فرهنگ و هنر

باباخانی: جهادِ تبیین، اقدام می‌خواهد، نه مرور مبانی

باباخانی: جهادِ تبیین، اقدام می‌خواهد، نه مرور مبانی

به گزارش یولن، نشست هم‌اندیشی شورای شبکه‌های هیأت و تشکل‌های دینی در شهر مقدس قم آغاز شد. موضوع این جلسه که با حضور ریاست و معاونین سازمان هیأت و تشکل‌های دینی کشور، دبیران ملی و استانی شورای هماهنگی شبکه‌های هیأت و نمایندگانی از فعالان شبکه‌های هیأت کشور برگزار شد، جهاد تبیین و چگونگی اقدامات پیشروی جامعه بزرگ فعالان هیأت بود.

در ابتدای نشست، حجت‌الاسلام مجید باباخانی رئیس سازمان هیأت و تشکل‌های دینی ضمن معرفی سازمان هیأت و تشکل‌های دینی و روند تشکیل آن گفت: این سازمان بنا بر نیاز‌ها و اقتضائاتی که وجود داشت، ابتدای امر با تجمیع مجموعه‌هایی مانند دعبل و کانون مداحان و دیگر مجموعه‌های موجود شکل گرفت و متعاقب آن براساس نیاز به‌مرور مرکز توسعه و معاونت‌های راهبردی، رسانه، رویداد، سازماندهی و پشتیبانی در آن شکل گرفت که مجموعه‌ای کامل و تخصصی در ارائه خدمات در تمام حوزه‌ها برای جامعه هیأت متولد شد.

باباخانی در بخش دیگر از سخنانش به موضوع اصلی نشست یعنی جهاد تبیین پرداخت و بیان داشت: این جلسه بر مبنای حکم جهادی است که رهبر عزیزمان داده است. موضوعی که هرچند بارها به بهانه‌های مختلف ایشان در سالیان گذشته بدان اشاره داشته‌اند اما در یک ماه گذشته بسیار عیان‌تر و به صورتی که همه متوجه موضوع شوند، این مسئله جهاد تبیین را بیان کردند. ما نباید در مبانی درجا بزنیم و باید به دنبال اقدامات عملی و تأثیرگذار در این حوزه باشیم. باید بعد از بازشدن موضوع طی همین نشست کمیته‌های تخصصی را تشکیل داده و بعد از محول کردن موضوعات ویژه به هرکدام، دبیرخانه شورا این موضوعات را مدون کرده و مباحث خروجی را اجرایی کنیم.

رئیس سازمان هیأت و تشکل‌های دینی تصریح کرد: یکی این که جهاد تبیین را نباید در واژه و جزوه و حرف منفعل کنیم بلکه باید به عملیاتی کردن آن بیندیشیم. موضوع دیگر اینکه این مسائلی که باید تبیین شود را باید به جهت ایجاد نگاه مشترک استخراج کنیم و در ادامه آن روش تبیین در هیأت‌ها را مشخص و معرفی کنیم.

باباخانی: جهادِ تبیین، اقدام می‌خواهد، نه مرور مبانی

در ادامه رحیم آبفروش دبیر جامعه ایمانی مشعر در این باره گفت: نکته مهم این است که ما علاوه بر اینکه باید به بایدها بیندیشیم بیشتر از آن به نبایدها باید بپردازیم و کار باعجله و بدون تعمق و دقت باعث آسیب در این حوزه می‌شود.

وی ادامه داد: مقام معظم رهبری این بحث جهاد تبیین را بسیار واضح و مبرهن بیان کردند و از طرفی هیأت را کانون جهاد تبیین دانستند و از طرف دیگر گفتند، جهاد تبیین همان روشنگری و تبیین در حوزه امهات انقلاب اسلامی، مبانی، اصول و آرمان‌ها و ارزش‌هاست که البته مسائل خرد سیاسی و اجتماعی را در ذیل آن قرار دادند. یعنی ایشان هم کلیات موضوع را و هم جزئیات آن را  مشخص کرده‌اند.

