چهارمحال و بختیاری

معاون وزیر جهاد کشاورزی: بودجه طرح‌های آبخیزداری در چهارمحال و بختیاری 20 درصد افزایش می‌یابد

به گزارش یولن از شهرکرد مسعود منصور عصر امروز در شورای اداری چهارمحال و بختیاری که با حضور اعضای کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس برگزار شد، بعد از ارائه گزارشات از بازدیدهای انجام شده در طی این سفر دو روزه گفت: به منظور اجرای بهتر طرح‌های آبخیزداری در چهارمحال و بختیاری ۲۰ درصد به مجموع بودجه طرح‌های آبخیزداری این استان اضافه می‌شود.

معاون وزیر جهاد کشاورزی و رئیس سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری کشور افزود: اگر در سال ۱۴۰۱ نیز طرح‌های آبخیزداری به عنوان یکی از مهمترین اقدامات مقابله با خشکسالی شناخته شد برای تقویت این طرح همین مقدار نیز به بودجه سال اضافه شود.

منصور افزود: ۴۸ هزار هکتار از اراضی این استان درگیر خشکسالی هستند که سندی در خصوص احیای زاگرس تهیه و در کمیته ملی زاگرس نیز مطرح شده است و اکنون در دستور کار مجلس قرار دارد که با اجرای آن مشکل خشکسالی در زاگرس از جمله این استان حل می‌شود.

معاون وزیر جهاد کشاورزی ادامه داد: قرار است کمیته گیاه پزشکی کشور در حوزه گون و خشکسالی علاوه بر اقدامات قبل، اقدامات جدیدی را نیز انجام دهد که خواهشمندیم تیم تحقیقاتی دانشگاه شهرکرد اطلاعات بیشتری در این خصوص ارائه دهند تا در اجرای طرح از آن استفاده کنیم.

وی ادامه داد: اگر بیکاری که شاه‌بیت مشکلات این استان است و مسائل بازرگانی، عرضه و تقاضا را کنار بگذاریم دو حوزه آب و خاک زیربنای تمامی مشکلات را تشکیل می‌دهد زیرا که ۱۶ تن در هکتار اراضی کشور در معرض فرسایش بادی و ۱۲۵ میلیون هکتار اراضی کشور در معرض فرسایش آبی است که ۲۷ میلیون هکتار از آن بحرانی و ۴۵۰ شهر و ۲۶۰ روستا دیگر نیز در معرض خطر هستند.

منصور افزود: در این استان تنها در ۵۶ درصد از اراضی مطالعه آبخیزداری انجام شده و ۴۷.۵ درصد دیگر باقی مانده است، همچنین در ۵۰ درصد نیز عملیات آبخیزداری اجرایی شده است.

وی بیان کرد: آبخیزداری پرکاربردترین راه حل این مشکلات است، چرا که طبق تحقیقات این طرح ۷۰ درصد خسارت سیل و ۹ تن در هکتار فرسایش را کاهش و رطوبت را در ۴ مترمکعب و تولید علوفه را در ۲۰ میلیون مترمکعب در هکتار افزایش می‌دهد.

معاون وزیر جهاد کشاورزی در پایان گفت: از ۴۰ هزار رشته قنات کشور ۹ هزار و ۸۰۰ رشته وارد اقدامات آبخیزداری شده و ۳۰ هزار رشته دیگر باقی مانده که تا کنون یک هزار و ۸۰۰ رشته آن احیا شده است.

انتهای پیام/۶۸۰۳۶

 


دانلود نرم افزار

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا