28 درصد کرمانیها دز سوم واکسن را دریافت کردند/تغییر رنگ سریع شهرها به ویژگی ٱمیکرون برمیگردد

28 درصد کرمانیها دز سوم واکسن را دریافت کردند/تغییر رنگ سریع شهرها به ویژگی ٱمیکرون برمیگردد
به گزارش یولن از کرمان، حسین صافیزاده مشاور رئیس دانشگاه علوم پزشکی کرمان امشب در تشریح آخرین وضعیت و واکسیناسیون کرونا در استان اظهار داشت: بیش از ۸۶ درصد جمعیت استان دز اول واکسن، ۷۶ درصد دز دوم و ۲۸ درصد دز سوم واکسن را دریافت کردند.
وی با بیان اینکه حدود ۱۲ درصد از جمعیت پنج تا ۱۲ سال استان نیز دز واکسن خود را دریافت کردند، افزود: اصرار ما برای واکسن در وضعیت فعلی به این دلیل است افرادی که واکسیناسیون کامل را دریافت کردند مرگ و میر و شدت بیماری خیلی پایین بوده است.
صافیزاده با بیان اینکه بیشتری موارد فوت شده مربوط به افرادی است که واکسن دریافت نکردند یا واکسیناسیون آنها کامل نبوده است، تصریح کرد: در حال حاضر تاکید برای واکسیناسیون دز سوم است و حدود یک سوم مراجعه کردند و کودکان هم هنوز آنچه انتظار داشتیم اتفاق نیفتاده که امیدواریم با تمهیدات و اطلاع رسانی بیشتر شاهد مراجعه افراد بیشتری باشیم.
مشاور رئیس دانشگاه علوم پزشکی کرمان گفت: به وضوح مشهود است ظرف چند هفته گذشته شاهد سیر صعودی ابتلا و بستری در استان هستیم اما در موجهای قبل ظرف چند هفته به تعداد زیاد بستری میرسیدیم ولی در این موج بسیار سیر صعودی بیشتر و بالا و در دو تا سه هفته بوده است.
وی ادامه داد: الان در استان کرمان به جز شهرستان فهرج که زرد و فاریاب نارنجی است، بقیه شهرها قرمز هستند در صورتی که در موجهای قبلی تبدیل رنگها ظرف چندین هفته اتفاق میافتاد ولی در این موج ظرف چندین روز تغییر رنگها اتفاق افتاد که به خصوصیات ٱمیکرون برمیگردد.
صافیزاده اظهار کرد: سرایتپذیری بسیار بالای این بیماری، شرایط انتقال راحت و عادی انگاری از جمله این دلایل است که به چند علت یکی خستگی افراد برمیگردد.
وی در بیان دلایل عادی انگاری گفت: بحث واکسیناسیون که بخش عمدهای دریافت کردند و شاید فکر کنند هیچ خطری آنها را تهدید نمیکند و عامل بعدی شاید شنیده باشیم شدت علائم کمتر و ضعیف است که شاید علائم خفیفی ایجاد کند اما تعداد زیادی داریم که به دلیل وخامت حالشان بستری هستند و نباید تلقی سرماخوردگی داشته باشیم و حساسیتها نسبت به این بیماری کمتر شود و باعث عادیانگاری شود.
صافیزاده افزود: قطعا در افراد نزدیک بسیاری از خانوادهها ابتلا شده است و اگر یک نفر مبتلا شود ابتلای دیگر اعضای خانواده صورت میگیرد ولی با شدتهای مختلف و امیدواریم که مردم رعایت کنند چرا که اگر بخواهیم مقابله کنیم همان راهکارهای اولیه شامل رعایت فاصلهگذاری اجتماعی، ماسک زدن و پرهیز از تجمعات است که اگر همه رعایت کنند میتوان شرایط را کنترل کرد و رو به بهبودی برویم.
وی خاطرنشان کرد: بررسی آمار مرگ و میر در افراد دارای بیماری زمینهای و سالمندان بیشتر است، ممکن است برخی خودشان را خیلی در معرض خطر نبینند اما همینها اگر مبتلا شوند تهدیدی برای دیگر افراد از جمله سالمندان، بیماران زمینهای و … هستند و مانع از ناقل بودن نیست.
مشاور رئیس دانشگاه علوم پزشکی کرمان بیان کرد: با توجه به شرایط کنونی انتظار است کسبه و ادارات و مراجعان رعایت کنند، فضای محدود مغازهها مستلزم یک مدیریت است که برای حضور مشتریها و ماسک نزدن فروشندگان اول تهدیدی برای خودشان و دوم برای مردم است.
انتهای پیام/۳۳۸۸/ق