یادداشت| مسئولیت رهبران دینی هند در قبال مسلمانان
یادداشت| مسئولیت رهبران دینی هند در قبال مسلمانان
یولن ـ گروه فرهنگ عمومی: حجتالاسلام والمسلمین محمدمهدی ایمانیپور، رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در یادداشتی که در اختیار یولن قرار داده است، با ابراز نگرانی از فشارها علیه مسلمانان هند نوشت: رهبران دینی در چنین آوردگاهها و صحنههایی، باید نقش خود را در بازتعریف امنیت و آرامش انسانها و پیروان ادیان الهی به رسمیت شناخته و تلاش جمعی و مقدسی را در راستای ایجاد ثبات و سکون در میان افراد آزار دیده و آسیب دیده صورت دهند.
برخی اخبار ناگوار، نشان دهنده افزایش فشارها علیه مسلمانان کشور هند است. ظلم و ستم اقلیتی تندرو علیه مسلمانان هند، قطعا نه با آموزههای انسانی و نه با الگوی همزیستی مسالمت آمیز میان پیروان ادیان و مذاهب تناسبی ندارد. حرمت شکنی و آزردن اقوام و پیروان ادیان راستین به دلیل پایبندی به باورهایشان، در هر کجای جهان که باشد، محکوم است. اعمال فشار اقلیتی تندرو بر مسلمانان هند، منجر به آزردگی پیروان دین مبین اسلام و آزادی خواهان جهان شده است. در اینجا قطعا وظیفه رهبران دینی و مذهبی هند سنگین و حساس است.
انتظار میرود در مواجهه با شرایط سخت و حادی که بر دهها میلیون مسلمان ساکن در کشور هند تحمیل میشود، رهبران دینی هند سکوت نکرده و در مقابل افراطیگریها بایستند. با توجه به تکثر ادیان در کشور هند، این کشور همواره الگوی همزیستی مسالمت آمیز انسانها در کنار یکدیگر بوده است. استمرار فشارهای غیر قابل قبول موجود علیه مسلمانان، این الگو و پشتوانه تاریخی و سرزمینی آن مخدوش خواهد شد.
در این معادله، نباید از تضمین حقوق اساسی شهروندان مسلمان غافل شد. تبلور خشونت، تبعیض و ارتکاب جرایم متعدد علیه پیروان آخرین دین آسمانی، مسئولیت همدردی و دفاع از آنها را متوجه امت واحده اسلامی میسازد. اکنون اصلی ترین دغدغه مسلمانان و آزادیخواهان جهان در قبال مسلمانان هند، ایجاد فضای امنیتی و اجتماعی مناسب برای آنها و پایان یافتن فشارهای سخت موجود علیه آنهاست.
در این میان، دوباره بر نقش پررنگ رهبران دینی در جامعه هند متمرکز میشویم. شخصیتهای دینی و فرهنگی یک جامعه نقش به سزایی را در پیشگیری و درمان معضلات اجتماعی و شهروندی در هر کشوری دارند. بحرانی که امروز علیه مسلمانان هند شکل گرفته است نیز از جنس مواردی است که حل و فصل آن با استناد به تلاشهای انسانی و فرهنگی رهبران دینی جامعه این کشور قابل رفع خواهد بود. رهبران دینی در چنین آوردگاهها و صحنههایی، باید نقش خود را در بازتعریف امنیت و آرامش انسانها و پیروان ادیان الهی به رسمیت شناخته و تلاش جمعی و مقدسی را در راستای ایجاد ثبات و سکون در میان افراد آزار دیده و آسیب دیده صورت دهند. همان گونه که اشاره شد، این تلاش مقدس است زیرا منتج به حفظ قداست و کرامت ذاتی انسانها و تحقق حقوق طبیعی و شهروندی آنها خواهد شد. گذار از فضای مسمومی که امروز در جامعه هند ( علیه مسلمانان ) شاهد آن هستیم، مرهون دغدغه مندی، تلاش و هم افزایی رهبران ادیان و شخصیتهای تأثیرگذار فرهنگی و معنوی در پایان دادن به این وضعیت سخت است. در صورتی که این تلاش جمعی به فعلیت مناسب و موثربرسد، هم از تضییع حقوق مسلمانان و هم از خدشه دار شدن تصویر فرهنگی و سنتی هند در جهان جلوگیری به عمل خواهد آمد.
انتهای پیام/