حجت‌الاسلام احمد پناهیان در ادامه مباحث جلسه ضمن این موضوع که جهاد تبیین را رهبری کاملاً روشن بیان کردند افزود: رهبر انقلاب در آخرین صحبت‌هایشان در جلسه‌ای که با فقهای مجلس خبرگان داشتند نیز درباره جهاد تبیین تاکید داشتند. این موضوع از طرفی کلیاتش مشخص است و اینکه چه کسی باید در این مجموعه‌های انقلابی و فرهنگی در کجای کار قرار بگیرد در این شوراها و سازمانی مثل سازمان هیأت ان‌شاءالله مشخص‌تر خواهد شد. ولی آنچه را که الان من تاکید دارم و دچار اضطراب در مورد آن هستم این چیزی است که در میدان می‌بینم و آن این است که اولاً دل‌ها از هم فاصله دارد و مجموعه‌های فعال در این حوزه و دوستدار اهل‌بیت به هم نزدیک نیستند و به‌صورت جزیره‌ای و مستقل در حال فعالیت‌اند. باید اول این مقدمه و ایجاد همدلی و نزدیکی را به انجام برسانیم و بعد در گفتمان‌سازی جریان ولایت وارد شویم و این نکته هم اصل کار است که ما در جهاد تبیین قرار است به حکومت حضرت ولی‌عصر برسیم و برای این افق طراحی اصلی داشته باشیم.

حجت‌الاسلام وافی از دیگر حاضرین این نشست تخصصی در ادامه افزود: ما در جهاد تبیین قطعا نمی‌توانیم به یکباره در همه موضوعات وارد شویم و این موضوع ولایت و رهبری نکته خوبی است که روی آن شروع به کار کنیم. باید ظرفیت‌ها را بیابیم و مخاطب را اقناع کنیم. در مجموعه‌ها و هیئات و تشکل‌های این‌چنینی به‌خاطر جنس مخاطب این زمینه و ظرفیت وجود دارد ولی در فضاهای دیگر فرهنگی اجتماعی چون خود ما کم‌کاری کرده‌ایم در این عرصه عقب هستیم و ورود به بحث اقناع در این جاها بسیار حائز اهمیت است.

باباخانی: جهادِ تبیین، اقدام می‌خواهد، نه مرور مبانی

حجت‌الاسلام سید حسین آقامیری هم با اشاره به این که باید طوری در این زمینه کار کنیم که اگر گزارش این اقدامات به دست آقا رسید روسفید باشیم ادامه داد: ما خودمان به‌عنوان سرمطلع کار نیاز به آموزش در این زمینه داریم این را بی‌تعارف عرض می‌کنم. ما الان با فعالان فرهنگی‌ای مواجهیم که نگاه درستی به موضوع ولایت‌فقیه ندارند و در حوزه مبانی انقلاب اسلامی دارای ضعف عیان هستند که در حوزه جهاد تبیین هم این مسئله واضح‌تر است؛ بنابراین این موضوع با قید اهمیت بالا نیاز به آموزش دارد و اگر بخواهیم در حوزه جهاد تبیین اثرگذار باشیم برای یک حرکت اصولی باید سرشاخه‌های اصلی جریان و بالتبع زیرمجموعه‌ها در بحث آموزش تقویت شوند.

باباخانی: جهادِ تبیین، اقدام می‌خواهد، نه مرور مبانی

در پایان نیز حجت‌الاسلام صلح میرزایی پژوهشگر و نویسنده کتاب جهاد تبیین به‌عنوان مهمان نشست در سخنانی مؤلفه‌ها و مصادیق جهاد تبیین را مطرح کرده و گفت: مقام معظم رهبری فرمودند اساس اسلام تبیین است و ما الاًن در جنگ اراده‌ها هستیم. دشمن الاًن در حال تحریف شدید است این موضوع تحریف و نفوذ تا حدی در برخی مسائل پیش رفته که الان بعضی از جوانان و حتی نخبگان جامعه در مورد موضوع تحریم با جریان دشمن همسو هستند و آن را کندکننده حرکت جریان انقلاب و در نتیجه مثمرثمر به قول اشتباه خودشان برای پیشرفت کشور می‎‌دانند که این علاوه بر ناراحتی بسیار باعث تحیر است.

وی افزود: یک نکته مهم دیگر این است که رهبر معظم انقلاب در سخنان اخیر خودشان در دو جلسه اخیر یعنی در عید مبعث و هم در دیدار با نیروی هوایی ارتش به مسئله تهاجم اشاره کردند و گفتند ما باید وارد فاز تهاجمی شویم و اشاره به حوزه تهاجمی جهاد تبین داشتند که یک فهم من از این موضوع  درگیرکردن دشمن  برای ایجاد دست‌انداز و کاهش سرعت تهاجم فرهنگی آنها است.

صلح میرزایی گفت: ما اصلا نباید عجله داشته باشیم و باید با طمأنینه و تدبر پیش برویم در آخر اگر من بخواهم در چند کلمه اولویت‌های جهاد تبیین را نام ببرم آن را در سه کلمه می‌گویم که آنها امید، ایمان و اتحاد هستند.

انتهای پیام/


دانلود نرم افزار

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا