البرز

ستاری:بخش سنتی در حوزه کشاورزی مانع ورود تکنولوژی به این بخش شده است

ستاری:بخش سنتی در حوزه کشاورزی مانع ورود تکنولوژی به این بخش شده است

به گزارش یولن از کرج، نخستین شهرک استارتاپی بخش کشاورزی و امنیت غذایی کشور، ظهر امروز، با حضور سورنا ستاری معاون علمی فناوری رییس جمهور در فردیس راه اندازی شد.

این شهرک با هدف خلافیت و نوآوری در اکوسیستم کشاورزی، امنیت غذایی و صنایع وابسته جاری کردن اقتصاد دانش بنیان در محصولات کشاورزی پشتوانه اقتصاد مقاومتی و استقلال و خودکفایی در تامین مواد غذایی کشور و بهره وری از فرصت‌های برآمده از امکانات داخلی، سالم سازی مواد غذایی مطابق با استاندار های جهانی، خلاقیت در بهره وری از منابع آبی و ارتقاء کشت گلخانه ای مدرن، تکمیل زنجیره های ارزش غذایی و صنایع تبدیلی و تکمیلی افزایش بهره وری و کاهش ضایعات بخش کشاورزی، ایجاد زمینه مناسب برای کار آفرینی و اشتغال مختلف در بخش‌های مختلف به ویژه دانشجویان کشاورزی با مایت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، سازمان تعاون روستایی و سازمان جهاد کشاورزی توسط بخش خصوصی راه‌اندازی شد.

سورنا ستاری، معاون علمی فناوری رئیس جمهور، در مراسم افتتاح این شهرک، در جمع خبرنگاران، گفت: نفوذ تکنولوژی در بخش کشاورزی موجب افزایش بهره وری می‌شود و تهیه غذای مورد کشور بدون تاثیرگذاری منفی بر منابع وابسته به محیط زیست از جمله آب و خاک با توسعه فناوری‌های جدید امکانپذیر است. 

وی با اشاره به برنامه‌ای جامع برای توسعه فناوری در بخش کشاوزی توسط معاون اول کشور به وزارت جهاد کشاورزی ابلاغ شده که ۱۳ بند خاص است و هر کدام پروژه‌های مفصلی دارد که در حوزه های مختلف بیوتک کشاورزی، کیفیت محصولات و افزایش بهره وری در واحد متر مربع و …را شامل می‌شود که امیدواریم اتفاقات خوبی را در خصوص توسعه کارخانه‌های نوآوری در حوزه کشاورزی رقم بزند. 

این مقام مسؤول، فناوری را حاصل سرمایه‌گذاری بخش خصوصی در پژوهش دانست و افزود: دولت نمی‌تواند فناوری تولید کند و یا تکنولوژی را توسعه دهد. تولید فناوری کار بخش خصوصی است و ورود فناوری به بخش خصوصی و سرمایه گذاری در حوزه پژوهش، نقش موثری در توسعه فناوری دارد.

ستاری بر لزوم تغییر فرهنگ سنتی به مدرن و ورود فناوری به بخش خصوصی تاکید کرد و گفت: باید فرهنگ جدیدی به حوزه کشاورزی وارد شود. بخش سنتی در حوزه کشاوری مانع ورود تکنولوژی به این حوزه است. اما این مقاومت‌ها قابل شکسته شدن است و اگر در این حوزه سرمایه گذاری و فرهنگسازی شود، بخش سنتی متوجه خواهد شد که برای توسعه کشاورزی و افزایش بهره وری باید در بخش تکنولوژی سرمایه گذاری کند.

وی با بیان اینکه وارد کردن فناوری به حوزه کشاورزی سود آوری کلان به همراه دارد، خاطر نشان کرد: باید بستر لازم برای نمایش تکنولوژی، ایجاد استارتاپ استودیو و توسعه تکنولوژی و هم اندیشی برای ارائه راهکارهای موثر در پیشرفت تکنولوژی فراهم شود که در شهرک استارتاپی فضای لازم برای توسعه تکنولوژی در حوزه‌های مختلف وجود دارد. 

معاون علم و فناوری رئیس جمهور گفت: کشور ما با این همه ظرفیت نیروی انسانی خلاق نباید نیازمند واردات غذا باشد. ما باید در تامین غذای مورد نیاز کشور خودکفا باشیم. اما با وضعیت کنونیکه آب و خاکمان را از بین می‌بریم، این امر امکانپذیر نیست در حالیکه با ورود تکنولوژی می‌توان بسیاری تابوهای قدیمی در بخش کشاورزی را شکست و ضمن حفظ آب و خاک با استفاده از تکنولوژی جدید، افزایش بهره‌وری در محصولات کشاورزی بود.

انتهای پیام/ج/م


دانلود نرم افزار

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا