کرمان

100 هزار هکتار اراضی دولتی کرمان در تصرف اشخاص/ لزوم اجرای طرح پایش تصویری آنلاین

100 هزار هکتار اراضی دولتی کرمان در تصرف اشخاص/ لزوم اجرای طرح پایش تصویری آنلاین

به گزارش یولن از کرمان، یدالله موحد رئیس کل دادگستری استان کرمان ظهر امروز در نشست حفظ حقوق بیت‌المال به‌مناسبت هفته منابع طبیعی اظهار کرد: اداره کل منابع طبیعی استان کرمان خدمات ارزشمندی در سال‌های گذشته و به‌ویژه در سال جاری داشته است و امیدواریم این تجربیات، ذخیره ارزشمندی برای برداشتن گام‌های بلندتر در آینده باشد.

وی با بیان اینکه مواهب الهی که در اختیار بشر قرار دارد، آب، خاک و هوا اگر برای بهره‌برداری از مخلوقلت الهی به‌ویژه بشر است و باید مدیریت شود، گفت: اگر بهره‌برداری از این عناصر حیاتی به خوبی مدیریت نشود، کشور و جامعه بشری باید انتظار یک خسارات غیرقابل جبرانی را داشته باشد.

رئیس کل دادگستری استان کرمان ادامه داد: اگر امروز سطح وسیعی از خاک کره زمین را در کشورمان در اختیار داریم، بنابراین حاکمیت و مردم باید از آن بهره ببرند و این بهره‌برداری باید مناسب، به‌جا، به‌موقع و با کیفیت بالا برای رشد و توسعه کشور باشد.

موحد تصریح کرد: اگر نتوانیم، حفاظت از این منابع خدادادی را انجام دهیم، این سرمایه را از دست می‌دهیم و خسارات بسیار سنگینی را باید متحمل شویم، زیرا اگر از منابع طبیعی حفاظت نشود، سیلاب و سیل‌های زیان‌بار و خسارت‌آوری را شاهد خواهیم بود.

وی اضافه کرد: اگر از جنگل‌ها و مراتع به‌خوبی مراقبت نکنیم، ریزگردها و هوای آلوده جایگزین آن و تنفس ما با مشکل مواجه می‌شود بنابراین منابع طبیعی و محیط زیست باید مورد حفاظت قرار گیرد.

تصرف ۱۰۰ هزار هکتار اراضی دولتی در کرمان

رئیس کل دادگستری استان کرمان متذکر شد: در حوزه مدیریت منابع دچار خلا‌های جدی هستیم و آنچه که به‌عنوان آسیب به آن می‌پردازیم به‌علت سوء‌مدیریت در حوزه بهره‌برداری از این منابع است.

موحد ابراز کرد: ۱۰۰ هزار هکتار اراضی دولتی به تصرف اشخاص درآمده است و مجوز بهره‌برداری از آب‌های زیرزمینی را هم داده‌ایم و این آب‌ها به درختان ثمرده تبدیل شده‌اند و این در شرایطی‌ است که امروز می‌خواهیم برای قلع و قمع آن اقدام کنیم و آنها را به‌دولت برگردانیم و این تبدیل به یک چالش و معضل می‌شود، زیرا حکم صادر شده اما به مرحله اجرا درنمی‌آید.

وی بیان کرد: طرح کاداستر یا قانون جامع حدنگار اگر با سرعت پیش نرود و مالکیت‌ها تثبیت نشود باید تعرض به اراضی دولتی و حقوق بیت‌المال را شاهد باشیم و دستگاه‌های متولی سال‌های سال درگیر این بحث باشند.

رئیس کل دادگستری استان کرمان خواستار اجرای سریع، قاطع و دقیق طرح کاداستر در استان کرمان شد و تصریح کرد: دستگاه قضایی در حالی شانه زیر بار مسؤولیت سنگین طرح کاداستر داده که مربوط به دولت بوده و این طرح خوب هم پیش رفته است و اگر با این سرعت ادامه یابد به نتیجه مطلوب می‌رسد.

موحد اضافه کرد: باید طی سال آینده برنامه‌ای برای تعیین‌تکلیف اراضی اختلافی در حوزه‌های مختلف داشته باشیم و بستر و حریم رودخانه‌ها نیز توسط دستگاه‌های ذیربط مشخص شود.

وی عنوان کرد: اختلافات بین سازمان‌ها و نهادهای مختلف به‌ویژه در تعیین حریم شهرها و اراضی را شاهد هستیم و طرح هادی روستایی را باید اجرا کنیم زیرا خلاءهایی که وجود دارد، اجازه می‌دهد سودجویان به اراضی دولت تعرض کنند.

این مقام ارشد قضایی با اشاره به اینکه ساماندهی چاه‌های غیرمجاز باید دستور کار قرار گیرد، افزود: همه دستگاه‌ها برای پرونده‌های قلع و قمع در اجرای احکام دادگستری اقدام کنند زیرا در غیر این صورت دیگر مردم احکام را جدی نمی‌گیرند و حُرمت‌شکنی برای تصمیات حاکمیتی به‌وجود می‌آید.

موحد از تصرف اراضی دولتی توسط دستگاه‌های دولتی سخن به‌میان آورد و تصریح کرد: هم‌اکنون شاهد قلع و قمع تصرفاتی هستیم که توسط دستگاه‌های دولتی و حکومتی تصرف شده‌اند.

