سمنان

توزیع ۱۵۰ جعبه تخم نوغان در سمنان/ علاقه‌مندان به مراکز جهاد کشاورزی مراجعه کنند

توزیع ۱۵۰ جعبه تخم نوغان در سمنان/ علاقه‌مندان به مراکز جهاد کشاورزی مراجعه کنند

به گزارش یولن از سمنان، مصطفی شاه‌حسینی، معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان پیش از ظهر امروز در گفت‌وگو با خبرنگاران اظهار کرد: با توجه به سازگاری اقلیمی و امکان رویش نهال توت و عمل‌آوری پیله تر امسال نیز توزیع تعداد ۱۵۰ جعبه تخم نوغان در دستور کار این معاونت قرار دارد.

وی به شرایط مورد نیاز برای پرورش کرم ابریشم اشاره کرد و گفت: زمان پرورش بر اساس اقلیم منطقه فصل بهار و اوایل تابستان یعنی یک دوره در سال است.

معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان تصریح کرد: فضای مورد نیاز برای پرورش کرم ابریشم ۲۴ مترمربع بوده و تعداد تخم نوغان موجود در یک جعبه ۲۷ هزار عدد است.

شاه‌حسینی به دیگر شرایط پرورش کرم ابریشم اشاره کرد و افزود: برگ مورد نیاز برای پرورش هر جعبه تخم نوغان حدود ۵۰۰ تا ۶۰۰ کیلوگرم است.

وی با بیان اینکه سایر اقلام مورد نیاز برای فعالیت نوغانداری و پرورش کرم ابریشم عبارتند از تخم نوغان که با هماهنگی مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان تهیه خواهند شد، عنوان کرد: بستر پرورش، قیچی، اره، سبد حمل برگ، رطوبت‌سنج، دماسنج، توری، مواد ضدعفونی‌کننده و آهک مرده برخی دیگر از اقلام پرورش کرم ابریشم است.

معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان با بیان اینکه طول دوره ۴۵ روز شامل ۱۵ روز تفریخ و ۳۰ روز پرورش است، ادامه داد: قیمت هر کیلو پیله تر در سال گذشته بر اساس کیفیت بین ۱۲۰ تا ۱۴۰ هزار تومان بوده است.

شاه‌حسینی خاطرنشان کرد: میزان تولید پیله تر از هر جعبه تخم نوغان پرورش داده شده حدود ۴۰ کیلوگرم بوده و ارتباط مستقیم به تغذیه و مراقبت از کرم‌ها و فراهم بودن محیط پرورش دارد.

وی بیان کرد: پس از این مرحله و پس از خشک‌کردن پیله‌ها در دستگاه خشک‌کن، پیله‌ها را وارد دستگاه پخت می‌کنند و در آب گرم در دمای ۴۰ تا ۹۳ درجه به مدت ۲۳ دقیقه به‌صورت شناور و غرقاب نگه می‌دارند؛ پس از خارج شدن مواد غیر ابریشمی، ابریشم خام به دست می‌آید و برای استحصال ابریشم خالص وارد مرحله صمغ‌گیری می‌شود و نهایتاً هفت کیلوگرم نخ ابریشم خالص به ازای پرورش هر جعبه تخم نوغان استحصال می‌شود.

معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان اضافه کرد: از الیاف نخ ابریشم در صنعت نساجی و فرش دستباف استفاده می‌شود؛ همچنین شفیره موجود در پیله به‌عنوان خوراک دام قابل‌استفاده است.

شاه‌حسینی تصریح کرد: پرورش کرم ابریشم علاوه بر استفاده از تمام نیروهای فعال با کمترین سرمایه‌گذاری و استفاده از امکانات اولیه و موجود امکان به‌کارگیری بخش غیرفعال جامعه به‌ویژه زنان، سالخوردگان و کودکان را که توان انجام کارهای سخت کشاورزی را ندارند، فراهم می‌سازد.

وی گفت: به‌منظور توسعه پرورش کرم ابریشم هم‌زمان با هفته درختکاری تعداد پنج هزار اصله نهال توت اصلاح‌شده رقم کن موجی توزیع شده است و با توجه به آغاز فصل پرورش کرم ابریشم علاقه‌مندان به حرفه نوغانداری می‌توانند برای تحویل تخم نوغان به مراکز جهاد کشاورزی مراجعه کنند.

انتهای پیام/۲۵۶۸/س/


دانلود نرم افزار

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا