70 میلیارد تومان اعتبار برای تکمیل موزه دفاع مقدس اصفهان
به گزارش یولن از اصفهان، سرهنگ محمد رضایی مدیرکل بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس استان اصفهان صبح امروز با حضور در هفدهمین جلسه علنی شورای اسلامی شهر اصفهان ضمن تبریک ۲۵ آبان سالروز حماسه و ایثار مردم اصفهان و سالروز تشییع ۳۷۰ شهید گلگون کفن دفاع مقدس در سال ۱۳۶۱ در شهر اصفهان و تبریک ولادت امام حسن عسگری(ع)، اظهار کرد: اگر ۸ سال دفاع مقدس را در سراسر کشور اسلامی نگاه کنیم از لحاظ زمانی و مکانی نمیتوانیم نمونهای مانند ۲۵ آبان اصفهان پیدا کنیم.
وی افزود: ایثارگری که خانوادههای اصفهانی و به خصوص جوانانشان در عملیات محرم در آبان سال ۶۱ انجام دادند و به نیکی این روز را به نام حماسه و ایثار مردم اصفهان ثبت کردند، جای تأمل دارد که چرا بعد از گذشت حدود ۴۰ سال خیلی از مردم اصفهان در این رابطه اصلاً اطلاعاتی ندارند یا اینکه اطلاعات کاملی ندارند.
در معرفی ۲۵ آبان باید به دنبال کارهای ماندگار و عمیق باشیم
رضایی خاطرنشان کرد: امسال مدیریت شهری برنامهها و فضاسازی خوبی را به مناسبت این روز انجام داده است، همچنین مسؤولان استان بر این اتفاق نظر دارند که ۲۵ آبان را در سال ۱۴۰۰ باید به گونهای گرامی بدارند که توجیه و تبیینی برای آحاد مردم و حتی خارج از شهر و استان اصفهان باشد.
مدیرکل بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس استان اصفهان با اشاره به برگزاری جلسهای با حضور امام جمعه اصفهان و تیم مدیریت شهری، گفت: پیشنهاد بنده در این جلسه این بود که باید ۲۵ آبان را به عنوان یک روز ملی پیگیری کنیم و معرفی ۲۵ آبان در کل استان و کشور به عنوان یک روز ماندگار در تاریخ اصفهان انجام شود.
وی با تأکید بر اینکه در معرفی ۲۵ آبان باید به دنبال کارهای ماندگار و عمیق باشیم و از کارهای سطحی و مقطعی دوری کنیم، مطرح کرد: روز حماسه و ایثار مردم اصفهان نیازمند تشکیل ستاد دائمی و مستمر در سطح استان و شهر اصفهان است، چه خوب که شورای اسلامی شهر کلید این ستاد را بزند و به عنوان یکی از کارهای ماندگار در شورای شهر رقم بخورد.
رضایی ادامه داد: هدف از تشکیل این ستاد انجام اقدامات مستمر در راستای ترویج فرهنگ ایثار و شهادت و مقابله با آسیبهای فرهنگی و اجتماعی شهر در مسیر گام دوم انقلاب است تا این راه را با نام، آثار و برکات شهدا پشت سر بگذاریم.
ترویج فرهنگ مقاومت و ایثار از رسالتهای بنیاد حفظ آثار
مدیرکل بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس استان اصفهان در ادامه بیان کرد: چشمانداز بنیاد در سند راهبردی این بنیاد این گونه بیان شده است که بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس در افق ۱۴۰۴ نهادی انقلابی، پیشرو و تأثیرگذار در ترویج و تعمیق فرهنگ جهاد، ایثار و شهادت، الهامبخش سایر ملل، هدایتگر، تعاملپذیر، مشارکتجو، برخوردار از جایگاه مرجعیت و دارای معتبرترین گنجینه دفاع مقدس و حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس است.
وی تصریح کرد: رسالت این بنیاد ترویج فرهنگ مقاومت، ایثار، جهاد و شهادت و حفاظت و بهرهبرداری از آثار و ارزشهای دفاع مقدس و ثبت حماسههای جاودانه امت اسلام و آثار آن در شئون فرهنگی، سیاسی، اجتماعی، اقتصادی و نظامی و جلوگیری از نابودی، تحریف، کم رنگ شدن و فراموشی میراث گرانبهای خون پاک ایثارگران اسلام و دستاوردهای دفاع مقدس است.
رضایی تأکید کرد: همان گونه که اقشار مختلف مردم در حماسه ۸ سال دفاع مقدس نقش داشتند، ما نیز میتوانیم در موضوعات مختلف نشر ارزشهای دفاع مقدس را انجام دهیم و آحاد مردم را در ابعاد فرهنگی، اجتماعی و سیاسی همراه کنیم و گام دوم انقلاب را محکمتر برداریم.
رونمایی از ۲۵ جلد کتاب در هفته کتابخوانی
مدیرکل بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس استان اصفهان با اشاره به بخشی از اقدامات انجام شده پیرامون روز حماسه و ایثار مردم اصفهان گفت: در این راستا از ۲۵ جلد کتاب دفاع مقدس ویژه استان اصفهان هفته آینده رونمایی میشود.
وی در رابطه با موزه و مرکز فرهنگی دفاع مقدس اصفهان گفت: اعتقاد ما بر این است که مکان موزه بهترین انتخاب بوده است؛ این موزه در کنار قبور مطهر شهدای گمنام همجوار با باغ غدیر، در جوار مسجد و حسینیهای که در حال ساخت است قرار دارد، این فضاها یک مجموعه واحد است و حتی فضای سبز و نمادهایی که در باغ غدیر ایجاد میشود باید یکدست باشد.