لزوم اجرای طرح پایش تصویری آنلاین در اراضی کرمان

وی ابراز کرد: پروژه‌هایی در دولت تصویب می‌شود و وقتی به مرحله اجرا می‌آید، می‌بینیم دستگاه‌ها با هم دعوا دارند و هماهنگی در طرح‌های عمرانی باید وجود داشته باشد.

رئیس کل دادگستری استان کرمان همچنین رفع تصرف از اراضی حومه شهر را مورد تاکید قرار داد و بیان کرد: همکاری بین دستگاه قضایی و اداره راه و شهرسازی استان کرمان موجب رفع تصرف از ۸۰ هکتار اراضی محله صنعتی شهر کرمان شد و برای طرح ملی جهش مسکن در اختیار قرار گرفت.

موحد در پایان سخنان خود گفت: طرح پایش تصویری آنلاین در استان کرمان باید هرچه سریع‌تر اجرا شود زیرا این سامانه کارکرد پیشگیرانه فوق‌العاده بالایی دارد.

دادخدا سالاری دادستان عمومی و انقلاب کرمان نیز در این نشست اظهار کرد: عدم اجرای طرح حدنگار یا کاداستر یک ترک فعل محسوب می‌شود و مدیران باید به این مسئله توجه داشته باشند.

وی ابراز کرد: سازمان بازرسی استان کرمان برای رفع موانع طرح‌های سرمایه‌گذاری در استان اقدامات مطلوبی را انجام داده است.

صدور ۵ و نیم میلیون هکتار سند اراضی دولتی در استان کرمان

در همین حال مهدی رجبی‌زاده مدیرکل آبخیزداری و منابع طبیعی استان کرمان گفت: ما یک اداره اجتماع‌محور هستیم و از اقشار مختلف جامعه به سراغ ما می‌آیند و یا ما سراغش می‌رویم و حدنگاری اراضی می‌تواند، رابطه ما و مردم را به‌درستی شکل دهد.

وی با اشاره به اینکه ۵ و نیم میلیون هکتار سند اراضی دولتی در استان کرمان صادر شده است از تثبیت ۱۲ و نیم میلیون هکتار اراضی خبر داد.

مدیرکل آبخیزداری و منابع طبیعی استان کرمان اضافه کرد: وظیفه اصلی منابع طبیعی، حفظ منابع پایه کشور است و امیدواریم بعد از اینکه از حدنگاری اراضی رها شدیم، وقت و اهتمام بیشتری برای منابع پایه بگذاریم.

رجبی‌زاده با تأکید بر اینکه آبخیزداری تنها راه نجات کشور از کم‌آبی است، عنوان کرد: باید جدیت در آبخیزداری داشته باشیم و با تامین اعتبار بحث آبخیزداری استان را به‌نقطه مطلوبی برسانیم.

وی با اشاره به اینکه ۴ میلیون هکتار مطالعه آبخیزداری در استان کرمان انجام شده است، اضافه کرد: حدود ۲۰۰ میلیون مترمکعب آب به سفره زیرزمینی می‌رسانیم.

مدیرکل آبخیزداری و منابع طبیعی استان کرمان از فعالیت ۱۶ ساله یگان حفاظت منابع طبیعی خبر داد و یادآور شد: از دو سال قبل به ما سرباز نمی‌دهند و امروز فقط ۶۰ نیرو در اختیار داریم که ۲۰ نفر هم نیروی شرکتی هستند.

رجبی‌زاده اضافه کرد: ۴۳۷ فقره پرونده داشتیم و یک هزار و ۴۱۴ هکتار از اراضی پس گرفته شده است و ۲۸ پرونده قطع درخت هم داشتیم و ۴۸ پرونده قضایی با ۱۰۰ هکتار را هم اجرا کردیم.

وی متذکر شد: تا بحث اراضی تصرفی که منبع آب قانونی هم دارند را در استان کرمان را حل و فصل نکنیم، مشکلات‌مان برطرف نمی‌شود زیرا ۱۰۰ هزار هکتار اراضی دولتی دست مردم بوده که آب آنها قانونی است.

مدیرکل آبخیزداری و منابع طبیعی استان کرمان تصریح کرد: در سال آینده باید یک برنامه استانی برای تعیین‌تکلیف اراضی تصرفی در بخش کشاورزی داشته باشیم، زیرا این زمین‌ها ارزش افزوده زیادی پیدا کرده است.

انشعابات شهرک گلستان شهر کرمان قانونی شود

همچنین احسان عراقی زاده مدیرکل راه و شهرسازی استان کرمان در این نشست اظهار کرد: ۱۸۰ مورد شامل ۲۶۷ هکتار به ارزش ۹۱۸ میلیارد تومان رفع تصرف از اراضی دولتی در استان کرمان طی سال جاری انجام شده است.

محمد طاهری مدیرعامل آب و فاضلاب شهری استان کرمان نیز در این نشست تصریح کرد: تابستان کرمان از هم‌اکنون آغاز شده است و روزهای گرم و کم‌آبی و خشکسالی را در پیش داریم.

وی ادامه داد: شهرک گلستان شهر کرمان از همه طرف محصور شده است و امکان توسعه حاشیه‌نشینی در این محدوده وجود ندارد و ۷۰۰ واحد مسکونی تجاری و .. دارد و از شبکه آب شرب بهره می‌برند و خدمات تلفن، برق و گاز را به‌صورت رسمی دارند، اما برای آب نه هزینه‌ای پرداخت می‌کنند و نه مجوز رسمی دارند بنابراین از دستگاه‌های ذی‌ربط تقاضا داریم، اجازه دهند انشعابات آنها قانونی شود.

انتهای پیام/۸۰۰۱۹/ق/س


دانلود نرم افزار

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا