فرهنگ و هنر

لزوم حرکت فعالیت‌های قرآنی به سمت ایجاد نهضت قرآنی/ ساختار سازمان دارالقرآن تغییر نمی‌کند

لزوم حرکت فعالیت‌های قرآنی به سمت ایجاد نهضت قرآنی/ ساختار سازمان دارالقرآن تغییر نمی‌کند

به گزارش یولن حجت‌الاسلام روح‌الله حریزاوی قائم مقام سازمان تبلیغات اسلامی در نشست مجازی معاونین و مدیران سازمان دارالقرآن الکریم با رؤسای ادارات امور قرآنی استان‌ها نسبت به کیفیت بخشی فعالیت‌های قرآنی و تبدیل شدن فعالیت‌های قرآنی به جبهه قرآنی و در نهایت نهضت قرآنی تأکید کرد.

وی در ابتدای صحبت‌های خود با اشاره به آیه یَتْلُوا عَلَیْهِمْ آیَاتِهِ وَیُزَکِّیهِمْ وَیُعَلِّمُهُمُ الْکِتَابَ وَالْحِکْمَةَ و مقدم بودن تلاوت قرآن بر تزکیه اظهار کرد: قرآن کریم می‌فرماید: برای یادگیری، ابتدا باید تلاوت کرد، سپس تزکیه و سپس تعلیم.تلاوت به معنی اتّباع و تبعیت چیزی از چیزی آمده است و منظور از این مفهوم، عملی کردن مفاهیم آیات الهی است و عمل به قرآن است که بعد از علم پدید می آید و آن عمل، همان قیام لله است.

حریزاوی با اشاره به اهمیت قرائت، تلاوت، ترتیل، تدبر، استماع و انصات گفت: مطالبات قرآن کریم در حوزه‌های مختلف از ما زیاد است و ما نسبت به قرآن باید همواره تلاش کنیم که به مطالبات قرآنی جامه عمل بپوشانیم. این مطالبات بیانگر آن است که ما باید طوری برنامه ریزی کنیم که بتوانیم مطالبات قرآنی را در جامعه به نمایش بگذاریم.

وی با اشاره به استقرار فرماندهی عملیات ماه مبارک رمضان در سازمان دارالقرآن الکریم بیان کرد: مراحل مقدماتی عملیات رمضان آغاز شده است و هم اکنون در حال انتخاب شعار مناسب، گزینش اساتید، تهیه محتوای آموزشی و تدوین آیین نامه های مربوطه هستیم.

قائم‌مقام سازمان تبلیغات اسلامی با اشاره به بیانیه گام دوم انقلاب و نقش سازمان تبلیغات اسلامی به عنوان مهمترین دستگاه فرهنگی انقلاب اسلامی گفت: به فرموده مقام معظم رهبری، بزرگترین و مهمترین جهاد در زمان کنونی، جهاد امیدآفرینی است و ما به عنوان دستگاه فرهنگی انقلاب اسلامی در این زمینه وظیفه مهمی برگردن داریم. در خلال اجرای برنامه‌های عملیات ماه مبارک رمضان، عملیات فرعی مانند جمعیت و خانواده، تعریف و برنامه ریزی شده است. همچنین موضوع شیوه‌های انس جامعه و مردم با قرآن کریم از جمله محتویات مهمی است که در برنامه ریزی عملیات رمضان مورد توجه قرار گرفته است.

وی نسبت به کیفیت برگزاری جلسات قرآنی اشاره کرد و گفت: باید دقت و کیفیت برگزاری جلسات مورد توجه جدی همه ما قرار گیرد و باید همانطور که قرآن کریم در بیان مفهوم تلاوت و قرائت، تمایزات سختگیرانه ای اعمال کرده است، ما نیز در توجه به کیفی بخشی به برگزاری جلسات نیز، سختگیرانه عمل کنیم.

حریزاوی افزود: ما باید نسبت به کیفیت بخشی، تنوع بخشی، چند بعدی یا چند ضلعی بودن جلسات همواره تأکید کنیم و باید جلساتی که به صورت چند بُعدی برگزار می شوند تا نیازهای معنوی و اعتقادی افراد را پاسخ دهند را حمایت و تشویق کنیم. وی گفت: این نوع جلسات است که در جامعه حرکت ایجاد می کند و افراد را تربیت قرآنی می کند، همانطور که بعضی از جلسات قرآنی، شهیدان متعددی را تقدیم انقلاب اسلامی کرده‌اند.

وی در خصوص احیای جلسات تفسیر افزود: از جمله کارهایی که نیاز به اهتمام و توجه جدی همه مسئولان قرآنی دارد، احیای جلسات تفسیر است. احیای این جلسات در کنار اجرای برنامه های نورالثقلین باید مورد توجه قرار گیرد و با جدیت ادامه پیدا کند.

قائم مقام سازمان تبلیغات اسلامی افزود: برنامه‌ریزی و اجرای فعالیت‌های قرآنی باید موجب حرکت در جامعه قرآنی و به دنبال آن، تبدیل آن به جبهه قرآنی و نهضت قرآنی شود.

در پایان حجت‌الاسلام حریزاوی در خصوص شایعات و گمانه زنی‌های اخیر در مورد سازمان دارالقرآن الکریم خاطرنشان کرد: هیچ تغییری در ساختار و نحوه فعالیت‌های سازمان دارالقرآن الکریم در سازمان تبلیغات اسلامی مطرح نیست و جای نگرانی وجود ندارد.

انتهای پیام/


دانلود نرم افزار

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا