۲۳ تیرماه امسال در وضعیت قرمز از نظر شیوع کرونا قرار گرفته بود، بر اساس رنگبندی اپلیکیشن ماسک، از بیستم شهریورماه جاری وارد مناطق پرخطر و نارنجی کرونایی شد و از ۳۰ مهرماه به رنگ زرد درآمد.
کرونا جان ۱۴۰ هموطن دیگر را گرفت
وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اعلام کرد: ۱۴۰ نفر دیگر طی ۲۴ ساعت گذشته جان خود را بر اثر کرونا از دست دادند.
بر اساس اعلام وزارت بهداشت، از دیروز(یکشنبه) تا امروز دوشنبه ۱۷ آبان ۱۴۰۰ و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، ۸ هزار و ۳۴۱ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شد که یک هزار و ۱۶۴ نفر از آنها بستری شدند.
مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به ۵ میلیون و ۹۹۶ هزار و ۱۵۵ نفر رسید.
طی ۲۴ ساعت گذشته، ۱۴۰ بیمار کووید۱۹ جان خود را از دست دادند و مجموع جان باختگان این بیماری به ۱۲۷ هزار و ۴۳۹ نفر رسید.
همچنین تا کنون ۵ میلیون ۶۱۵ هزار و ۴۶۰ نفر از بیماران، بهبود یافته و یا از بیمارستانها ترخیص شده اند.
سه هزار و ۶۶۹ نفر از بیماران مبتلا به کووید۱۹ در بخش های مراقبت های ویژه بیمارستانها تحت مراقبت قرار دارند.
۳۶ میلیون و ۳۹۱ هزار و ۷۷۸ آزمایش تشخیص کووید۱۹ نیز تا کنون در کشور انجام شده است.
تا کنون ۵۵ میلیون و ۳۱۹ هزار و ۷۹۵ نفر دُز اول، ۳۹ میلیون و ۴۶۵ هزار و ۹۵۸ نفر دُز دوم و ۱۹۸ هزار و ۶۳۴ نفر، دُز سوم واکسن کرونا را تزریق کرده اند و مجموع واکسن های تزریق شده در کشور به ۹۴ میلیون و ۹۸۴ هزار و ۳۸۷ دُز رسید.
در شبانه روز گذشته، ۷۸۳ هزار و ۱۱۴ دُز واکسن کرونا در کشور تزریق شد.