7 پرونده ناملموس خراسانجنوبی در راه ثبت ملی

به گزارش خبرنگار یولن از بیرجند، در جلسه استانی شورای ثبت میراث ناملموس که در اتاق کنفرانس ادارهکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسانجنوبی با حضور ۱۰ نفر از صاحب نظران و کارشناسان حوزه ثبت ناملموس برگزار شد، ۵ پرونده در حوزه دانشهای بومی و مهارتها و ۲ پرونده در حوزه غذاها و شیرینیهای سنتی با حداکثر آرا به تصویب رسید.
بنابراین گزارش عبارت میراث فرهنگی ناملموس یا میراث معنوی، براساس تعریفهای بینالمللی و ملی به معنای رفتارها، شیوههای ارائه، نمودها، دانشها، مهارتها و نیز وسایل، اشیا، مصنوعات دستی و فضاهای فرهنگی مرتبط با آنها است که جوامع، گروهها و در برخی موارد افراد، آنها را به عنوان بخشی از میراث فرهنگی خود میشناسند.
این میراث معنوی از نسلی به نسل دیگر منتقل میشود و مدام توسط جوامع و گروهها در پاسخ به محیط، طبیعت و تاریخ آنها مجددا خلق میشود و حس هویت و استمرار را برایشان به ارمغان آورده و به وسیله آن، احترام به تنوع فرهنگی و خلاقیت بشری را ترویج میکند.
میراث معنوی در میان موارد مانند سنتها و نمودهای شفاهی شامل زبان، هنرهای نمایشی، عادتها و رسمهای اجتماعی، آیینها و جشنها، دانشها و عادتها و رسمهای مربوط به طبیعت و کیهان و مهارت در هنرهای دستی و سنتی نیز نمودار میشود.
مجموع آثار ثبتی خراسانجنوبی در فهرست میراث ملی ۹۴۸ اثر است که شامل ۷۷۷ بنا و محوطه تاریخی و فرهنگی، ۲ اثر میراث معماری صنعتی، ۷۵ اثر طبیعی، ۸۱ اثر معنوی و ۱۳ شیء تاریخی است.
انتهای پیام/۳۶۳۵/ح/