رضایی با بیان اینکه این مجموعه جزو مبلمان شهری است و باید به عنوان یک ابرمرکز فرهنگی در شهر اصفهان به آن نگاه شود، مطرح کرد: نمونههای مشابه این چنینی را در شهرهای قم و یزد نیز شاهد هستیم که در کنار پارک بزرگ شهر به عنوان یک مجموعه تفریحی موزه دفاع مقدس هم ایجاد شده و خیلی خوب مورد بهرهبرداری قرار گرفته است.
مدیرکل بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس استان اصفهان از اعضای شورای شهر خواست که به گونهای همت شود که موزه دفاع مقدس در این دوره شورای شهر و مجموعه شهرداری و آن هم نه در پایان بلکه در اواسط دوره ۴ ساله شورا کاملاً بهرهبرداری شود.
پیشرفت ۸۵ درصدی باغ موزه دفاع مقدس اصفهان
وی ادامه داد: این مجموعه حدود ۸۵ درصد پیشرفت داشته است و برخلاف بسیاری از موزههای دفاع مقدس در مراکز استانها، موزه اصفهان بعد از تهران دومین موزه دیجیتال کشور است، به این معنی که موضوعات بر اساس نیازمندیهای روز مخاطب و بر اساس شرایط روز به او ارائه میشود.
رضایی در ادامه گفت: امید داریم تا اردیبهشت سال آینده بخش مهمی از زیرساخت و تجهیزات شبکه و آی تی موزه تکمیل شود، تجهیزات اطفای حریق، کتابخانه تخصصی و محتوای موزه دیجیتال از نیازمندیهای موزه است که اگر اعتبار آن به قیمت روز، یعنی ۷۰ میلیارد تومان تأمین شود ۲۵ آبان سال ۱۴۰۱ شاهد افتتاح کامل موزه دفاع مقدس استان اصفهان باشیم.
مدیرکل بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس استان اصفهان با بیان اینکه استان اصفهان ۲۴ هزار شهید انقلاب و نظام کرد است، عنوان کرد: استان و شهر اصفهان در نامگذاری معابر به نام شهدا پیشتاز است و مردم هم مطالبه دارند که این فرهنگ با سرعت بیشتری پیش برود؛ با توجه به داشتن ۲۴ هزار شهید اگر تمامی کوچهها و معابر را هم به نام شهدا نامگذاری کنیم باز هم اسم زیاد میآوریم.
وی در پایان ابراز کرد: شهدای اصفهان به عنوان الگوی ملی و کشوری مطرح میشوند؛ باید به نقش بانوان در دفاع مقدس توجه شود و نماد شهدای زن را در سطح شهر داشته باشیم.
نام شهدا و هنرمندان بزرگ در معابر شهر بدرخشد
مجید نادرالاصلی رئیس کمیسیون آب و مناطق کم برخوردار شورای اسلامی شهر اصفهان نیز در ادامه با تبریک سالروز میلاد امام حسن عسگری(ع) مطرح کرد: اصفهان با اینکه در کشور به عنوان شهر شهید و شهادت شناخته میشود اما از لحاظ فرهنگی و تبلیغاتی جایگاه شهید و شهادت در اصفهان بروز و ظهور کمتری دارد.
وی ادامه داد: در رابطه با حفظ آثار باید بیشتر به این نکته توجه کنیم که آثار این شهدا و تاریخ ماندگار شهدا بروز کمتری در شهر دارد و مردم از شهدا کمتر بهره بردهاند؛ در این راستا از بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس و اعضای شورای شهر تقاضا دارم ترتیبی اتخاذ شود که کمک ویژهای به حوزه دفاع مقدس داشته باشیم تا اتفاق خوبی برای انتشار خاطرات و ارزشهای دفاع مقدس با بیانی شیوا بیفتد.
نادرالاصلی خاطرنشان کرد: نام و یاد شهدا باید حداقل در اصفهان و خیابانهایش مورد توجه قرار گیرد اما هنوز اقدامی انجام نشده است، امید داریم شورای نامگذاری هرچه سریعتر تشکیل شود و نسبت به آنچه که شأن و شئون اصفهان نیست تصمیم گرفته شود که پاک شوند و به جای آن نام شهدا و هنرمندان بزرگ بیشتر در اصفهان بدرخشد.
اهمیت دفاع مقدس مردمی بودن آن است
عباس حاجرسولیها رئیس کمیسیون اقتصادی، حقوقی و گردشگری شورای اسلامی شهر اصفهان نیز در ادامه با گرامیداشت روز حماسه و ایثار و مردم اصفهان، اهمیت دفاع مقدس را مردمی بودن آن دانست و اظهار کرد: تشکیل نخستین ستاد مهندسی جبهه جنگ در اصفهان در زمانی که نه سپاه به این عرصه وارد شده بود نه جهاد سازندگی، یکی از نمادهای مردمی اصفهان در دوران دفاع مقدس است.
وی افزود: شهید موحدی عطار که در آستانه سالروز شهادت او هستیم نیز عضوی از این ستاد مهندسی بود، بنابراین پیشنهاد میدهم از این موضوعات استفاده شده و اداره کل حفظ آثار و نشر آثار دفاع مقدس به طور تخصصی خاطرات مردمی که در دوران جنگ تأثیر داشتهاند را گردآوری کند.
حاجرسولیها تصریح کرد: یقیناً پرداختن به ماهیت مردمی بودن دفاع مقدس بر غنای بیشتر این دوران ارزشمند و موزه دفاع مقدس اصفهان میافزاید.
انتهای پیام/۶۳۰۸۸/آ/