بیش از ۱۰۰ آرایشگاه در کرمان بوتاکس، لیزر یا تتو انجام میدهند
دکتر عباس پرداختی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار یولن تاکید کرد که امور تخصصی زیبایی باید توسط متخصصان حوزه پزشکی یا پزشکان عمومی انجام شود زیرا آناتومی بدن، سیستم عصبی، بافت و ساختار پوست را می شناسند و افراد دچار عوارض و خطرات پوستی و عصبی-عضلانی نمی شوند یا آمار خطای آنان بسیار پایین است.
رئیس نظام پزشکی کرمان تاکید کرد: تعداد قابل توجهی شکایت و مراجعه از این دست موارد داریم که شهروندان پس از انجام تتو یا تزریق بوتاکس دچار مشکلات جدی پوستی و عصبی مثل افتادگی پلک شدهاند و برای شکایت مراجعه می کنند اما در بیشتر مواقع کار از کار گذشته و پوست و بافت های دیگر آسیب دیده اند یا پس از تزریق ژل و بوتاکس شکل طبیعی پوست از بین رفته است.
استاد دانشگاه علوم پزشکی کرمان در ادامه انجام امور تخصصی پزشکی در برخی آرایشگاه های زنانه که بعضی صاحبان آنها مدعی گذراندن دوره های کارشناسی این امور نیز هستند را از جمله مشکلات مهم حوزه سلامت برشمرد و بر ضرورت برخورد با این نوع فعالیت ها تاکید و بیان کرد: باتوجه به تحلیل آمارهای موجود در نهادهای متولی تخمین زده می شود بخش قابل توجهی از آرایشگاه های زنانه در حد افزون بر۱۰۰ مورد در شهر کرمان به طور آشکار یا پنهان این قبیل امور را انجام می دهند.
پرداختی گفت: برخی از این آرایشگاه ها به شکل زیرپلهای هستند و مجوز فعالیت صنفی نیز ندارند که کارهایشان تحت نظارت باشد لذا انجام این امور روی شهروندان به بروز صدماتی منجر می شود که قابلیت جبران آن در بخش های پزشکی و درمانی نیز کمتر وجود دارد.
دور باطل مشتریان این آرایشگاهها
وی در تشریح مشکلاتی که مشتریان این نوع فعالیت ها در آرایشگاه ها را درگیر می کند گفت: بیشتر این افراد در یک دور باطل گرفتار می شوند به گونه ای که مثلاً یکبار ابرو را با تتو و تحت نام آرایش دائم پُررنگ می کنند، پس از مدتی رنگ با رنگ ابرو همخوانی ندارد و باید یا همان را مجدد شارژ یا ابرو را رنگ کنند و تقریبا همیشه باید این کار در قالب یک دور باطل ادامه یابد.
رئیس سازمان نظام پزشکی کرمان در ادامه مصاحبه تصریح کرد: پزشکان اعم از متخصص و عمومی که کار تزریق ژل یا فیلر، بوتاکس یا لیزر را انجام می دهند اولاً مجوز نظام پزشکی و حرفه ای برای این کار دارند و دوره های پزشکی آن را طی کرده اند، ضمن اینکه این افراد در دوران تحصیل با آناتومی بدن، سیستم عصبی، بافت و ساختار پوست آشنا شده اند و می دانند فرآیند تزریق یا انجام این امور چگونه باید باشد که آسیبی وارد نشود.
وی تاکید کرد: از سوی دیگر هر فرآورده ای که زیر پوست تزریق می شود باید استریل باشد و شرایط استاندارد تزریق توسط افراد دارای صلاحیت رعایت شود.
تتو و احتمال سرطان پوست
رئیس نظام پزشکی کرمان در ادامه با اشاره به انجام فعالیت هایی با عنوان تتو یا خالکوبی دائمی روی پوست، با بیان اینکه بسیاری از رنگ هایی که در انجام تتو در بعضی مراکز یا آرایشگاه ها انجام می شود غیرمجاز هستند و می توانند برای بدن خطرناک باشند گفت: شهروندان در این زمینه ها باید خیلی مراقبت کنند زیرا انجام این امور می تواند به عفونت موضعی یا سیستمیک در بدن منجر یا به بروز برخی اختلالات ازدیاد حساسیت و حتی انواع سرطان پوست نیز منجر شود.