بین الملل

7 کشته و 140 زخمی در اعتراضات علیه کودتای نظامی سودان

به گزارش گروه بین‌الملل یولن، به نوشته خبرگزاری رویترز، یک مقام وزارت بهداشت سودان اعلام کرد در درگیری بین نظامیان  و معترضان خیابانی هفت نفر بر اثر تیراندازی کشته و ۱۴۰ نفر زخمی شدند.

پیش‌تر، کمیته مرکزی پزشکان سودان در بیانیه‌ای از کشته شدن سه نفر و زخمی شدن بیش از ۸۰ نفر دیگر در اعتراضات روز دوشنبه این کشور خبر داده بود.

به گزارش روسیا الیوم، این افراد در جریان مشارکت در اعتراضات علیه تصمیم‌های ارتش به انحلال شورای حاکمیت انتقالی و هیأت دولت و اعلام حالت فوق العاده در این کشور و برکناری فرمانداران استان‌های سودان، کشته و زخمی شدند. 

انجمن صاحبان مشاغل در سودان از شهروندان این کشور خواسته بود در اعلام مخالفت با کودتای نظامی امروز در سودان به خیابان‌ها آمده و به شکل مسالمت آمیز از طریق نافرمانی مدنی فراگیر خواهان بازگشت دولت انتقالی شوند.

خبرگزاری فرانسه شامگاه دوشنبه به نقل از دیپلمات‌ها خبر داد که اعضای شورای امنیت سازمان ملل خواستار برگزاری نشست اضطراری درباره تحولات سودان شدند.

بر اساس این گزارش، انگلیس، ایرلند، نروژ، آمریکا، استونی و فرانسه خواستار برگزاری این نشست در روز سه‌شنبه (امروز) شدند.

 

 

صبح روز دوشنبه رسانه‌ها از وقوع کودتای نظامی در سودان و بازداشت «عبدالله حمدوک» نخست‌وزیر و تعدادی دیگر از وزرای دولت انتقالی این کشور خبر دادند.

ساعاتی بعد از انتشار خبرهای اولیه درباره کودتا در سودان، «عبدالفتاح البرهان» رئیس شورای حاکمیتی انتقالی سودان با اعلام وضعیت فوق‌العاده در این کشور از انحلال شورای حاکمیتی و شورای وزیران سودان خبر داد.

برهان مدعی شد: ما تأکید می‌کنیم که نیروهای مسلح به انتقال دموکراتیک تا واگذاری قدرت به یک دولت منتخب ادامه خواهند داد. آن‌چه که در کشور در جریان است، آینده سودان را تهدید می‌کند.

در واکنش به اظهارات رئیس شورای حاکمیتی انتقالی سودان، وزارت فرهنگ و اطلاع‌رسانی سودان اعلام کرد که این اظهارات موید وقوع یک کودتای نظامی در کشور است.

انتشار خبر کودتا در سودان واکنش‌های گسترده بین‌المللی به ویژه مقام‌های کشورهای غربی را درپی داشته است.

سودان در تاریخ ۱۱ آوریل ۲۰۱۹ (۲۲ فروردین ۱۳۹۸) پس از تظاهرات گسترده مردمی در اعتراض به اوضاع نابسامان اقتصادی، شاهد عزل «عمر البشیر» رئیس جمهور سابق سودان به دستور ارتش بود.

سودان از ۲۱ اوت ۲۰۱۹ (۳۰ مرداد ۱۳۹۸) وارد مرحله انتقالی شده که به مدت ۵۳ ماه ادامه خواهد داشت و قرار است اوایل ۲۰۲۴ انتخابات در این کشور برگزار شود. در حال حاضر قدرت بین ارتش، نیروهای مسلح و ائتلاف موسوم به «الحریة والتغییر» تقسیم شده است.

بنابر اعلام وزارت اطلاع‌رسانی سودان، عبدالله حمدوک نخست‌وزیر این کشور پس از امتناع از صدور بیانیه‌ای در حمایت از کودتای نظامی به مکانی ناشناس منتقل شده است. نیروهای نظامی سودان، حمدوک را تحت حصر خانگی قرار داده‌اند و وی را وادار کرده‌اند تا یک بیانیه‌ در حمایت از آن‌ها صادر کند.

انتهای پیام/


دانلود نرم افزار

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا