تقویت اقدامات آستان قدس رضوی برای مشارکت در جهاد تبیین
تقویت اقدامات آستان قدس رضوی برای مشارکت در جهاد تبیین
به گزارش یولن، مالک رحمتی قائم مقام تولیت آستان قدس رضوی در جلسه شورای معاونان آستان قدس رضوی، با تبریک ایام الله دهه فجر و تقارن آن با ماه رجب، اظهار کرد: هرچه از امام(ره)، شهدا و خانوادههای ایثارگر، جانبازان و آزادگان یاد کنیم، نمیتوانیم قدردان گذشتها و ایثارگری آنان باشیم. شهدای ما در دوران انقلاب، دفاع مقدس، دفاع از حرم و شهدای سلامت، جان خود یعنی ارزشمندترین داراییشان را فدا کردند تا ما با عزت و در سلامت، امنیت و آرامش زندگی کنیم و با این نگاه، ما باید همواره یاد و خاطره این عزیزان را گرامی بداریم و سعی کنیم با تمام وجود راه، اندیشه و مکتب آنان را ادامه دهیم.
یکی از مولفههای جهاد تبیین، تبیین عناصر موثر در پیروزی انقلاب اسلامی است
رحمتی در ادامه به ماموریت مهم رهبر انقلاب برای مشارکت عمومی در جهاد تبیین اشاره و تصریح کرد: از اقدامات مهمی که باید در ایام دهه فجر و سایر ایام سال مورد توجه باشد، پاسخ به مطالبه جدی مقام معظّم رهبری برای «جهاد تبیین» است و در این جهاد، تبیین مقوله انقلاب اسلامی از اهمیت ویژهای برخوردار است.
وی تصریح کرد: نسل جدید ما و متولدین دهههای ۶۰ ، ۷۰ و ۸۰ که موتور محرکه امروز کشور هستند، دوره طاغوت را تجربه نکردند و اطلاعی از آن همه استبداد، ستمگری و خفقان ندارند، ضمن آنکه باید گفت متأسفانه در تبیین شرایط آن دوران برای جوانان و تشریح دستاوردهای انقلاب در برخی برهههای تاریخی در کشور کوتاهی و کم توجهی شده است.
قائم مقام تولیت آستان قدس رضوی، با بیان اینکه امروز نسل جوان ما با سؤالات و شبهاتی مواجه است و بایستی پاسخگویی دقیق و کارشناسی صورت پذیرد، گفت: امروز دشمن با راهاندازی شبکههای متعدد فارسی زبان و با نهایت استفاده از قدرت هنر و رسانه، شرایط کشور را به گونهای جلوه میدهد که بتواند روی ذهن مخاطب نسل امروز تأثیرگذار باشد و متأسفانه در برخی نهادهای متولی در کشور برای تقابل با این عملیات همه جانبه و بی امان دشمن و ارائه پاسخ مناسب به این سوالات، غفلت و کم کاری داریم که توجه جدی به جهاد تبیین میتواند این عقب ماندگی را جبران کند.
تبیین دوران قبل و پس از انقلاب، از وظایف اساسی نخبگان و فعالان فرهنگی و اجتماعی است
وی تبیین رخدادهای قبل و بعد از انقلاب را یکی از وظایف همه سازمانها، نهادها و مجموعهها از جمله آستان قدس رضوی دانست و افزود: ما نیازمند تبیین و تنویر افکار عمومی بویژه نسل جوان هستیم تا نسل امروز آگاه شود و در این مسیر، آستان قدس رضوی نیز مشارکت در جهاد تبیین را وظیفه خود میداند و در راستای عمل به فرمان ولیفقیه، فعالیتها و برنامههای خود در این عرصه را تقویت خواهد کرد.
مولفههای انقلاب در ادبیات امام خمینی (ره)
رحمتی در ادامه به عوامل و مؤلفههای تأثیرگذار در پیروزی انقلاب اشاره کرد و گفت: در انقلاب اسلامی 4 مؤلفه مؤثّر بوده که باید از این چهار مؤلفه مراقبت و محافظت کنیم و در نهضت تبیین، توجه ویژهای به این ارکان داشته باشیم. وی تصریح کرد: «ایمان به خدا یعنی توحید» اولین مؤلفه مهم انقلاب اسلامی بود که امام خمینی رضوان الله تعالی علیه به خوبی از قدرت ایمان بر علیه نظام سلطه و طاغوت استفاده کرد و مردم با نگاه توحیدی که پیدا کردند، جز الله تبارک و تعالی از هیچ قدرتی نمیترسیدند و این باور و ایمان عامل اصلی پیروزی در انقلاب بود و آنچه امروز هم باید به آن توجه داشته باشیم، این است که این رکن مهم را حفظ کنیم و تقویت و ارتقای این رویکرد کما کان نظام اسلامی را در مقابل همه تهاجمات فکری و اعتقادی بیمه خواهد کرد.
اعتقاد به تبعیت از ولی فقیه
وی ادامه داد: دومین مؤلفهای که حضرت امام (ره) در انقلاب اسلامی به خوبی معماری کردند، اعتقاد به تبعیت از ولی فقیه بود و اگر این عنصر اعتقادی را از انقلاب جدا کنیم، انقلاب با چالش جدی مواجه میشود.
به گفته رحمتی اگر از آن تلاطمهای متعدد دوران انقلاب و اوایل انقلاب و پس از انقلاب به سلامت بیرون آمدیم و اگر توانستیم همه فتنهها را از بین ببریم و نقشهها را نقش بر آب کنیم، به خاطر تبعیت محض ملت و همه آحاد جامعه از ولی فقیه و امام بوده است و امروز هم هر جایی که در نظام اداری، نظام سیاسی و نظامهای فرهنگی و اعتقادی از نظر ولی فقیه تبعیت کردیم و یک صدا بودیم، در آنجا پیروز بودیم، اما هر جایی که خدای ناخواسته در این تبعیت اخلال و دوگانگی به وجود آمد، ضربه خوردیم.
وی افزود: امروز هم اگر بخواهیم انقلاب اسلامی را با رویکرد حضرت امام (ره) داشته باشیم، حتماً باید این مؤلفه را تبیین و نهادینه کنیم و در واقع رهبری واحد و تبعیت از ولایت فقیه نسخه نجات بخش نظام اسلامی در مقابل تهدیدات داخلی و خارجی است.
نقش اثرگذار اعتماد مردم
قائم مقام تولیت آستان قدس رضوی مؤلفه سوم را «اعتماد به مردم» دانست و گفت: در کنار «ایمان به خدا» و « اعتماد به رهبری»، «اعتقاد به مردم» مؤلفه اثرگذاری دیگری بود که انقلاب اسلامی را به پیروزی رساند و به همین خاطر همواره حضرت امام و مقام معظم رهبری سرمایه اصلی نظام را مردم میدانند و امروز هم باید تلاش همه دلسوزان انقلاب و مسئولان این باشد که این ظرفیت عظیم و سرمایه حقیقی نظام را در همه اقدامات، سرلوحه و در اولویت اساسی قرار دهند و بدانیم در نظام اسلامی کار مردم باید با حضور خود مردم در تمام صحنههای سیاسی، اجتماعی و اقتصادی پیش برود و فاصله گرفتن از مردم و یا غفلت از آنها خطای راهبردی که به شدت بایستی مراقبت کرد.
باور و ایمان به راه، چهارمین مؤلفه انقلاب
وی گفت: «ایمان، اعتقاد و باور به راه»، چهارمین مؤلفه انقلاب ما بوده و وقتی تاریخ را مرور میکنیم، میبینیم هر کسی که در صحنه انقلاب حضور داشته، به آن راهی که میرفته ایمان داشته و به غیر از هدف، چیز دیگری برایش مهم نبوده است و ایمان داشتند پیروزی از آن آنهاست و خستگی ناپذیر مجاهدتها را ادامه می دادند تا به نتیجه برسند و هیچ مسئلهای آنها را از مسیر اصلی منحرف نمیکرد.
رحمتی ادامه داد: امروز هم اگر بخواهیم انقلاب را به دست امام زمان(عج) برسانیم، باید باور به نتیجه و راه وجود داشته باشد و این مولفه مهم را مد نظر داشته باشیم.
وی با تاکید بر مراقبت و صیانت از چهار مؤلفه اصلی تحقق پیروزی انقلاب، به ویژه «ایمان به راه» گفت: در شرایط امروز، نیز عوامل تعیین کننده در تدوام ارزشهای انقلاب اسلامی بستگی به میزان ایمان و باور ما به راهی است که توسط مقام معظم رهبری تعیین و راهبری میشود.
اگر مقولههایی مانند مقاومت در مقابل استکبار جهانی و تلاش برای تحقق «اقتصاد مقاومتی» و توجه جدی به ظرفیتهای داخلی و توانمندیهای جوانان این مرز و بوم را با تمام وجود بپذیرم و ایمان داشته باشیم، یقینا به قلههای پیشرفت و تعالی خواهیم رسید. کما اینکه هر جا پس از انقلاب به این ظرفیتها اتکا کردیم پیروز شدیم؛ مانند دفاع مقدس، در دستیابی به دانش هستهای، در دانشهای متعدد پزشکی، سلولهای بنیادی و نانو تکنولوژی و …
رحمتی افزود: اگر این چهار مؤلفه را قبول داشته باشیم و بر استمرار آنها با تمام وجود همت کنیم، نسخه تداوم سربلندی انقلاب اسلامی و نظام الهی را در اختیار خواهیم داشت و آیندهای روشنتر در انتظارمان خواهد بود.
انتهای پیام/