خطیب زاده: آفریقا سرزمین فرصتهای طلایی است
خطیب زاده: آفریقا سرزمین فرصتهای طلایی است
به گزارش گروه سیاست خارجی یولن، سعید خطیب زاده سخنگوی وزارت امور خارجه در توئیتی درباره سفرش به آفریقا نوشت: بازدید از غنا و سیرالئون حسن ختام یک تور دیپلماتیک بسیار مثمرثمر و الهامبخش در آفریقا بود.
وی با بیان اینکه آفریقا سرزمین فرصتهای طلایی است، افزود: به حضور چند دههای هلال احمر ایران و پروژههای توسعهای در این کشورها مفتخریم.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی خاطرنشان کرد: تعهد ما به یک آفریقای شکوفا خللناپذیر است.
وی که پیش از این نیز به سنگال سفر کرد در توئیتی در این باره نوشته بود: در آغاز سفر به آفریقا، از سنگال، دروازه غرب آفریقا بازدید کردم. در این سفر ضمن دیدار با مقامهای ارشد و رهبران جامعه مدنی، در جزیره گوره حضور یافتم، جایی که یادآور قساوتهای وصفناپذیر دوران بردهداری غربی است. در سیاست خارجی متوازن جمهوری اسلامی ایران، قاره آفریقا از جایگاهی فوقالعاده برخوردار است.
سعید خطیبزاده، سخنگو و رئیس مرکز دیپلماسی عمومی وزارت امورخارجه از سه کشور سنگال، غنا و سیرالئون در غرب آفریقا دیدار کرد.
خطیب زاده در این سفر منطقهای ابتدا از کشور سنگال دیدار و با مقامات ارشد این کشور دیدار و گفتگو کرد.
در دیدار سخنگوی وزارت امور خارجه با «عبدالله دیوپ» وزیر فرهنگ و ارتباطات سنگال، دو طرف به اشتراکات دینی و فرهنگی دو ملت اشاره و بر اهمیت توسعه و تعمیق روابط و همکاریهای فرهنگی تاکید کردند.
خطیبزاده با اشاره به پنجاهمین سالگرد تاسیس روابط رسمی دو کشور، پیشنهاد برگزاری هفته فرهنگی را مطرح کرد که مورد استقبال مقام سنگالی قرار گرفت. در ادامه، تبادل هیاتهای فرهنگی، هنری و رسانهای دو کشور مطرح و راههای اجرایی این همکاریها بررسی و مورد توافق قرار گرفت.
خطیبزاده در دیدار با «انگوم» وزیر مشاور در امور دیپلماتیک پیام تبریک آیت الله رئیسی، رئیس جمهور کشورمان به «مکی سال» رئیس جمهور سنگال به مناسبت انتخاب وی به ریاست دورهای اتحادیه آفریقایی را تسلیم مقام سنگالی کرد.
سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان در این دیدار، جایگاه سنگال را در جهان اسلام مهم توصیف کرده و به نقش تاثیرگذار این کشور در اتحادیه آفریقایی و غرب آفریقا اشاره کرد. در این دیدار طرف سنگالی آمادگی خود را برای میزبانی پنجمین نشست کمیسیون مشترک دو کشور اعلام کرده و دو طرف جهت برگزاری اجلاس مذکور در اواخر اردیبهشت ۱۴۰۱ توافق کردند.
در دیدار با «کبه» رئیس گروه دوستی پارلمانی سنگال نیز تقویت همکاریهای پارلمانی استفاده از ظرفیتهای آن در راستای کمک به توسعه و تعمیق روابط و همکاریهای دوجانبه، مورد تاکید قرار گرفت.
برگزاری مصاحبه مطبوعاتی با حضور بیش از ده کانال تلویزیونی و رادیویی سنگال از دیگر برنامههای سفر خطیبزاده در داکار بود که طی آن، اهداف و برنامههای سفر به سنگال تبیین و به سوالات خبرنگاران در خصوص سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران در قبال تحولات بین المللی پاسخ داده شد.
در ادامه سفر رئیس مرکز دیپلماسی عمومی وزارت امورخارجه به غرب آفریقا، خطیب زاده از دو کشور غنا و سیرالئون بازدید به عمل آورد.
خطیبزاده در گام دوم سفر منطقهای خود در اکرا پایتخت غنا با مقامات این کشور دیدار و گفتگو نمود.
در دیدار رئیس مرکز دیپلماسی عمومی وزارت امور خارجه با «ابراهیم اول» وزیر فرهنگ و گردشگری غنا، دو طرف بر اهمیت توسعه و تعمیق روابط و همکاریهای فرهنگی و افزایش ارتباطات مردمی تأکید کردند. خطیبزاده ضمن تشریح ظرفیت و توان پزشکی کشورمان، پیشنهاد تبادل همکاری در زمینه گردشگری سلامت را مطرح کرد که مورد استقبال طرف غنایی قرار گرفت. همچنین با توجه به درپیش بودن جام جهانی و زیرساختهای مناسب و امکانات پیش بینی شده در جزیره های کیش و قشم و همچنین نزدیکی و شباهت آب و هوایی با دوحه، پیشنهاد برگزاری کمپ تیم ملی غنا در ایران و همچنین میزبانی از هواداران فوتبال این دیدار مطرح شد که مقرر شد دو طرف در این خصوص در تماس باشند. برگزاری هفتههای فرهنگی از دیگر موضوعات مورد توافق دو طرف بود. در این دیدار همچنین تبادل هیأتهای فرهنگی، هنری و رسانهای دو کشور مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
همچنین در دیدار سخنگوی وزارت امورخارجه کشورمان و معاون وزیر خارجه غنا نیز آخرین تحولات روابط و همکاریهای دو کشور مورد بررسی قرار گرفته و در خصوص برگزاری هفتمین نشست کمیسیون مشترک همکاریهای دو کشور در تهران برنامهریزی شد. حضور در جمع اساتید دانشگاه اسلامی غنا و مصاحبه مطبوعاتی با کانال تلویزیونی پان آفرین غنا از دیگر برنامههای سفر خطیبزاده به اکرا بود.
خطیب زاده سپس در آخرین مرحله از سفر خود به منطقه غرب آفریقا، در شهر فری تاون سیرالئون با «دیوید فرانسیس» وزیر امورخارجه این کشور دیدار و گفتگو کرد. در این دیدار وزیر امور خارجه سیرالئون تبادل هیأتهای دیپلماتیک بین دو کشور را مهم و تأثیرگذار توصیف کرده و با تشکر از دعوت همتای ایرانی خود، ابراز امیدواری کرد که سفر آتی وی به تهران، به توسعه و تعمیق بیشتر همکاریهای فیمابین بیانجامد.
وی تأکید کرد که جمهوری اسلامی ایران از شرکای مهم سیرالئون به شمار میآید. معاون وزیر امور خارجه نیز با اشاره به ۶۰ سال روابط دیپلماتیک دو کشور بر تداوم توسعه همکاریها در زمینههای سیاسی، فرهنگی و آموزشی و تبادل تجربه در این بخشها تأکید کرد. خطیبزاده بر ضرورت تلاش در جهت افزایش مبادلات تجاری فیمابین تأکید و پیشنهاد تشکیل کمیسیون مشترک همکاریهای دوجانبه را مطرح کرد که با استقبال مقام سیرالئونی مواجه شد.
انتهای پیام/